Příspěvekod Skye » 05 pro 2006 00:00
a) ano, napsal jsem, že k formální oblečení se batoh tolik nehodí a že Samsonite v tomto má výhodu. Je to problém? Podívejte se na ten batoh, podívejte se pak na oblek, porovnejte a uvidíte, že svým decentním vzhledem k němu pasuje. Je to podobné, jako digitálky a frak, jako Ferrari v turbodieselu a kombi, jako Božena Němcová a kvalitní beletrie:-) Prostě to k sobě moc nejde. Rozumíme si? Stačí se podívat a pochopíte - ostatně, k obleku si asi také neberete běžne tenisky a víte proč. Nic víc, nic míň.
b) ta empirická zkušenost vychází z čeho? Sám jsem byl -mimochodem- zaměstnán ve firmě, kde byl skutečně v pátek casual day. Je to problém? Nijak jsem sám sebe nepopríral, naopak, za mě prostě museli hovořit pracovní výsledky, jinak bych byl odejit. Ta firma tu zaměstanala šest set lidí, většina expertů ve svém oboru, podařilo se ji vybudovat z dvaceti zaměstnanců (na začátku)úspěšný podnik, který živil a živí spoustu rodin. Vy tím možná pohrdáte, protože neměli svetr s jelenem (ale v tom jejich práce nespočívala), čímž asi byli diskvalifikování z jakéhokoliv odborného hodnocení, ale myslím, že je jim to uplně jedno.
Žijeme ve svobodné společnosti. Každý si může rozmyslet, co chce a co ne. Jsou obecné kodexy, které nesjou závazné, není je potřeba dodržovat a je to tak dobře. Proto, můžu opět uvést příklad, který jsem už zmínil: běžte do divadla v adidaskách, běžte na svatbu v šortkách, vemte si na jednání zmijovku. JE TO JEDNO. Ale nesnižujte ty, kteří se snaží vypadat sami pro sebe a dost možná i pro okolí reprezentativně, neškatulkujte, že nic patrně neumí, zkrátka, neserte se do nich, protože jim to tak vyhovuje a čas od času to tak i vyhovuje i jejich okolí.