Lenovo IdeaPad Z500
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je o tom všude napsáno dost. V zákoně je to tak, že záruka nemusí být uznána jen v případě, že reklamovaný díl byl poškozen vlivem neodborné montáže.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Btw: Vyřešil jsem problém s USB 3.0 - sosněte si ovladač přímo z www.intel.com ! Teď už vše funguje jak má. Už se těším, až budu reinstalovávat win...to bude zase srandy !
EDIT: Link přímo na download ovladače http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... ler+Driver
EDIT: Link přímo na download ovladače http://downloadcenter.intel.com/SearchR ... ler+Driver
Naposledy upravil(a) B3!CrAZy dne 14 úno 2013 23:18, celkem upraveno 1 x.
Ale co na tom chceš poškodit? Si nikdy nerozdělával ntb? http://www.youtube.com/watch?v=JojX_vwR7K0
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, musim uznat, že tohle je extrémně debilní přístup ke slotu na RAMku. To už jsem dlouho neviděl, a to jsem toho rozebral docela dost.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No nemožné to neni, ale tím, že ta hliníková část šasi je nosná a ostatní plasty mají minimální tuhost, při menší šikovnosti neni problém si některé části polámat. O snadném ulámání těch pacek, které to drží, ani nemluvim... Při tom, jak jsou umístěný šroubky, by každá chybějící packa mohla znamenat, že se spodní a horní díl v daném místě budou odchlipovat. Je to fakt hloupě navržené.
To video je dobré dik za pomoc, akurát keby som tak už dávno neflákal Nemčinu, aj by som mu možno niečo rozumel:/
Ale ak teda dobre chápem, je treba po odšróbovaní tých prvých dvoch šróbov dať preč tú klávesnicu a mechaniku inak sa nedá dať preč zadný kryt aby som sa dostal k ramkám? Ako pozorujem tak áno..skrz iné šróbiky. Tak to už je navrhnuté tak sprosto jednoznačne naschvál..
Nepochopil som veru ani čo myslel k tým "káblom/konektorom"zo spodnej časti klávesnice nakonci..najmä ten tenší vyzeral dosť divne...
Ale vyzerá to i skrz tento podrobný návod (možno keby bol aspoň po EN abo s titulkami to beriem trochu inak) z môjho pohľadu tak zložito..že to radšej riskovať nebudem a počkám tie 2roky.
Veru žiadny som ešte nerozkladal..max na mojom starom HP Pavilione pár z tých samostatne odšróbovateľných krytiek ako na ram napr..Veru zlaté to časy jednoduchosti.
Ale ak teda dobre chápem, je treba po odšróbovaní tých prvých dvoch šróbov dať preč tú klávesnicu a mechaniku inak sa nedá dať preč zadný kryt aby som sa dostal k ramkám? Ako pozorujem tak áno..skrz iné šróbiky. Tak to už je navrhnuté tak sprosto jednoznačne naschvál..
Nepochopil som veru ani čo myslel k tým "káblom/konektorom"zo spodnej časti klávesnice nakonci..najmä ten tenší vyzeral dosť divne...
Ale vyzerá to i skrz tento podrobný návod (možno keby bol aspoň po EN abo s titulkami to beriem trochu inak) z môjho pohľadu tak zložito..že to radšej riskovať nebudem a počkám tie 2roky.
Veru žiadny som ešte nerozkladal..max na mojom starom HP Pavilione pár z tých samostatne odšróbovateľných krytiek ako na ram napr..Veru zlaté to časy jednoduchosti.
Můžes mi hodit link na ten starší? Z lenova se mi nechce nainstalovat a z Intelu jsem zkoušel.
EDIT: popřípadě, jak si mu vnutil ten starší ovladač. Já to vidím tak, že budu muset reinstalovat celé okna.
EDIT: použil jsem obnovu systému, grafika se dala dokopy, ale zase mi to komplet rozhodilo zbytek - nemám dolby, power managment padá...ráno dělám komplet reinstal
EDIT: popřípadě, jak si mu vnutil ten starší ovladač. Já to vidím tak, že budu muset reinstalovat celé okna.
