Mám NB lenovo Ideapad Z570 (od vianoc 2011). Spravil som si z neho zálohu systemoveho disku (C:) cez One Key Recovery dna 2.11.2013. Velkost C: particie bola cca. 670 GB, približne dopoly zaplnená (fotky, videá a pod.). Zálohovanie bežalo celú noc, ale ráno bola záloha hotová, žiadne chybové hlásenie či varovanie tam nebolo. Veľkosť zálohy bola cca. 376 GB.
Pár dní pred Vianocami (17.12.2013) mi "odišiel" harddisk - objavilo sa tam množstvo vadných sektorov. Do konca záruky zostávali cca. 2 dni. Podarilo sa mi síce harddisk opraviť pomocou chkdsk, ale vadné sektory svedčili o tom, že odchádza, dal som ho teda v záručnej opravovni vymeniť. Pokus o nové zálohovanie pomocou OKR aj cez Win7 zálohovací systém tentokrát zlyhali, spoľahol som sa teda na zálohu z novembra, nič dôležité tam medzičasom nepribudlo.
Keď však NB prišiel z opravy s vymeneným harddiskom, zistil som, že OKR moju zálohu neberie - hlásil niečo ako "The Image file is not valid ...". Po telefonáte na call centrum som sa dozvedel akurát to, že pôvodný harddisk už nedostanem späť a že pravdepodobne je tá moja záloha zlá, poradili mi len firmu MarsonnIT, ktorá robí pozáručný servis. Tam mi ale povedali, že oni robia len ThinkPady, že o IdeaPadoch nič nevenia, že tie len posielajú niekam do Poľska na výmenu súčiastok.
Ďaľším pátraním na Lenovo stránkach som zistil, že OKR spraví síce zálohu o ľubovoľnej veľkosti, ale že v staršej verzii je schopný z nej spraviť recovery len do 100GB a v novšej do 300GB. Pre väčšie zálohy vraj hlási tú horeuvedenú hlášku... Pritom ani v návode k NB, ani v návode k OKR, ani pri zálohovaní ma nič na to neupozornilo!!!
Viete mi niekto poradiť, ako môžem z tej zálohy spraviť recovery, či aspoň dostať z nej dáta?
Alebo aspoň nejaký kontakt na Lenovo podporu, kde by som sa mohol s týmto problémom obrátiť?
Lebo Lenovo IdeaPad NB Z570 pripravil akurát tak "peknú spomienku" na moje dáta
Pátraním na webe som zistil, že je možné že OKR backup image sa dá otvoriť pomocou nástroja decompressenginewasay.exe, ktorý je súčasťou RyTools. Malo by to patriť k eRecovery k notebookom fy Acer. Na webe však neviem nájsť žiadny použiteľný download či už rytools.rar alebo decompressenginewasay.exe. Vie mi prosím Vás niekto poradiť, kde sa to dá stiahnuť?
To čo je na rapidsh*** ako "rytools.rar" je vrcholne podozrivé a antivirák ma pred tým varuje, okrem toho to nie je download ale pod tým názvom sa ponúka akýsi "sťahovač" (.exe), takže pravdepodobne si cez toto môžem akurát tak zavíriť komp a pritom nestiahnem nič.
Lenovo OKR recovery nad 300 GB
Tak som urobil mensi "vyskum", Lenovo OKR 7 a OKR8 a musim povedat, ze je dost neflexibilne, teda vobec Vyzera, ze to ma celkom fajn funkcionalitu, ale skoro vsetko je zakazane a namiesto specifikacie chyby a moznej napravy to vyhodi len vseobecnu hlasku "The image is a not valid..."
V kazdom pripade OKR je "customizovany" Cyberlink PowerRecover. V ramci OKR 7 sa daju pri najhorsom urobit Recovery disky (CD/DVD), ale uz nie USB (v PowerRecover sa je to mozne), z vytvoreneho image-u (.wsi,.dsi ...) Ale robit CD/DVD recovery disky, ked je vytvoreny 300+ GB image, asi nie je moc dobre riesenie, vsak? A navyse ked v tom image-i je vacsina balastu a chceme len vlastne data... Pri OKR8 sa uz ani tie CD/DVD disky nedaju urobit, resp. Lenovo to proste v OKR "vyplo" a neponuklo ani USB Recovery moznost (aspon podla mojich vedomosti)... A najvacsi problem je asi kompatibilita medzi jednoltivymi verziami...Suma-sumarum, v podstate nepouzitelny softver, toboz ako jedine backup riesenie, kedze staci, ze pozmenite torchu strukturu disku, alebo vymenite disk a obnova dat sa Vam s najvacsou pravdepodobnostou nepodari...Bez kadejakych modifikacii doslova "mission imposible"...
