Zdravim, tak nova T rada sa pomaly zacala predavat takze by ma zaujimalo co by ste mi poradili
Ma to byt firemny stroj, tj mal by to byt taky kompromis medzi mobilitou a este akou takou ergonomiou prace (velkost displaya, klavesnice atd ..)
Do uvady pripadaju nasledovne modely zatial
T420
T430
T520
T530
alebo v krajnom pripade nejake elite booky.
Otazka znie, co by ste odporucili vzhladom na mobilita/schopnost prace (castokrat aj cely den)/kvalita displaya/kvalita vyhotovenia/vydrz na baterie atd ..
Rozdiel vahy 2,2 vs 2,7 mi uz az tak nevadi...
Aky je kvalitativne HD+ display v T430?
Dik L.
Aky T teraz?
HD+ na T520/T530 je minimalne o triedu lepsi ako HD+ na T420/T430, hlavne co sa tyka kontrastu a farebneho podania. ked chces dobry displej na Thinkpade tak musis brat 15" HD+/FullHD alebo X220/X230 s IPS. ci T520 alebo T530 je otazka ako ti vyhovuje nova klavesnica.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Ohledne kvality displeje doporucuji recenze na NotebookCheck http://www.notebookcheck.net/ kde vzdy meri realne parametry displeje (kontrast, jas atd.). Vsechny 14" a pak 15" s nizsim rozlisenim jsou obvykle naprosto zoufale se smesnym kontrastem kolem 150:1. Pouze 15" FHD maji rozumny kontrast pres 500:1 a pak samozrejme X220 IPS displej pres 800:1.
Puppy: rozdiel medzi 15,6" HD+ a 15,6" FullHD na T5x0/W5x0 je v rozsirenom gamute toho AUO FullHD displeja. Kontrast cez 500:1 maju oba.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
V pripade TN panelu je papirovy nebo sondou zmereny gamut nanic, kdyz pouhou zmenou pozorovaciho uhlu o par stupnu se barevne podani zasadne zmeni
V praxi nelze ani dosahnout toho, aby z bezne pouzivane pozorovaci vzdalenosti vypadala jedna barva po cele plose TN panelu stejne. Podstatnejsi je asi ten kontrast, ktery byva vetsinou hruzny, na urovni prvnich LCD monitoru pred mnoha lety.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“