Positive:
- ThinkPad s numerickým blokom ... to tu myslim ešte nebolo ,
- ThinkPad servis ... servisné centrá vo väčších mestách,
- Trackpoint,
- 180 st. výklop displeja ... (neviem ci to nejaky book do 500e aj ma),
- matný displej,
- vraj vnútro (rozloženie komponentov a chladenie) by sa malo dosť podobat ThinkPadom, čim očakávam dlhšiu životnosť,
- aktivna ochrana disku pri páde notebooku,
- ThinkPad aplikacie? ... neviem posúdiť.
- mäkkšie (EDIT pôvodného textu: veľmi mäkké) veko/kryt displeja (okolo pántov je to sice pevné, ale inak nič moc, G550 sa zdá pevnejšie, ale to vŕzganie z recenzie zatiaľ nepočujem), inak základňa drži dobre,
- mierne kývajuca batéria.... toto ma dosť naštvalo , ale neviem, či len môj kus alebo to plati všeobecne. Asi tam dám nejaké lepiace pasiky medzi baterku a telo. Ale technicky vzaté, životnosť ani funkčnosť notebooku to nijako neoplyvňuje
- prakticky bez svetelných indikátorov/diod, spolu su len červená v názve ThinkPad a zelená pre adaptér siete... to, že chýba wifi a CapsLock signalizácia, je ale subjektivny nedostatok,
Inak hodnotim notebook ako priemerný - vzhľad je decentny, klávesnica je tiež fajn, čo ale zodpovedá cene do 500 eur. Niektori ho prirovnavajú k SL/L serii...
Konkurenti ako SL510, Probook 4530, či TravelMate 5742 sú mu podľa mňa rovnocenni. Tu ide asi len o preferencie jednotlica (odolnosť, výdrž, výkon, monorepraky pri TravelMate, num. blok a pod).
Kúpu odporúčam. To, či si zaslúži označenie ThinkPad, je otázne (možno ThinkIdea), ale mne ako majitelovi to neprekáža