NBD záruka pro Thinkpad

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
fanky

NBD záruka pro Thinkpad

Příspěvekod fanky » 27 lis 2006 22:06

Ahoj, před 14 dny jsem si z alza koupil ThinkPad Z61m. Jde ještě k tomuto produktu dokoupit NBD záruka nebo nelze vůbec, nebo jsem přišel s křížkem po funuse?

Opravdu se hodí, jelikož sebelepší notebook se může s velkou pravděpodobností pokazit, holt co je malý, s tím jsou problémy :-)

Ragnos
občas něco napíše

Příspěvekod Ragnos » 28 lis 2006 13:52

Problem jse v tom, ze si musis tu rozsirenou zaruku nechat registrovat 30dni (nevim to urcite) od koupi notebooku a a zaruka se objednava jako normalni zbozi. Takze nejspis bych zavolal do Alza a zeptal se jich na to

Vojťas
píše často

Příspěvekod Vojťas » 28 lis 2006 14:00

Klasické rozšíření záruky se registruje do 3, max 4 týdnů od koupě.
Další možnost je před vypršením standardní záruky dokoupit post-warranty service pack a prodloužit to takhle.

fanky

Příspěvekod fanky » 28 lis 2006 20:54

a NBD na ThinkPady asi nejde co?

Vojťas
píše často

Příspěvekod Vojťas » 28 lis 2006 21:06

Ale jo, něco podobného tu je, například:
ThinkPlus TP SPac 3r on-site 2ndBD (z 1r carry-in)
ThinkPlus TP SPac 4r on-site 2ndBD (z 3r carry in)

>> Rozšíření standardní záruky k notebookům na 3 roky ze základní 1 leté >> carry-in.
>> Po nahlášení závady přijede servis k zákazníkovi do 2 pracovních dní
>> (PO-PÁ, 8,00-17,00 hod.)

Ještě jsou verze post-warranty, které se dají zakoupit i dodatečně. Dále, každý service-pack má seznam modelů, na které se vztahuje. Třeba nelze koupit Spac 3r on-site 2ndNBD (z 1r carry-in) k modelům, které mají standardně 3letou záruku, což je celkem logické :)

Konkrétně na Z61m (řada 9450, pokud je to ten Váš) lze dokoupit:
- ThinkPlus TP SPac 4r on-site 2ndBD
- ThinkPlus TP SPac 3r on-site 2ndBD (z 1r carry-in)
- ThinkPlus TP SPac 1r on-site 2ndBD post warranty
- ThinkPlus TP SPac 4r carry-in
- ThinkPlus TP SPac 3r carry-in

fanky

Příspěvekod fanky » 28 lis 2006 21:40

děkuji Vám velmi

Ještě bych Vás rád poprosil o odkaz na zdroj těchto informací...? Našel jsem jen stránky v Aj. Děkuji za reakci..

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 29 lis 2006 01:45

Nakup a registraci Service Packu doporucuji dobre konzultovat. Pripadna chyba a znovuregistrace neni jednoducha.

Vojťas
píše často

Příspěvekod Vojťas » 29 lis 2006 06:40

Ten přehled SPac-ů je jenom "výcuc" z ceníku distributora. Vybral jsem ty, v jejichž popisu je Z61m uveden jako podporovaný typ. A přesně jak psal kolega přede mnou - je třeba to dobře prokonzultovat. "Mašinérie" IBM/Lenovo je docela těžkopádná :)

//Edit: OK, opravit se to dá (viz Kukin níže), přesto je lepší se toho vyvarovat.
Naposledy upravil(a) Vojťas dne 29 lis 2006 09:34, celkem upraveno 1 x.

kukin
píše často

Příspěvekod kukin » 29 lis 2006 09:14

Puppy píše:Nakup a registraci Service Packu doporucuji dobre konzultovat. Pripadna chyba a znovuregistrace neni jednoducha.

Pokud má člověk ID a PIN tak oprava není problém, stačí zavolat do Prahy.

fanky

Příspěvekod fanky » 29 lis 2006 10:40

dekuji vsem

fanky

Příspěvekod fanky » 29 lis 2006 13:36

pardon, ze zas obtezuji, ale zeptam se polopate:
zakoupil jsem si notebook u alza Z61m a chtel bych si prodlozit zaruku, jelikoz, jak jsem pochopil (tezko rict jestli spravne), je pouze 12 mesicu. Pise se tam cosi o karticce, kterou bych mel poslat do IBM, jenze nevim ani presne jak vypada ta karticka a na jakou adresu ji poslat...?
dale bych byl rad, kdyby to byla zaruka typu NBD, nebo tato zaruka se da pouze dokoupit jako rozsirujici, za po uplynuti zarucni doby?
respektive kde presne bych se mel zaregistrovat, nejak se v tom placam :-( dekuji za pripadne dalsi reakce a omlouvam se za svoji zmatecnost..

Jde mi ted predevsim o to, ze mi trosku blbne levy repracek, ale posilat se
mi to nikam rozhodne nechce, notebook potrebuji a je mozne, ze kdybych jim to tam poslal, tak mi zrovna sel, tudiz bych to potreboval nekomu predvest, ale servis v okruhu meho bydliste neni. Tudiz co byste poradili? dekuji..

Vojťas
píše často

Příspěvekod Vojťas » 29 lis 2006 14:01

No, je to taková kartička na složení do velikosti obálky DL (zhruba), je na ní předtištěná adresa někam do Greenocku, GB. Vyplníte na ni svoje údaje (jméno, S/N notebooku, atd.), složíte, zalepíte a pošlete na poště (poštovné neplatíte). Karta by měla být buď u dokumentace k NTB nebo byste ji měl dostat od prodejce. To by mělo proběhnout do těch max 30 dní od koupě. Poté byste měl mít zaregistrovanou u Lenova standardní 2-letou záruku (carry-in).

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 29 lis 2006 14:09

To prece staci zaregistrovat pres Internet pomoci aplikace co je tam predinstalovana.

fanky

Příspěvekod fanky » 29 lis 2006 14:09

Vojťas píše:No, je to taková kartička na složení do velikosti obálky DL (zhruba), je na ní předtištěná adresa někam do Greenocku, GB. Vyplníte na ni svoje údaje (jméno, S/N notebooku, atd.), složíte, zalepíte a pošlete na poště (poštovné neplatíte). Karta by měla být buď u dokumentace k NTB nebo byste ji měl dostat od prodejce. To by mělo proběhnout do těch max 30 dní od koupě. Poté byste měl mít zaregistrovanou u Lenova standardní 2-letou záruku (carry-in).

jj, nasel jsem, diky, dokonce dve :-) ale nevim jak zjistim, ze dorazila v poradku?

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 29 lis 2006 14:14

fanky píše:jj, nasel jsem, diky, dokonce dve :-) ale nevim jak zjistim, ze dorazila v poradku?
Na webu po zadani modelu a serioveho cisla vidis presne jakou zaruku mas a do kdy ti plati. Dneska nikdo nic postou posilat nebude :)

Zaruk jsou u nas dva typy. Rozsireni standardni zaruky (zpravida se musi koupit do 30 dnu po koupi notebooku) nebo pozarucni zaruka (ta je samozrejme drazi). V USA se navic jeste nabizi "ThinkPad Protection" ktera pokryva jakakoli poskozeni notebooku (vcetne tech co nepokryvaji bezne zaruky - rozslaply displej apod.) ci jeho odcizeni.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“