stanos4 píše:tak isto sa na to da ale pozerat tak, ze kvalita danych serii ide vyrazne dole. A to je bohuzial neodskriepitelny fakt. Inac, ak mi niekto napise ze mam spill-resistant klavesnicu, ale sparka ktora je 1cm vedla klavesnice (a nie je to z bocnej hrany) tak mi je to prd platne. A sorac, ale lenovo predava thinkpady ako odolne premiove notebooky, a to splnaju uz iba cenou - znizia vyrobne naklady o $5 a cenu zaroven zvysia o $50. Thinkpady si kupovali ludia co potrebovali aby sa mohli spolahnut na ten ntb, dnes si ti isti ludia kupia radsej acer a thinkpad si kupia ludia co kedysi davno vedeli o thinkpadoch ako o super kvalitnych notasoch.
Presne to je moje pointa. Ve vsech Lenovo/IBM videich polevaji klavesnici okolo trackpointu, klavesnice tvori malou vanicku (s okrajem tak 2mm) a zazrak je na svete. Po okrajich a u trackpointu vsak nic neni. Dle meho nazoru je cela split resistant klavesnice podvod na lidi uz od dob IBM (a ted budu upalen).
To ze nema klavesnice dirky jako konkurence a ze voda neprotika na desku "primo" je pekna vec, ale jen oddali problem. Pokud neni notas ihned rozdelan tak kyseliny a soli sezerou desku za par nedel.
PS: To video o nicem nesvedci. Meni se sbernice, meni se casovani a to ze se x220 po ponoreni do vody vypne o trochu pozdeji nez x240 ma nulovou vypovidajici hodnotu. ten clovicek jen honi sledovanost na YT nebo nema povedomi o elektronice.
PPS: To ze nas Lenovo vsechny uz delsi dobu sere nepopiram.