Lenovo ThinkPad T60 - český manuál?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
vossa

Lenovo ThinkPad T60 - český manuál?

Příspěvekod vossa » 07 led 2007 12:10

Nemohu nikde najít český manuál k lenovo T60. Existuje vůbec?

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 07 led 2007 13:30

A proc by to melo existovat ?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 07 led 2007 14:40

Aky manual? Uzivatelsky ci servisny?

C.

tomasr
občas něco napíše

manuál

Příspěvekod tomasr » 22 led 2007 13:44

dostal jsem novy firemni notas po asusu jsem mel premio a ted lenovo r60 a jsem v prdeli, cesky manual k tomu neni! jen jakysi co popisuje jak notas rozebrat a menit dily, no hruza, zakazal bych to tady prodavat, nemuzu ani normalne napsat hvezdicku plus a minus jedine kdyz prepnu klavesnici do angliny, padesat procent veci tady nemuzu pouzivat protoze nevim jak, volal jsem do prahy do lenovo, normalni pouzitelny manual k tomu nemaji, maji akorat priblble dotazy, no uz nikdy IBM Rozumek Tomas

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 22 led 2007 14:50

LOL :D :D :D

majki

Příspěvekod majki » 22 led 2007 15:19

Pane Rozumek, to jen dokazuje, jak velky problem sedi mezi notebookem a zidli!
U nas ve firme jsou desitky T4x, Z6x, T60 i nejake R40 a R60 a nikdo si nikdy nestezoval na to, ze by nemohl neco najit. A to prosim k tomu manualy nedavame...
Holt, komu nebylo dano, tomu asi neni ani prano... Ve svete IT dnes bez anglictiny tezko pochodite...

tomasr
občas něco napíše

Příspěvekod tomasr » 22 led 2007 15:28

holt kazdy umi neco jineho, ja mluvim nemecky, polsky, rusky a cesky a zivim se obchodem a ne pocitacovou technikou

majki

Příspěvekod majki » 22 led 2007 15:31

Verte tomu, ze nasi zamestnanci se take specializuji prave na obchod a obchodni nabidky. Vzdyt preci neni takovy problem si zapnout NumLock (Shift + Scroll Lock) a hvezdicka je jiz urcite dobre na klavesnici zakreslena. Plusko mate pri ceske klavesnici hned nalevo vedle praveho shiftu aneb proste minusko je obycejna pomlcka. A plusko mate zase pod cislem 1 (pod dvoujkou je ě, pak č atd.).

CeCo

Příspěvekod CeCo » 22 led 2007 16:37

Ehm... Manual ako napisat hviezdicku a pod. by mal byt na hodinach informatiky alebo kurzoch.

Ty potrebujes viacmenej manual na WINDOWS a nie na notebook. A na Windows si mozes kupit bud jednu z mnoha ucebnic alebo ist na pocitacovy kurz.

C

tomasr
občas něco napíše

Zdravím Vás

Příspěvekod tomasr » 24 led 2007 09:30

a zároveň děkuji za pomoc, psaní plusu přepínáním klávesy num lock mi nevyhovuje a dost mě to zdržuje, ale budu si na to muset nově zvyknout - po deseti letech práce na PC. Další problém, který jsem měl je psaní hvězdičky. Tento znak v našem firemním systému potřebuji použít asi tisíckrát za den - pro vyhledávání údajů v systému. Předpokládám, že určitě víte jak toto znaménko jednoduše dostat do dokumentu, musím zmáčknout pravý Alt (pouze pravý) a poslední klávesu před pravým shift.
Tyto záležitosti jsou určitě záležitosti systému Windows - ovšem celé nastavení klávesnice na R60 je prostě jiné, než na jaká jsem byl zvyklý a prostě mě to rozčiluje, když musím vymýšlet již dávno vymyšlené. Firmě Lenovo se zastoupením v Praze vyčítám především to, že není schopna dodat manuál v JČ, který je dnes v normálním světě obchodu již samozřejmostí. My prodáváme japonskou techniku a nedovolíme si zákazníkovi dodat zboží bez manuálu v JČ, i když každý překlad nového zboží stojí celkem dost peněz a trvá cca 2 týdny. Manuál v JČ chci především proto, abych mohl plně využít možností přístroje. Zaslechl jsem, že R60 má možnost jakéhosi rozdělení disku na dvě části, s tím, že jedna je pak přístupná pouze uživateli. Pak mě zajímaly aktualizace přes klávesu ThinkVantage, ale nevím jak na to, vše je v té anglině, kterou se na stará kolena nebudu učit. My jsme se za komunistů museli učit bohužel Rusky. Je ještě mnoho věcí, které bych mohl využít na tomto přístroji a proto věřím, že se firma Lenovo brzy probere a napraví svou chybu a bude distriubovat kompletní manuály v JČ. S pozdravem Rozumek.

