Na baterii je zaruka 12 mesicu.
S pozdravem
Rostislav Bubík

Mohou. Je to spotřební zboží, takže na něj neplatí ty dva roky.zivan píše:Jasne vyrobci jo, ale prodejci ji mit diky ceskym zakonum nemohou.
obcansky zakonik, § 620 - píše:1) Při prodeji spotřebního zboží je záruční doba 24 měsíců; jde-li o prodej potravinářského zboží, je záruční doba osm dní, u prodeje krmiv tři týdny a u prodeje zvířat šest týdnů. Je-li na prodávané věci, jejím obalu nebo návodu k ní připojeném vyznačena v souladu se zvláštními právními předpisy 4a) lhůta k použití věci, skončí záruční doba uplynutím této lhůty.
4a) Například zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
To byl taky důvod proč jsem to vlákno zakládal. Já se s nikým nepřu ohledně poklesu kapacity, ale vadí mi, že baterie prostě zničehož nic odejde aniž bych ji k tomu zadal důvod. Bohužel servis Lenovo odmítá reklamaci uznat. Ať mi nikdo nevykládá, že životnost baterie do notebooku je 1 rok. Je to stejné jako bych si koupil UPS s cílem ji provozovat jeden rok a pak ji hodit do popelnice a koupit si novou. Navíc pořizovací hodnota nové baterie je cca. 3k a to se mi osobně nezdá zanedbatelná částka.CeCo píše:Ale presne o to ide - vady elektroniky a pod. su samozrejme kryte 2 roky, ale kapacita je kryta len v ramci "normy". A normu = teda kapacita baterie po x nabijacich cykloch = si najdes velmi rychlo na strankach vyrobcov jednotlivych clankov.C
Při prodeji spotřebního zboží je záruční doba 24 měsíců;...expirační lhůtou může být záruční doba prodloužena, nikoliv zkrácena.
Zákonem stanovené záruční doby nemohou být ani dohodou účastníků zkráceny; lze je jen prodloužit.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů