Lenovo ThinkPad R60

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 05 pro 2006 00:52

Skye píše:Je to podobné, jako digitálky a frak, jako Ferrari v turbodieselu a kombi, jako Božena Němcová a kvalitní beletrie:-)

Dobrá hláška s tou Němcovou :lol:....škoda že už nejsem na gymplu, bych to s radostí napsal do nějaký písemky z literatury :twisted:.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Skye
občas něco napíše

Příspěvekod Skye » 05 pro 2006 01:34

Puppy píše:
Skye píše:b) ta empirická zkušenost vychází z čeho?
Z nekonecnych jednani a desitek ci mozna stovek ztracenych hodin s lidmi, jejichz jedina "kvalifikace" byla vizualni prezentace dle ocekavane sablony.

Skye píše:Ale nesnižujte ty, kteří se snaží vypadat sami pro sebe a dost možná i pro okolí reprezentativně
Tohle je myslim to zasadni v cele diskuzi. Pokud to delaji predevsim sami pro sebe a neni v tom dalsi kompromis, tak je to naprosto v poradku a nelze tomu nic vytknout. Pokud je to ovsem "efekt" pro okoli, plati plne to co jsem napsal vyse. Patrite-li k te prvni skupine, cest Vasi vyjimce a timto bych se mel i omluvit. Bohuzel moje zkusenost je takova, ze drtiva vetsina takovych, kteri primarne lpi na "firemni kulture", "vzhledu" a dalsich pitomostech jsou zcela neschopni karieriste ...

A jeste ciste prakticka poznamka. Asi vite, ze v USA, v Silicon Valley meli nekolik let problemy s dodavkami el.energie, protoze spotreba byla prilis vysoka. Jeden z duvodu byl i ten, aby prumerny clovek vydrzel cely den v obleku v takovem vedru, musel mit zapnutou po cely den klimatizaci. Pripada Vam to normalni ? Neni lepsi se ponekud zamyslet nad logicko-praktickou strankou veci ...

No, admin to stejne asi smaze :)

Firemní kultura je slovo, které nesnáším, ale dovedu pochopit jeho význam. Když máte luxusní hotel, tak recepční mají svůj stejnokroj, v bance Vás také neobsluhují v bermudách a tričku "beach boy". Stejně tak, když jdete do špičkové restaurace, tak má čišník livrej, šéfkuchař stylový a čistý oděv, v opeře také běžně nehrají v tílku a tak bych mohl pokračovat. A přitom vše, potkáváte třeba v těchto profesích špičky svého oboru, skutečné osobnosti (osobně třeba považuju skvělé kuchaře za opravdové umělce!). Snažím se Vám vysvětlit, že jsou profese, které mají svou oděvní kulturu, ať je jaká je. Proto je zkrátka běžné, že dirigent má frak, byznysmen oblek, automechanik kombinézu apod. Nevidím na tom nic špatného a příjde mi dětinské si myslet, že obchod uzavřete ve svetru s pončem a kytarou na zádech. Zkrátka tak to chodí.

Vás jsem pochopil jako technologa, ostatně sám jsem jím také, ale příjde mi, že se cíleně vymezujete vůči určitým skupinám a snažíte se dělat komára z velblouda na základě triviálních záležitosti, jako je formální oblečení.

P.S.: není to náhodou tak, že, ehm, v Sillcon Valley je ukrutné vedro a klimatizaci tam má každý, ať už v kanceláři, doma, nebo v autě? Navíc, z množství IT firem bych neusuzoval, že je tam výlučným trendem právěm formální oblečení, jako v čistě obchodních čtvrtích libovolného amerického města. Ostatně, sám považuju klimatizaci za výbornou věc a víceméně za dnešní kancelářský standart (a to chodím ležérně oblečený), nemluvě třeba o autech: dnes je problém prodat auto bez ní. A to žijeme v subarktickém pásmu (jak já říkám). Znamená to tedy, že nejsem normální?

Dannny

R60 s InterCodre2Duo

Příspěvekod Dannny » 07 pro 2006 11:46

Zdravim,
chci se zeptat, jaka je skusenost s OS Linux na R60. Na mem predeslem NB byla podpora temer nulova (asus). Pokud nekdo na nainstalovany linux (nejlepe s jadrem 2.6.*), muze mi sem pastnout vysledek dotazu

Kód: Vybrat vše

dmesg | grep CPU
Jde mi o detekci Sleep states (C[*]), protoze muj predesly NB nedetekoval korektne master bus control a vydrz v linuxu byla 1:30 misto 3 hodin. Nerad bych se spalil jeste jednou. Dekuji

NickRabit
občas něco napíše

Příspěvekod NickRabit » 08 pro 2006 11:28

chtel bych se zeptat, zda jste nekdo na R60 s x1400 grafikou zkousel nainstalovat omega ati drivery? driv jsem je misto catalistu pouzival na asusu a zadny problem, ted jsem je zkusil na Rku a vse se take chova vzorne. napiste pls. vas nazor

druha moje otazka je na ctecku otisku... jde nejak udelat, aby sla pouzit treba pro hesla ve firefoxu,, nebo opere? dik

Rabric

Re: R60 s InterCodre2Duo

Příspěvekod Rabric » 08 pro 2006 12:18

Dannny píše:Zdravim,
chci se zeptat, jaka je skusenost s OS Linux na R60. Na mem predeslem NB byla podpora temer nulova (asus). Pokud nekdo na nainstalovany linux (nejlepe s jadrem 2.6.*), muze mi sem pastnout vysledek dotazu

dmesg | grep CPU
Jde mi o detekci Sleep states (C[*]), protoze muj predesly NB nedetekoval korektne master bus control a vydrz v linuxu byla 1:30 misto 3 hodin. Nerad bych se spalil jeste jednou. Dekuji

