Thinkpad R400/R500 seria
Think Pad R500
Tak včera jsem koupil Think Pad R500 za 19028Kč vč.DPH v Lenovo centrum. Jsem nadšený, nic nepíská, nevrže, nehýbe se, jede velmi potichu.
Akorát jsem překvapený kolik z toho 160GB harddisku zabere te OS. Je možné, že mi volné místo ukazuje asi nějak kolem 130 GB? mylím, že to jde nějak zálohovat, ale nevím ještě jak.
Jinak jsem chtěl AVAST antivir,protože jej používám na stolním PC, ale Visty mi hlásily, že je bezpečnost ohrožena, tak jsem je zase odinstaloval a naistaloval ten MCAfee co je přímo vtom, al eteď mám na ploše ikonku Avastu a nějak nejde smazat ) snad přijdu na to co s tím.
Jinak super stroj
Akorát jsem překvapený kolik z toho 160GB harddisku zabere te OS. Je možné, že mi volné místo ukazuje asi nějak kolem 130 GB? mylím, že to jde nějak zálohovat, ale nevím ještě jak.
Jinak jsem chtěl AVAST antivir,protože jej používám na stolním PC, ale Visty mi hlásily, že je bezpečnost ohrožena, tak jsem je zase odinstaloval a naistaloval ten MCAfee co je přímo vtom, al eteď mám na ploše ikonku Avastu a nějak nejde smazat ) snad přijdu na to co s tím.
Jinak super stroj
-
- Moderátor
Mám menší problém, R4oo mi přestala ukazovat na displeji aktuální stav hlasitosti, jasu displeje apod. Na mysli mám On Screen Display. Už se mi to jednou stalo, ale záhy se ukazatel objevil, avšak nyní zmizel asi na dobro. Zkoušel sem přeinstalovat aplikaci, avšak bezúspěšně. Nějaké rady?! OS - Win Vista 32b
Edit.: Na černém pozadí je při stisknuti Fn a Fx vidět cca 4 zelené pixely. Sem bezradný.
Edit.: Na černém pozadí je při stisknuti Fn a Fx vidět cca 4 zelené pixely. Sem bezradný.
první nástrahy
Mám Nokia E51, bluetooth ji vyhledá, spárují se a potom už nejde nic. Pokud chci připojit na net, tak napíše že SYSTÉM WINDOWS POTŘEBUJE NAINSTALOVAT OVLADAČ ZAŘÍZENÍ BLUETOOTH PERIPHERAL DEVICE. když souhlasím a akci povolím, tak to hledá ovladače, potom napíše vložte disk -žádný ovšem nemám. Pokusil jsem se i instalovat Nokia PC siute- nainstaloval se , ale telefon nevidí pře kabel, ani přes bluetooth. Divné je, že ani když píchnu kabel do USB, tak to nevyvolá vůbec žádnou reakci. Uvažuju taky o downgrade na XP, protože myslí, že je to Vistama.
Zdravím.
Po čase jsem zabrouzdal do BIOSu Thinkpadu R500 s integrovanou grafickou kartou a poprvé jsem ho pořádně prolezl, přičemž mě překvapila možnost přepnutí z integrované grafiky na grafickou kartu ve slotu PCI Express. Chtěl bych se proto zeptat zda-li je to jen nedodělek způsobený např. shodným BIOSem spolu s modelem R400 nebo jestli by se opravdu dala dokoupit a namontovat dodatečná grafika. Docela mě totiž mrzí že jsem nakonec koupil model jen s integrovanou.
Předem děkuji za odpověď
Po čase jsem zabrouzdal do BIOSu Thinkpadu R500 s integrovanou grafickou kartou a poprvé jsem ho pořádně prolezl, přičemž mě překvapila možnost přepnutí z integrované grafiky na grafickou kartu ve slotu PCI Express. Chtěl bych se proto zeptat zda-li je to jen nedodělek způsobený např. shodným BIOSem spolu s modelem R400 nebo jestli by se opravdu dala dokoupit a namontovat dodatečná grafika. Docela mě totiž mrzí že jsem nakonec koupil model jen s integrovanou.
Předem děkuji za odpověď
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je možnost pro PCIe kartu v dokovací stanici.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Eliwood:
jak psal swarm, je to pro dock stanici, musis mit ten drazsi dock:
http://www.lenovoshop.cz/?cls=stoitem&stiid=33095
+ ne kazdou grafiku tam das, musi byt jen na vysku toho jednoho slotu (i s chladicem), nesmi mit nic z druhe strany (heatpipes, chladice, apod..), nesmi byt delsi nez (uz nevimkolik), atd...
+ jen PCIe 1x, takze grafika pojede pomaleji
jak psal swarm, je to pro dock stanici, musis mit ten drazsi dock:
http://www.lenovoshop.cz/?cls=stoitem&stiid=33095
+ ne kazdou grafiku tam das, musi byt jen na vysku toho jednoho slotu (i s chladicem), nesmi mit nic z druhe strany (heatpipes, chladice, apod..), nesmi byt delsi nez (uz nevimkolik), atd...
+ jen PCIe 1x, takze grafika pojede pomaleji
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“