Lenovo Legion 7
Re: Lenovo Legion 7
Asi to bude normální...jak se to chová, když si přepínáš integrovanou a dedikovanou grafiku? Taky restart?
Asus ROG Strix G18
Přiznám se že to přepínání jsem ještě nezkoušel...ani nevím jak na to Čeho jsem si všimnul je že při probuzení z režimu spánku svítí monitor mnohem jasněji...jako by ignoroval nastavení, stačí pak najet myší na regulaci jasu a ono to opět naskočí.
Zpočátku to nedělalo....tak nevím co jsem či se změnilo.
Většina notebooků s tím MUX můstkem na přepínání grafik vyžaduje restart, takže po připojení na HDMI výstup se aktivuje dedikovaná a po odpojení to chce přepnout zase na integrovanou, proto restart.
Pokud je to tenhle problém, tak deaktivací integrované se to vyřeší.
Pokud je to tenhle problém, tak deaktivací integrované se to vyřeší.
Asus ROG Strix G18
faajn píše:Přiznám se že to přepínání jsem ještě nezkoušel...ani nevím jak na to Čeho jsem si všimnul je že při probuzení z režimu spánku svítí monitor mnohem jasněji...jako by ignoroval nastavení, stačí pak najet myší na regulaci jasu a ono to opět naskočí.
Tento isty problem mam aj ja,urobila to nejaka aktualizacia,len neviem coho
Lenovo Legion 5 PRO
tak doufejme že to další aktualizace opět napraví
Vážení ví někdo jestli a jak se dá v programu iCUE nastavit profil kdy by svítila pouze klávesnice bez té ambientní línie okolo?
Díky.
Díky.
faajn píše:Přiznám se že to přepínání jsem ještě nezkoušel...ani nevím jak na to Čeho jsem si všimnul je že při probuzení z režimu spánku svítí monitor mnohem jasněji...jako by ignoroval nastavení, stačí pak najet myší na regulaci jasu a ono to opět naskočí.
Najnovšie ovládače priamo z nvidie spôsobujú v rade 5Pro/7 nemálo problémov, a to najmä:
1: keď sa zapne šetrič obrazovky (vypne sa obrazovka), tak po opätovnom nábehu obrazovky nabehne plný jas
2: po každom reštarte notebooku rovnako treba regulovať jas, pretože sa vždy nastaví maximálny jas
3: notebook sa nedokáže prebrať z hibernácie, akýkoľvek pokus o prebratie končí kompletným reštartom notebooku
4: ovládač nvidie sa nedá štandardne odstrániť/odinštalovať v diskrétnom režime, musí byť navolený hybridný režim
Pokiaľ máš jeden z týchto problémov, žiadne riešenie momentálne na to neexistuje, posledný stabilný driver fungujúci dobre s 5Pro/7 je aj mnou používaný 496.49. Všetky novšie ovládače, najmä tie 5xx majú tieto vyššie spomenuté problémy v týchto notebookoch. Snáď sa to v budúcnosti vyrieši.
NTB: Lenovo Legion 7 (5800H + RTX 3070 + DDR4 32GB + 1TB + 2TB SSD)
PC: Intel i7-13900K, Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, DDR4 64GB 4000 CL18, 32" Acer Predator XB323QKNV, 4K IPS, 144Hz
PC: Intel i7-13900K, Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, DDR4 64GB 4000 CL18, 32" Acer Predator XB323QKNV, 4K IPS, 144Hz
Nic se nevyřeší, protože nVidia určitě nebude vyvíjet ovladače na nějaký specifický notebook.
Mrkni třeba na notebookreview forum, jistě tam budou nějaké modifikované a funkční.
Mrkni třeba na notebookreview forum, jistě tam budou nějaké modifikované a funkční.
Asus ROG Strix G18
jo dělá to přesně to co popisuješ...všechno.
Rád bych se vrátil k nějakému funkčnímu ovladači...či nějaké modifikaci, jen nevím přeně jak to provést či kde stáhnou.