SMP: Allowing 2 CPUs, 0 hotplug CPUs
Initializing CPU#0
CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 32K
CPU: L2 cache: 2048K
CPU: Physical Processor ID: 0
CPU: Processor Core ID: 0
CPU0: Thermal monitoring enabled (TM2)
Initializing CPU#1
CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 32K
CPU: L2 cache: 2048K
CPU: Physical Processor ID: 0
CPU: Processor Core ID: 1
CPU1: Thermal monitoring enabled (TM2)
Intel(R) Core(TM)2 CPU         T5500  @ 1.66GHz stepping 06
CPU 1: Syncing TSC to CPU 0.
CPU 1: synchronized TSC with CPU 0 (last diff 0 cycles, maxerr 860 cycles)
Brought up 2 CPUs
ACPI: CPU0 (power states: C1[C1] C2[C2] C3[C3])
ACPI: Processor [CPU0] (supports 8 throttling states)
ACPI: CPU1 (power states: C1[C1] C2[C2] C3[C3])
ACPI: Processor [CPU1] (supports 8 throttling states)
Losing some ticks... checking if CPU frequency changed.

je to Debian Etch pro Amd64, po instalaci šlapalo skoro všechno - grafika včetně akcelerace (GMA950), zvuk, UltraNav i externí myš, fungujou tlačítka ovládání hlasitosti a jasu (to je patrně rešený hardwarově, fungujou všude) a wifi (non-free driver z distribučních balíků)... bluetooth se tváří že funguje, Fn-F5 ho jako zapíná a vypíná, ale nemám to na čem vyzkoušet... dokonce funguje Fn+F4 (sleep)... po zavedeni modulu ibm-acpi se navíc v /proc/acpi/ibm objeví spousta věcí, dá se třeba softwarově blikat lampičkou ;-)

akorát instálator se zasekával na ACPI, musel jsem mu dát parametr acpi=off a potom nainstalovat novější jádro z Unstable, s kterým to ACPI funguje dobře...

Dannny

Příspěvekod Dannny » 08 pro 2006 14:56

Hmm, tak jak se divam na ten vypis, tak spravne by to melo detekovat, C[1] az C[4] (overeno na CPU Core Duo 2 processor T5600, 1,83GHz)

Totiz stav C[4] se aktivuje pri odebrani USB modulu (spotreba se pak mota kolme 11000mW). Nicmene dobre je, ze to detekuje aspon stav C[3]. Pak se spotreba mota kolem 15000mW. tedy vydrz je pak +- 2:25, coz je lepsi nez 1:30 s C[2] na predeslem NB :-)...

Ale je aspon pozitivni, ze ostatni veci jedou vice mene bez problemu. Zkousel si rozchodit prihlasovani pres otisky prstu nebo tu aktivni ochranu disku?

Diky

Rabric

Příspěvekod Rabric » 08 pro 2006 23:59

ne, nezkoušel...

spree
občas něco napíše

Příspěvekod spree » 15 pro 2006 00:05

Ahoj, zaujimalo by ma, ci Vam nevadi pri praci so sipkami snimac odtlackov prstov.
Vyzera byt dost nebezpecne blizko sipek :o
Dik

PetrVavrik
píše často

Příspěvekod PetrVavrik » 15 pro 2006 11:42

nevadi, pac snimac neni aktivni, az po kombinaci ctrl + F2
MacBook Pro 13'3/2,4GHz/4GB RAM/HDD 250GB/GPU nVidia 320m/Mac OS X Snow Leopard 10.6.4 + Magic mouse

spree
občas něco napíše

Příspěvekod spree » 15 pro 2006 12:31

Dakujem, ja som skor myslel, ci nevadi pri praci prstom

NickRabit
občas něco napíše

Příspěvekod NickRabit » 15 pro 2006 19:05

kdyz uz jsem u tech otisku prstu, nevis jak zprovoznit ctecku treba ve firefoxu? hral jsem si s tim, ale na nic moc neprisel. dik

PetrVavrik
píše často

Příspěvekod PetrVavrik » 15 pro 2006 20:21

ve firefoxu to podporuje CSS (client security solution) ve verzi 3.1, ale mam pocit ze jen starsi verze firexofu (2.x na 100% nepodporuje). Ja pouzivam Operu a taky mi nefunguje, jen v IE :(

Prstum ctecka nevadi, alespon me nijak neprekazi
MacBook Pro 13'3/2,4GHz/4GB RAM/HDD 250GB/GPU nVidia 320m/Mac OS X Snow Leopard 10.6.4 + Magic mouse

spree
občas něco napíše

Příspěvekod spree » 16 pro 2006 10:59

Ako vysoko mate nastavene podsvietenie displeja z tych 7 krokov?
Mne sa zda byt najprijatelnejsie na najvyssom stupni, len sa bojim ci to displeju nevadi a kolko to vydrzi?

Neda sa niekde nastavit to podsvietenie citlivejsie ako v jednotlivych 7 krokoch?

mraky

Příspěvekod mraky » 16 pro 2006 13:23

Pouzivam maximum. Vubec bych se toho nebal. Mel jsem donedavna T23 taky celou dobu na maximum.

Kdyz se neco posere, tak ne tim, ze by jsi mel jas na maximum :-)

spree
občas něco napíše

Příspěvekod spree » 16 pro 2006 13:32

Ale ten max. podsvietenie tomu booku nejakym sposobom skodi, ne? :P
A nevies nieco o jemnejsom nastaveni podsvietenia, kde by to mohlo byt?
A kolko si T23 pouzival? Neklesla ti intenzita podsvietenia?

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“