Lenovo R60 zamčený Bios

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stavač » 20 led 2010 13:50

VoSt píše:Zkusil jsem instalaci v jiném NB, po prvním restartu vložení HDD do R60, nechytal se. Tak jsem zkusil kompletní instalaci a výsledek je jak píšu. V tom druhém NB systém naběhne, taky má SATA HDD. Je možné, že si natáhl při instalaci jen ovladač pro SATA toho svého řadiče. Disk jsem několikrát vyndal a zandal a nepomohlo to.

Ked si daš do notbuku Norton GHost a spraviš backup a potom si spravíš spuštacie CD recovery a ked tie backup obrazi rozbališ do c:/ ktore si nastaviš ako activne tak notbuk mosi nabehnut, ono sata ovladaše budu fungovat takže nieje žiadny problem, ja som kopu takychto os stiahol z netu čo boly vytvorene cez nortona na prislušny notbuk a nestalo sa že nešiel, ked maš rovnake notbuky a cez nortona spravíš backup tak ti pojdu aj tie ostatne, dá sa robyt aj cez acronis ale nie na sata.
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

VoSt
občas něco napíše

Příspěvekod VoSt » 21 led 2010 08:31

Pro stavač:
Problém je v tom, že neznám nikoho z okolí, kdo by měl stejný NB Lenovo R60, abych na něm mohl udělat ten backup.

pistek.jiri
občas něco napíše

Příspěvekod pistek.jiri » 23 led 2010 18:38

Už jsem to tady jednou psal, nechci aby to působilo jako nějaký pokus o reklamu, ale pokud chcete, tak Vám ten BIOS/supervisor heslo za 500,- odemknu. Případně koukněte na ten odkaz na allservice.ro, ale R60 se tím jejich základním free programem odemknout nedá. V lenovo servisu to udělat pokud se nepletu nesmí, riskují tím ztrátu licence (pokud jsem na omylu, rád se nechám od někoho zasvěcenějšího přesvědčit o opaku!), proto to řeší výměnou desky, což je oficiální postup, který má své důvody.

VoSt
občas něco napíše

Příspěvekod VoSt » 30 led 2010 18:32

Vyřešeno!! Zabrala rada od Zivana, bootování z DOSu. Na stolním compu s disketovou mechanikou jsem HDD z NB připojil jako další disk a udělal aktivní oddíl FAT 32 (chvílo to trvalo, odmítal původní NTFS přeformátovat na FAT32, nakonec si dal říct). Ze spouštěcí diskety Win 98 natáhl DOS, přikopíroval I386 a šoupnul ho do NB. První reakce byla úplně stejná jako dosud, stejná hláška, už jsem ho chtěl vypnout a najednou nastartoval do DOSu a pak už to jelo (teda jelo, přes dvě hodiny instaloval soubory a pak začal s vlastní instalací XP). Díky všem za rady, zejména Zivanovi.
Pro Jirku P.: doufam, že kámoše přemluvím, aby si časem nechal ten BIOS u Vás odheslovat. Je to přece jen pohodlnější.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“