rozdiel medzi rescue media a backup media
rozdiel medzi rescue media a backup media
Prešiel som si snad vsetky temy co tu o tom sú (rescue and recovery )
ale stale mi par veci neni jasnych:
V prípade že sa windows jedneho krasneho dna nespusti - malo by to vyriesit stlacenie thinkVantage tlacitka a nasledna obnova z backup suboru umiestneného na disku ?Alebo budu potrebne rescue media?
co ale ked sa pokazi cely disk? Tym padom bude nutna výmena - pomozu backup dvd-cka vytvorene cez backup your hard drive?
Cize ako postupovat ked sa nespusti win a ako postupovat ked sa pokazi disk?
ale stale mi par veci neni jasnych:
V prípade že sa windows jedneho krasneho dna nespusti - malo by to vyriesit stlacenie thinkVantage tlacitka a nasledna obnova z backup suboru umiestneného na disku ?Alebo budu potrebne rescue media?
co ale ked sa pokazi cely disk? Tym padom bude nutna výmena - pomozu backup dvd-cka vytvorene cez backup your hard drive?
Cize ako postupovat ked sa nespusti win a ako postupovat ked sa pokazi disk?
backup vytvori zalohu operacneho systemu tak ako ho mas teraz. recovery media vytvoria servisnu particiu na hdd z ktorej sa da obnovit operacny system do tovarnych nastaveni (stav v akom bol ked si ho prvy krat spustil po kupe). backup myslim robi zalohu systemoveho disku aj s datami a recovery media ti obnovia len predinstalovany OS.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
recovery media resp. recovery discs. http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... 68317.html rescue medium len umozni pristup do servisnej particie ked uz ti ani win nenabootuje. zbytocne si ho robit.
ked si vypalis recovery disky (ta volba dole, vid odkaz) tak prve z nich je bootovacie (su to 2 alebo 3 dvd). ked sa ti pokazi hdd alebo si kupis novy tak z neho nabootujes a vytvoris na novom hdd servisnu particiu, z ktorej sa po restarte notebooku obnovi predinstalovany OS. tie backup zalohy som nikdy nepouzil takze neviem. ja zalohujem len data na sietovy disk.
ked si vypalis recovery disky (ta volba dole, vid odkaz) tak prve z nich je bootovacie (su to 2 alebo 3 dvd). ked sa ti pokazi hdd alebo si kupis novy tak z neho nabootujes a vytvoris na novom hdd servisnu particiu, z ktorej sa po restarte notebooku obnovi predinstalovany OS. tie backup zalohy som nikdy nepouzil takze neviem. ja zalohujem len data na sietovy disk.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
takze rescue media je nanic a recovery media su na obnovenie predinstalovaneho OS ... jasné. Tu volbu dole som si daak nevsimol..
Ja taktiez zalohujem dáta na sietovy disk ale chcel som si spravit aj zalohu len cisto OS + nainstalovane programy - aby som to potom v pripade vymeny disku nemusel vsetko znova instalovat a nastavovat atd..
Diky za objasnenie
Nejaky tip na dobry program na tvornu obrazu disku nemate? Hlavne sa tam musi dat urcit ktore priecinky ma v zalohe obsiahnut a ktore nie. ( napriklad filmy takymto sposobom zalohovat fakt nemusim )
Ja taktiez zalohujem dáta na sietovy disk ale chcel som si spravit aj zalohu len cisto OS + nainstalovane programy - aby som to potom v pripade vymeny disku nemusel vsetko znova instalovat a nastavovat atd..
Diky za objasnenie

Nejaky tip na dobry program na tvornu obrazu disku nemate? Hlavne sa tam musi dat urcit ktore priecinky ma v zalohe obsiahnut a ktore nie. ( napriklad filmy takymto sposobom zalohovat fakt nemusim )
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Môžeš použit aj Norton Ghost 15, je to dobrí program na vytváranie obrazu pevného disku, v tomto programe si vytvoríš spúštacie Recovery CD Norton Ghost v ktorom máš dobre nástroje ako príkazový riadok kde si povytváraš nove particie na novom disku a na flešku hodíš obraz disku ktorí rozbalíš do vytvorenéj particie, po reštarte sa ti načítaju ovladače disku čo ti prikaže reštart aby sa zmeny prejavily no a po zmene systém windows beží v pohode aj z nainštalovanými programami
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Ghost píše:ja na to pouzivam acronis true image
Děláš tu zálohu při zapnutém systému nebo bootuješ z cd (flash) a pak děláš zálohu?
