Zajíc je místní guru přes Unix, mám ho na přednášky UOS (na cvika Bařinku)

A také odpůrce Microsoftu...vždycky si do něj musí nějak rýpnout...bohužel tím jen dokazuje, že Windows nezná a že vůbec nepochopil tu základní věc - unix je původně určen na servery pro profíky, kdežto Windows na stolní počítače (dříve ještě bez sítě) pro obyčejné uživatele. Ovšem na unix je fakt expert.
Jojo, celkově jsou ty klávesnice prostě divný.
Zkus někdy přepnout na jiné GUI

Je tam nějaká kopie Gnome, pojmenovaná tuším jako Solaris, a ta vypadá už mnohem lépe. Ovšem doporučuje se používat to CDE (Common Desktop Environment), a to z toho důvodu, že tolik nezatěžuje síť (kdyby si tam každý pustil Gnome, tak jim to asi spadne

). CDE je fakt naprosto otřesný stoletý GUI

Připadá mi to jako okopírovaný Windows 3.11 s pár prvky Mac OS X. Ono taky tohle GUI vzinklo už před mnoha lety a od té doby se nevyvíjí...
A ještě jsem zapomněl napsat, že se to příšerně dlouho přihlašuje...mezitím bych stihl asi tak 3-4x spustit Windows.
Jak už jsem psal...na algoritmizaci ten krám už ani nezapínám... Co se týče UOS...virtualizuju si linux a zkusím dělat na něm. To co děláme bude doufám stejné jako na Solarisu... Škoda, že tam není pokrytí WiFi

Jinak bych se v pohodě připojil přes Putty na server a bylo by.