majki

Příspěvekod majki » 24 led 2007 09:32

Mno, ale v nemcine urcite manual dodavaji, ne? :D

tomasr
občas něco napíše

majkimu

Příspěvekod tomasr » 24 led 2007 12:40

vůbec nic jsi nepochopil majki, jsme v ČR, žijeme tady, platíme za zboží tolik co zákazník v jiných zemích a většinou platíme víc (dle mých zkušeností), proto máme dostat to za co platíme a na co máme nárok - konkrétně manuál v českém jazyce! Němčinu používám, když se potřebuji s někým domluvit. Takže ještě jednou, pokud chceš něco prodávat v česku, poskytuj informace česky! Buď taky hrdej ČECH a neskač jak oni pískaj.

majki

Příspěvekod majki » 24 led 2007 13:09

Jo, na tom neco bude, to mas pravdu. Ale holt dnes jsme v dobe silnych trznich ekonomik a z pohledu trhu patrime do segmentu nizkeho odbytu ci jak to nazvat. Z vlastni zkusenosti vidim mezi firemnimi uzivateli spise jine znacky, a to HP a Dell, s takovym mnozstvim IBM (i pres to, ze veskere dekstopove stanice mame HP) jsem se setkal az ve firme, kde nyni delam. IBM v CR je predevsim zamereno na serverova reseni, projizdel jsem si nas sklad a cesky manual jsem nasel jen ke starym Acerum a stejne tam bylo jen to, jak nastartovat do Win (jeste 2000 :roll: ) a jak spravne vyuzit baterii atd. Jinak vsechno anglictina a nemcina.
Ja plne chapu, ze kdyz clovek zaplati takove penize, tak by mel dostat vse, co k tomu nalezi. Ale holt je to slozite a jak rikam, jsme maly trh, ktery se spis pidi po levnejsich resenich (viz Acer, Asus v Ostrave atd.) a je u nich takovy odbyt, kde je jednoduse zajem na tom, aby tomu cesky uzivatel porozumel. Premyslim, kolik tech R60 v republice bude prodanych...100? 200? Vic nejspis ne. Navic segment, pro ktery je R60 primarne urcen jsou byznysmeni. U tech je jakys takys predpoklad, ze tu anglictinu ovladaji. Promin, ale tohle je tvrda realita. Samozrejme da se na to uvest spousta dalsich namitek a pripominek. Doporucuji napsat stiznost na ceske zastoupeni IBM. A uvidis, co ti odpovi, mozna preci jen se rozhodnou manual prelozit. A to diky tobe.

tomasr
občas něco napíše

ahoj majki,

Příspěvekod tomasr » 26 led 2007 11:12

nejednodušší by možná bylo zaslat odkaz na toto fórum - Obsah fóra notebooky-forum.notebook.cz -> notebooky Lenovo (IBM) Možná že se zamyslí nad tím co se o nich píše.

Puppy
guru

Příspěvekod Puppy » 26 led 2007 12:31

Me tedy vadi spise presne opacny problem, ze je slozite koupit v CR IBM/Lenovo notebook s anglickou verzi predinstalovanych Windows.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“