Vilca píše:Vybrali jsme Intel 510. Sice papa vic nez 310, ale podle testu je rychlejsi. Uvidim pristi tyden az dorazi. Rozhodl jsem se koupit i Intel 310 do T420s, tak budu mit srovnani obou disku. Nevim jeslti budu mit cas na vetsi testovani, ale rad bych.
U mSATA jde hlavne o kapacitu. Rad bych minimalne 120, lepe 160GB. Ale u NB, ktere ted kupujeme je pro nas nutny 3G modem, takze mSATA pada hlavne kvuli tomu a tak jsem jim nevenoval dostatecnou pozornost.
Jeste by me zajimalo T420 ma SATA 3.0Gb/s nebo 6.0Gb/s. Vsude jsem nasel jen jaky rozhranni ma disk. Protoze prenosova rychlost na 3.0Gb/s SATA Intelu 510 je stejne jen 194MB/s ale na 6.0Gb/s 371MB/s.
Ta rychlost na 6.0Gb/s je impozantni, ale asi stejne pujdu do Intel 310 + puvodni disk, protoze mista neni nikdy dost
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. A u nahodneho pristupu se rychlosti zda se srovnaji.
btw: Kdyby jste nekdo videli srovnani Intel 310 vs. 510 pripadne dalsi, pls link ja nasel jen oddelene testy
Premyslel jsem taky o 3G, ale nakonec jsem to zavrhl. Mam mobil s Androidem, umi vytvorit wi-fi, kdyz je treba a nabijet se da pres usb, kdyz je nedostatek zasuvek.