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Ked budeš vytvarat tu zalohu tak si to nastavíš tak aby si to mal na viac dvd o velkosti 3 949 372Kb, napališ na DVD a to si odložíš, obsah DVDčiek si dáš na flešku alebo ex. disk a pomocou spúštacieho Recovery CD to rozbalíš do particie, obraz z C:/ vždy davaš na D:/ a možeš v prípade padu windowsu to spustit z D:/, preto to davaš na DVD aby si to mal odložené pre prípad skazenia disku, inak noví disk si možeš pripravit aj na deskope a tak hotoví vložíš do notbuku čo ti system hneh nabehne bez problemov, takto to mam spravene na mojom notbuku acer ked som tam nahodil noví 500Giga disk a W7 som si preniesol z 250Giga disku, obraz ti bude fungovat aj z klasického SATA na nove SATAII, tak jak som napisal po reštarte si system Windows nainštaluje ovladače SATA čo ta vizve k novemu reštartu a po reštarte fačí včetko bez problemou
http://img85.imageshack.us/img85/5084/diskc.png
http://img85.imageshack.us/img85/5084/diskc.png
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
takze postaci ked si spravim recovery media pre obnovenie na predinstalovany OS (pre istotu)
a pomocou acronis true image alebo norton ghost si spravim image disku (neuplny, bez videa napriklad) a ulozim ho napriklad na disk na desktope a v pripade vymeny disku - novy disk najprv zapojim do desktopu tam pomocou toho isteho programu ten image nahram na novy disk a vlozim do ntb a je hotovo.. ano
a pomocou acronis true image alebo norton ghost si spravim image disku (neuplny, bez videa napriklad) a ulozim ho napriklad na disk na desktope a v pripade vymeny disku - novy disk najprv zapojim do desktopu tam pomocou toho isteho programu ten image nahram na novy disk a vlozim do ntb a je hotovo.. ano

- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
To C:/ kde je operační system si spravíš obraz, videa hod do D:/ alebo na čo chceš, ked tvoríš obraz tak je to aj z MBR lebo tu položku mosíš zaškrtnút ked to rozbaluješ do particie, particiu mosíš označit-spravit aktívnu lebo by ti system nenabehol, ked to spravíš na deskope tak ti system nabehne, ked to budeš robit na deskope tak budeš mat na tom novom disku ine písmenka lebo je to logicke že nemožu bit dve rovnake particie C:/, ale ked to daš do notbuku tak sa pismenka automaticky zmeni, nezabudni na to že ked robíš obraz C:/ mal by si mat takú velkost particie jak povodnú, ked ju zmenšíš tak nevadí, ked pripojíš disk k deskopu tak cez príkazoví riadok pomocou diskpartu si povitvaraš particie, priklad: na deskope je C i D a vytvorena aktívna particia bude E, v diskparte - list disk- deskopoví disk bude 0 a tvoj pripojený disk bude 1, ked to rozbalíš a dáš reštart no než nabehne windows tak ten disk sata možeš za jazdy odpojit, ono sa ti može aj to stat ked sa rozbalí image čo ukaže hotovo tak ti ukaže eror čo v podstate znamena že máš v systeme 2x aktívne C:/ ale to si moc nevšímaj, po napojení na notbuk by ti mal system bez problemou nabehnút
cize ked novy disk pripojim k desktopu tak musim spravit na tom disku particiu ktora musi byt rovnako velka , pripadne mensia , ako particia na sucasnom disku v ntb kde je umiestneny win a tam rozbalim image. A zvysok miesta jednoducho dam na druhu particiu.
Kedze mam na desktope dva disky (C a D) nemozem použit tieto pismena tak pouzijem napriklad F a G a ked to pripojim na ntb tak sa automaticky zmenia.
Chapem to spravne?
Kedze mam na desktope dva disky (C a D) nemozem použit tieto pismena tak pouzijem napriklad F a G a ked to pripojim na ntb tak sa automaticky zmenia.
Chapem to spravne?
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“