Thinkpad R61 a vse kolem nej
re
mech13: díky, Ty nikdy nezklameš. V těch verzích SATA jsem se trošku sekl.
Používáš ve svém R61 ten neoficiální BIOS nebo běžíš na továrním?
EDIT: co třeba tohle?
http://forum.notebookreview.com/lenovo- ... ion-8.html
Chápu to dobře, že vypálím ten obraz jako bootovatelné CD (třeba pomocí InfraRecorderu) a potom už jenom počkám po bootu na update? Není v tom nějaká bota?
Používáš ve svém R61 ten neoficiální BIOS nebo běžíš na továrním?
EDIT: co třeba tohle?
http://forum.notebookreview.com/lenovo- ... ion-8.html
Chápu to dobře, že vypálím ten obraz jako bootovatelné CD (třeba pomocí InfraRecorderu) a potom už jenom počkám po bootu na update? Není v tom nějaká bota?
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
re
Mechu můžeš mi prosím udělat screen úvodní obrazovky Tvého BIOSu?
Nabootoval jsem z CD? spustil se flash, po chvilce to napsalo, že flash done, píplo a restartovalo se to. V BIOS nabídce ale SATA2 volba nepřibyla (nevím jestli má)?
EDIT: mám připojený ještě původní SATA disk.
SSDčko má běžet pod AHCI nebo pod compatible modem? Díky.
Nabootoval jsem z CD? spustil se flash, po chvilce to napsalo, že flash done, píplo a restartovalo se to. V BIOS nabídce ale SATA2 volba nepřibyla (nevím jestli má)?
EDIT: mám připojený ještě původní SATA disk.
SSDčko má běžet pod AHCI nebo pod compatible modem? Díky.
IBM/Lenovo ThinkPad R61 C2D T7100 1,8GHz, 4Gb RAM/667MHz, Hitachi 120GB/5400ot., Intel GMA X3100, 14,1 WXGA(matný), WIN 7, 3roky carry-in
pokud vim, tak zadna nova volba v biosu neni, proste to samo funguje jako sata2
Ja funkcnost poznal tim, ze se prohodily tlacitka CTRL a FN, takze jsem se v tom dal nehrabal...
Nejlip to poznas tak, ze s novym diskem spustis HDTach a na burst prenostu ti to ukaze cislo vetsi nez 150 - limit sata1
Ja funkcnost poznal tim, ze se prohodily tlacitka CTRL a FN, takze jsem se v tom dal nehrabal...
Nejlip to poznas tak, ze s novym diskem spustis HDTach a na burst prenostu ti to ukaze cislo vetsi nez 150 - limit sata1
Naposledy upravil(a) mech13 dne 20 led 2014 22:45, celkem upraveno 1 x.
Chcel by som sa spýtať vlastníkov verzie s dedikovanou GK, aké idle teploty máte bez použitia TPFC. Mám pocit, že mi teraz beží ventilátor na ďaleko vyšších otáčkach ako v minulosti. Pri riadení biosom sa ventilátor prakticky už ani nevypína. Ventilátor som mal menený pred dvomi rokmi. Po roku začal nový ventilátor znovu hlásiť FAN error, no to už som vyriešil pár kvapkami silikónového oleja do ložiska. Inak ho čistím celkom pravidelne. Po 4 rokoch používania som s notebookom stále spokojný až na výkon GK, ktorá mi nestačí na prácu v CAD.
Moje idle teploty pri teplote okolia 26°C a pri zapnutom BIOS móde v TPFC sú:
CPU: 52
GPU: 55 (Powermizer: on)
a otáčky ventilátora: 3115 RPM.
Moje idle teploty pri teplote okolia 26°C a pri zapnutom BIOS móde v TPFC sú:
CPU: 52
GPU: 55 (Powermizer: on)
a otáčky ventilátora: 3115 RPM.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Zvuk
Zdravím, ráda bych se zeptala, zdali je možné, aby mi odešla u NTB zvuková karta (či zvukovka?)?
Zkoušela jsem na internetu různé návody pro obnovení zvuku - mám pocit, že mi přestal jít po aktualizaci Windowsu (ale nejsem si tím zcela jistá). Zvuk mi nyní na NTB nejde, ani při přehrávání, ani do sluchátek. Dle internetu jsem zkoušela odinstalovat zvuk, následně nainstalovat, aktualizovat ovladače zvuku, vyhledat aktualizace ThinkPadu, stejně tak jako Windowsu, ale neprojevuje se žádná změna. U ikonky hlasitosti se mi neobjevuje červené kolečko s bílým křížkem (že by chyběla instalace zvukového zařízení), spíše je uvedeno, že toto zařízení funguje správně. Vždy i při znovuinstalaci je napsáno, že instalace ovladače proběhla úspěšně.
Už mě proto takhle nenapadá, jak tomu jinak pomoci a nebo kde ještě hledat chybu. Budu ráda za jakoukoliv pomoc, či radu.
Zkoušela jsem na internetu různé návody pro obnovení zvuku - mám pocit, že mi přestal jít po aktualizaci Windowsu (ale nejsem si tím zcela jistá). Zvuk mi nyní na NTB nejde, ani při přehrávání, ani do sluchátek. Dle internetu jsem zkoušela odinstalovat zvuk, následně nainstalovat, aktualizovat ovladače zvuku, vyhledat aktualizace ThinkPadu, stejně tak jako Windowsu, ale neprojevuje se žádná změna. U ikonky hlasitosti se mi neobjevuje červené kolečko s bílým křížkem (že by chyběla instalace zvukového zařízení), spíše je uvedeno, že toto zařízení funguje správně. Vždy i při znovuinstalaci je napsáno, že instalace ovladače proběhla úspěšně.
Už mě proto takhle nenapadá, jak tomu jinak pomoci a nebo kde ještě hledat chybu. Budu ráda za jakoukoliv pomoc, či radu.
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
OS Vista Business 32-bit
OS Vista Business 32-bit
LiveCD
Asi jsme si nerozumeli. Neni potreba preinstalace, staci jen spustit, nabootovat a vyzkouset
http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html
http://proc.linux.cz/chci-vyzkouset.html
re
Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo neměl problém s "vykvedlaným" napájecím konektorem?
Mám takový pocit, že za chvilku půjde do kytek. Co stojí oprava, respektive je to opravitelné? Díky.
Mám takový pocit, že za chvilku půjde do kytek. Co stojí oprava, respektive je to opravitelné? Díky.
Da se samostatne vymenit - neni pripajeny na MB
http://www.ebay.com/itm/AC-DC-DC-IN-Pow ... 3f1dd33e38
(ikdyz muze byt jen volny, drzi ho jenom jeden sroubek)
http://www.ebay.com/itm/AC-DC-DC-IN-Pow ... 3f1dd33e38
(ikdyz muze byt jen volny, drzi ho jenom jeden sroubek)
re
Díky moc, nejspíš bude jen povolený šroub. Zatím do toho nebudu vrtat, ale když, tak vím co a jak
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“