Ospravedlnujem sa ten dlhsi uvod, ale nedalo mi aspon takto zhodnotit tento softver...Tak ci tak, som chcel, ak sa da, urobte si zalohu tej 300+Gb zalohy , dnes vecer, alebo zajtra Vam uploadnem riesenie, vdaka ktoremu, dufam, budete moct dost spat svoje data...ci uz ako restore celeho image, aleboo si budete moct kludne len vybrat data, ktore potrebujete (na principe virtual removable disku)
V kazdom pripade OKR je "customizovany" Cyberlink PowerRecover. V ramci OKR 7 sa daju pri najhorsom urobit Recovery disky (CD/DVD), ale uz nie USB (v PowerRecover sa je to mozne), z vytvoreneho image-u (.wsi,.dsi ...) Ale robit CD/DVD recovery disky, ked je vytvoreny 300+ GB image, asi nie je moc dobre riesenie, vsak? A navyse ked v tom image-i je vacsina balastu a chceme len vlastne data... Pri OKR8 sa uz ani tie CD/DVD disky nedaju urobit, resp. Lenovo to proste v OKR "vyplo" a neponuklo ani USB Recovery moznost (aspon podla mojich vedomosti)... A najvacsi problem je asi kompatibilita medzi jednoltivymi verziami...Suma-sumarum, v podstate nepouzitelny softver, toboz ako jedine backup riesenie, kedze staci, ze pozmenite torchu strukturu disku, alebo vymenite disk a obnova dat sa Vam s najvacsou pravdepodobnostou nepodari...Bez kadejakych modifikacii doslova "mission imposible"...
Ospravedlnujem sa ten dlhsi uvod, ale nedalo mi aspon takto zhodnotit tento softver...Tak ci tak, som chcel, ak sa da, urobte si zalohu tej 300+Gb zalohy , dnes vecer, alebo zajtra Vam uploadnem riesenie, vdaka ktoremu, dufam, budete moct dost spat svoje data...ci uz ako restore celeho image, aleboo si budete moct kludne len vybrat data, ktore potrebujete (na principe virtual removable disku)
V prvom rade sa ospravedlnujem, ze zo zajtra bol nakoniec tyzden, ale musel som pracovne odcestovat...a nestihol som to dat dokopy...Dnes sa mi to podarilo, takze to riesenie si mozete stiahnut tu
Instrukcie najdete v readme.txt a jednotlive volby obnovy dat su v tej utilitke v casti Help...Dost som to tam zvyraznil, aj Vam som pisal, ale este napisem raz...Urobte si kopiu Vasho WSI image-u a pri obnovovani, ci uz cez Virtual Image Drive, alebo Partition restoration pouzivajte kopiu...Program, ktory som nasiel Image It 5 Test Tool (nadstavba decompressenginewasay) pri nejakom konflikte prepisuje urcite casti WSI imagu (napr. WSI ako tmp, DSI file sa prepise, dokonca aj niektore .xxx casti).
Vo Vasom pripade Vam odporucam pouzit Virtual Image Drive, kedze mate 300+ GB image a podla vsetkeho nepotrebujete ten balast okolo (windows subory, program files, atd). Taky velky image som neskusal, ale v mode Virtual Image Drive by to nemal byt problem...
V pripade otazok sa kludne ozvite, snazil som sa vsetky poznatky zapisat do Help-u, ale je mozne, ze som na nieco zabudol...Dufam, ze sa Vam podari ziskat Vase data...Potom prosim napiste, ci sa to podarilo
Instrukcie najdete v readme.txt a jednotlive volby obnovy dat su v tej utilitke v casti Help...Dost som to tam zvyraznil, aj Vam som pisal, ale este napisem raz...Urobte si kopiu Vasho WSI image-u a pri obnovovani, ci uz cez Virtual Image Drive, alebo Partition restoration pouzivajte kopiu...Program, ktory som nasiel Image It 5 Test Tool (nadstavba decompressenginewasay) pri nejakom konflikte prepisuje urcite casti WSI imagu (napr. WSI ako tmp, DSI file sa prepise, dokonca aj niektore .xxx casti).
Vo Vasom pripade Vam odporucam pouzit Virtual Image Drive, kedze mate 300+ GB image a podla vsetkeho nepotrebujete ten balast okolo (windows subory, program files, atd). Taky velky image som neskusal, ale v mode Virtual Image Drive by to nemal byt problem...
V pripade otazok sa kludne ozvite, snazil som sa vsetky poznatky zapisat do Help-u, ale je mozne, ze som na nieco zabudol...Dufam, ze sa Vam podari ziskat Vase data...Potom prosim napiste, ci sa to podarilo
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“