EDIT: použil jsem obnovu systému, grafika se dala dokopy, ale zase mi to komplet rozhodilo zbytek - nemám dolby, power managment padá...ráno dělám komplet reinstal
Při hledání odkazu na "starší ovladač" kvůli problému s jasem jsem narazil na pár rad jak tento problém vyřešit na fóru lenovo komunity. Tak tady máte odkaz na toto fórum http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U ... 377/page/2
Jojo, to jsem četl, nic nefunguje. Respektive, teoreticky by fungovalo to "vrácení ovladače o krok zpět" ihned po Win Update. Jenomže já jsem hned na to pral další ovladače a to už nešlo "roll back". Každopádně - právě jsem nainstaloval znova Win 7 Ultimate x64 a podělím se o návod.
Pozn. Ovladače, u kterých vám jejich instalace skončí "chybou" a hláškou, že je špatně nainstalovaný je nutné updatovat přímo z Device Manager (odkázat na složku C:\Drivers kam se všechno rozbaluje)
1. Instalace Win
2. Chipset přímo z Lenovo Support
3. Wi-fi z Lenovo (nepřipojovat na net)
4. Video Intel (skončí chybou - nutno manuálně)
5. nVidia GF ze stránek nVidia (nejnovější)
6. Audio z Lenovo, skončí chybou - manuálně oba dva ovladače a pak otevřít složku C:\Drivers\Realtek Audio Driver a nainstalovat DolbyHomeTheater.
7. Card Reader z Lenovo
8. Power Management z Lenovo
9. USB 3.0 ze stránek Intel.com (zadat do hledání "usb 3 driver" a je to první odkaz)
10. LAN z Lenovo
11. Bluetooth (je jedno jestli z Lenovo nebo Intel.com - stejně nefunguje ani jeden)
12. Na co jsem ještě zapomněl? Teď už je jedno co tam dál napráskáte, každopádně po tomto postupu funguje ovládání jasu a je nainstalováno i Dolby. Jen si dávejte bacha na Win Update a instalaci ovladače na grafiku.
Btw: Mám ještě otazník u "PCI Simple Communications Controller" a nemůžu přijít na to, jaký ovladač na to prsknout:) Rada?
EDIT: Jo a ještě jsem zapomněl - nefunguje scrollovátko na touchpadu - nejde nainstalovat ovladač z Lenovo
EDIT2: Tak po připojení k netu se mi ten PCI Simple... aktualizoval sám Teď teda jede všechno kromě bluetooth a toho touchpadu. Pracuju na tom
Pozn. Ovladače, u kterých vám jejich instalace skončí "chybou" a hláškou, že je špatně nainstalovaný je nutné updatovat přímo z Device Manager (odkázat na složku C:\Drivers kam se všechno rozbaluje)
1. Instalace Win
2. Chipset přímo z Lenovo Support
3. Wi-fi z Lenovo (nepřipojovat na net)
4. Video Intel (skončí chybou - nutno manuálně)
5. nVidia GF ze stránek nVidia (nejnovější)
6. Audio z Lenovo, skončí chybou - manuálně oba dva ovladače a pak otevřít složku C:\Drivers\Realtek Audio Driver a nainstalovat DolbyHomeTheater.
7. Card Reader z Lenovo
8. Power Management z Lenovo
9. USB 3.0 ze stránek Intel.com (zadat do hledání "usb 3 driver" a je to první odkaz)
10. LAN z Lenovo
11. Bluetooth (je jedno jestli z Lenovo nebo Intel.com - stejně nefunguje ani jeden)
12. Na co jsem ještě zapomněl? Teď už je jedno co tam dál napráskáte, každopádně po tomto postupu funguje ovládání jasu a je nainstalováno i Dolby. Jen si dávejte bacha na Win Update a instalaci ovladače na grafiku.
Btw: Mám ještě otazník u "PCI Simple Communications Controller" a nemůžu přijít na to, jaký ovladač na to prsknout:) Rada?
EDIT: Jo a ještě jsem zapomněl - nefunguje scrollovátko na touchpadu - nejde nainstalovat ovladač z Lenovo
EDIT2: Tak po připojení k netu se mi ten PCI Simple... aktualizoval sám Teď teda jede všechno kromě bluetooth a toho touchpadu. Pracuju na tom
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“