Příspěvekod Hellboycze » 15 čer 2011 08:18
Díky za odpověď, nevěděl jsem, že se to týká pouze řad se SB.
Podle tvé popisky máš v thinkpadu SSD, tak jsem se chtěl zeptat jak subjektivně vnímáš zahřívání té podpěry? Mě totiž přijde, že se mi muj thinkpad zahřívá zbytečně moc v podstatě celý na to, že je to verze 2518 P9G... Hlavně klávesnice, podpěrky a touchpad. Nejvíc mi to vadí u tech podpěrek a víc je to cítit u té nad hdd. Když se podívám na teplotu hdd, tak při nečinnosti má 37-41 stupňů, což je v normálu ale mě je to prostě protivné, tak hledám řešení a ssd je něco co bych chtěl a mohlo by to řešit tenhle problém. Upozorňuji, že notebook jsem poměrně pečlivě vyčistil, takže zaprášeným větrákem to nebude. Paradoxně spolužákův SL410 chaldí podstatně líp v podstatě cokoli.
Ještě mě napadlo odstínit nějakým způsobem teplo vyzařované pod první třetinou základny. ( Nejjednoduší by bylo šikovně vměstnat hliníkovou folii správnou stranou pod tu třetinu základy aby teplo odrazila a zbytek rovnoměrně odvedla.)
Thinkpad je skvělý stroj, nicméně za 26tis v té době a tak málo výkonu jsem čekal dokonalost, ta se ale nedostavila. Maličkosti jako klepání zavřeného víka, provrzávání opěrek a potažmo konstrukce nacvakaných plastových dílů, subjektivně špatný touchpad, prohýbání klávesnice, nedržení RJ-45 ve zdířce a ještě pár malichernějších hloupostí mi jeho použávní otravují a když si pak sednu ke své staré a levné toshibě satellite L40, tak jsem jak v sedmém nebi, asi jsem ze staré školy.
Mohl by jsi zjistit i konkrétní teplotu tvého ssd?
Díky moc a omlouvám se za otravování.