Příspěvekod lukee » 29 zář 2010 12:45
T43 s Intel GPU nefunguje s ničím jiným, než s XGA (na docku nefugnuje navíc DVI). U T60 už to možné je. Do T61 se už FlexView nedával. IPS v posledních T42p a v T43 je stále vynikající displej, pokud má správně funkční CCFL a pokud použiješ IBMovský ovladač s FlexView barevným profilem. Jeden velice zachovalý kus jsem koupil na forum.thinkpads.com (cca 2.500,- vč. pošty z USA) a jsem nadmíru spokojen.
Ad grafiky: pokud bych vybíral ve ThinkPadech, které autor postu zmínil, vzal bych buď s:
T4x: FireGL V3200 (v podstatě Radeon X600), FireGL T2 (Radeon 9600) nebo Radeon X300.
T6x: Radeon X1300, FireGL V5200/5250
Intely jsou šetrné, ale ani 915ka v T43 a 950ka v T60 neumí hardwarové T&L takže i na některé staré 3D hry můžeš zapomenout. Navíc s ATI kartama si můžeš většinu parametrů nastavit (spotřeba, výkon atd.), můžeš na řadě T4x fungovat s DVI výstupem atd.
U T43/p se problém s GPU takřka nevyskytoval, mnohem více se projevoval odpájený southbrige. Oboje už bylo zesíleno epoxidem. T43/p snesou jen disky s IBM firmwarem, pokud vložíš jiný, během POSTu to otravuje hláškou, pípáním a cca 5 sekund prodlevou. Pokud bys sehnal podporovaný disk (v podstatě nejrychlejší podporované jsou Hitachi 7k100 - jeden mám i na prodej), mohu pomoci s flashem originálního firmwaru.