Musím k tomu sednout a trochu pročíst, momentálně na to ale nemám čas.
Pokud by se ti chtělo napiš mi přesný postup návratu k tomu ovladači cos napsal že je poslední co funguje
Rád bych se vrátil k nějakému funkčnímu ovladači...či nějaké modifikaci, jen nevím přeně jak to provést či kde stáhnou.
Musím k tomu sednout a trochu pročíst, momentálně na to ale nemám čas.
Pokud by se ti chtělo napiš mi přesný postup návratu k tomu ovladači cos napsal že je poslední co funguje
tomas.zh píše:faajn píše:Přiznám se že to přepínání jsem ještě nezkoušel...ani nevím jak na to Čeho jsem si všimnul je že při probuzení z režimu spánku svítí monitor mnohem jasněji...jako by ignoroval nastavení, stačí pak najet myší na regulaci jasu a ono to opět naskočí.
Najnovšie ovládače priamo z nvidie spôsobujú v rade 5Pro/7 nemálo problémov, a to najmä:
1: keď sa zapne šetrič obrazovky (vypne sa obrazovka), tak po opätovnom nábehu obrazovky nabehne plný jas
2: po každom reštarte notebooku rovnako treba regulovať jas, pretože sa vždy nastaví maximálny jas
3: notebook sa nedokáže prebrať z hibernácie, akýkoľvek pokus o prebratie končí kompletným reštartom notebooku
4: ovládač nvidie sa nedá štandardne odstrániť/odinštalovať v diskrétnom režime, musí byť navolený hybridný režim
Pokiaľ máš jeden z týchto problémov, žiadne riešenie momentálne na to neexistuje, posledný stabilný driver fungujúci dobre s 5Pro/7 je aj mnou používaný 496.49. Všetky novšie ovládače, najmä tie 5xx majú tieto vyššie spomenuté problémy v týchto notebookoch. Snáď sa to v budúcnosti vyrieši.
orgasmic píše:Nic se nevyřeší, protože nVidia určitě nebude vyvíjet ovladače na nějaký specifický notebook.
Nevím proč by to nemohla nějaká další aktualizace řešit?! Myslím že na Lenovo notebocích není nic extra specifického, takže N Vidia by s tím myslím mohla něco udělat
https://www.nvidia.com/en-us/drivers/results/183365/
toto stiahnuť, no pred inštaláciou prepnúť notebook do hybridného režimu cez Lenovo, reštartovať book, odinštalovať aktuálnu verziu (komplet všetko cez ovládací panel), reštartovať znova v hybridnom režime, potom spustiť inštaláciu tohto ovládača.
Po nainštalovaní môžeš znovu zapnúť aj diskrétny režim, ak používaš ten a zatiaľ neaktualizovať ovládač, ani cez Geforce Experience = GE ja nepoužívam vôbec.
To je celé.
toto stiahnuť, no pred inštaláciou prepnúť notebook do hybridného režimu cez Lenovo, reštartovať book, odinštalovať aktuálnu verziu (komplet všetko cez ovládací panel), reštartovať znova v hybridnom režime, potom spustiť inštaláciu tohto ovládača.
Po nainštalovaní môžeš znovu zapnúť aj diskrétny režim, ak používaš ten a zatiaľ neaktualizovať ovládač, ani cez Geforce Experience = GE ja nepoužívam vôbec.
To je celé.
NTB: Lenovo Legion 7 (5800H + RTX 3070 + DDR4 32GB + 1TB + 2TB SSD)
Proto nikdy nikde nepouzivam zadne sporice hibernace apod.Vzdy zpusobuji nejake problemy.(a nejen u notebooku)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Někde se to tu už myslím řešilo...nějak nemůžu najít. Doporučte nějakou alternativu k té krávě nabíječce. Něco mnohem mnohem menšího, lehčího. Nejde mi ani tak o nějaké nabíjení jako spíš o zpomalení vybíjení, prodloužení výdrže baterie, při běžném používání (rozuměj - film, internet) krmeno ideálně přes usb-c.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“