Windows 8 a drivery (y560) - vyřešeno
Windows 8 a drivery (y560) - vyřešeno
Zdravíčko lidi, dneska odpoledne jsem naisntaloval na svůj y560 upgrade na Win8 a docela mě zarazilo, že dost ovladačů od Lenova vůbec nefunguje. Jako třeba Energy Management, Bluetooth a v neposlední řadě vůbec nefunguje přepínání grafických karet. Jakoby systém silnější grafiku vubec nedetetekoval, ale podle větráku a vysávání baterky bych typoval že stále běží. Nevíte někdo, jak rychle, nebo jestli vůbec bude lenovo vydávat v brzké době nějaké nové ovladače? Systém jako takový se mi celkem lídí, ale můj dojem trochu sráží výše psané problémy :/...
Naposledy upravil(a) Instinkt dne 30 říj 2012 12:15, celkem upraveno 1 x.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdo ví, jestli se objeví. Jak je známo podpora pro ThinkPady a IdeaPady je úplně oddělená a u IdeaPadů je doba podpory velmi krátká (holt čínská strana lenova).
U tebe je problém, že máš už velmi starý notebook (dvě generace platformy), takže snaha o podporu bude malá. U modelů, které se teď ještě budou prodávat s Win8 je pravděpodobnost podpory řádově vyšší.
Teoreticky Bluetooth bude spíš otázka vypínání a zapínání přes utilitu výrobce. Tam si myslim, že se něco objeví, protože IdeaPady to mají napříč generacemi stejně řešené (zkus si tedy stáhnout potřebnou komponentu pro Win8 ze stránky pro novější model).
Podobné to bude asi obecně s power managerem. Tam si ale nejsem jistý. Třeba u ThinkPadů to jde (je univerzální), ale není to zdaleka podmínkou pro všechny řady notebooků.
Přepínatelné grafiky od AMD jsou prý problém nejen u Lenova. Nevím, jestli už AMD zareagovalo funkčními ovladači. Nejspíš to zas někdo modne, ale asi to chvíli potrvá. Pokud je tam takové to "automatické" přepínání, kde se volí grafika pro každou aplikaci, tak se to určitě ze strany AMD nějak zprovozní (po nějakém modu od dalších lidí).
U tebe je problém, že máš už velmi starý notebook (dvě generace platformy), takže snaha o podporu bude malá. U modelů, které se teď ještě budou prodávat s Win8 je pravděpodobnost podpory řádově vyšší.
Teoreticky Bluetooth bude spíš otázka vypínání a zapínání přes utilitu výrobce. Tam si myslim, že se něco objeví, protože IdeaPady to mají napříč generacemi stejně řešené (zkus si tedy stáhnout potřebnou komponentu pro Win8 ze stránky pro novější model).
Podobné to bude asi obecně s power managerem. Tam si ale nejsem jistý. Třeba u ThinkPadů to jde (je univerzální), ale není to zdaleka podmínkou pro všechny řady notebooků.
Přepínatelné grafiky od AMD jsou prý problém nejen u Lenova. Nevím, jestli už AMD zareagovalo funkčními ovladači. Nejspíš to zas někdo modne, ale asi to chvíli potrvá. Pokud je tam takové to "automatické" přepínání, kde se volí grafika pro každou aplikaci, tak se to určitě ze strany AMD nějak zprovozní (po nějakém modu od dalších lidí).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
podla http://download.lenovo.com/express/ddfm.html to vyzera tak, ze podporu pre W8 od Lenova budu mat len Y570 a Y580. S BT alebo grafikou by nemusel byt problem ale pokial nezafunguje Lenovo Energy Management driver z novsich modelov ani driver pre Win7 tak sa s tym asi nebude dat robit nic.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takhle se chovají všichni výrobci u spotřebních modelů. Nečekej, že ti lenovo něco naservíruje snadno pohromadě, ale věřím, že do měsíce bude těch pár potřebných ovladačů na nějakých fan stránkách ke stažení jako kompilát z různých kompatibilních notebooků.
Já mám třeba podobně starý hi-end multimediál od Aceru a už teď vidim, že kvůli upravenému driveru touchpadu bude problém osmičky nahodit, abych nepřišel o pár důležitých funkcí (třeba jako regulaci hlasitosti kolečkem, které je řízené právě driverem touchpadu).
Já mám třeba podobně starý hi-end multimediál od Aceru a už teď vidim, že kvůli upravenému driveru touchpadu bude problém osmičky nahodit, abych nepřišel o pár důležitých funkcí (třeba jako regulaci hlasitosti kolečkem, které je řízené právě driverem touchpadu).
Potřebuji/nepotřebuji je věc druhá. Já jsem jsem si koupil update, kdyz byl tak levný protože jsem chtěl vidět, jak to doopravdy je s tím metrem a jestli je to tak super jak někteří píšeou a nebo je to tak na ho*** jak píšou jiní. Po 2 dnech užívání se přikláním spíše k první skupině. Je pravda, že v nečem je metro takove neohrabané, ale jiné věci jsou na něm super a když mám na jiných pc starší winy tak mi to přijde naráz takový hodně retro
.
Co se ovladačů týče, tak jsem NAŠEL ŘEŠENÍ
A může se zdát, že ty nejjednodušší věci, jsou někdy nejtěžší. Prostě stačí ovladače od Lenova nainstalovat v režimu kompatibility s Windows7. Grafika běží jak má a přepíná se o 106 a energy management zatím taky funguje (nebo se tak aspoň tváří).
Ohledně grafiky to není jen u Lenova, funguje tento postup i na HP a Acerech. Takže třeba by šel i tvůj touchpad
takže díky všem za odpovědi

Co se ovladačů týče, tak jsem NAŠEL ŘEŠENÍ

Ohledně grafiky to není jen u Lenova, funguje tento postup i na HP a Acerech. Takže třeba by šel i tvůj touchpad

takže díky všem za odpovědi
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Instinkt: Jsem přesvědčen, že původní driver touchpadu asi půjde, ale pak zase určitě nebudou fungovat takové ty nové vychytávky jako vyvolávání nabídek tahem z okraje dotykové plochy.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“