Lenovo Y560 - Problem s klavesnicou

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
ult1k
občas něco napíše

Lenovo Y560 - Problem s klavesnicou

Příspěvekod ult1k » 28 říj 2011 13:34

Cauko, mam Lenovo IdeaPad Y560 s i5 procesorom a asi po pol roku používania sa u mňa objavil problém s určitými klávesami. Notebook funguje v pohode a z ničoho nič začne robiť také veci že keď stlačím "H" vypne sa mi zvuk, pri stlačení "N" sa mi otočí screen, a pri stlačení "M" sa mi spustí nejaký Lenovo základný program. Cca po pol hodine to prestane ale štve ma to Hľadal som už niečo sa ne Lenovo fórach písali že majú tieto problémy aj iný ľudia, ale veľa som sa tam toho nedozvedel. Nevie niekto čo by pomohlo? Prešiel som notebook s Microsoft Security Essentials ale nepomáha.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 30 říj 2011 03:36

recovery si zkoušel?

Instinkt
občas něco napíše

Příspěvekod Instinkt » 07 kvě 2012 09:43

Dovolil bych si to trochu oživit tady, mám totiž naprosto stejný problém... Problém přetrvává i po reinstalaci čistých W7. Nejhorší je, že se tento problém objevuje úplně náhodně (zničeho nic to začne dělat třeba po pul hodině používání a stejně zničehonic to zmizí po nějaké době) a proto pochybuji, že bych s reklamací uspěl - předpokládám, že vada by se neprojevila. Neměl někdo ještě stejný problém, který by se mu povedlo vyřešit?
Díky za odpovědi :)

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 07 kvě 2012 19:07

to je divne ... pokud je notebook v zaruce, pokusil bych se optat na servise

ult1k
občas něco napíše

Příspěvekod ult1k » 08 kvě 2012 16:13

Instinkt, ak máš notebook v záruke tak ho hneď pošli do autorizovaného servisu a tam ti to spravia. Keď sa u mňa vyskytol tento problém tak som neskôr skúsil prejsť celý notebook iným antivírusom. Problém prestal, ale cca po 2 mesiacoch sa mi to objavilo znova a bolo to ešte horšie. Proste notebook bol bez externej klávesnice (na ktorej išlo všetko v pohode) nepoužiteľný. Proste "z" mi zvyšovalo hlasitosť, "ž" mi ju znižovalo, "h" vypínalo zvuk, "u" mi minimalizovalo okná, otváralo štart a robilo si čo chcelo, "m" mi otváralo nejaké programy a 2-krát sa mi stalo, že po stlačení "m" sa mi vypol notebook :? . Po tomto som sa rozhodol zavolať do alzy (odkiaľ som notebook bral) a povedalo mi že im ho môžem poslať, alebo odniesť osobne, a oni ho pošlú do autorizovaného servisu. A s tým sa mi vyskytla dosť nepríjemnosť. Oco mal náhodou cestu do Bratislavy tak som mu notebook zabalil a pripravil na reklamáciu. Keďže bývam od Bratislavy cez celú republiku, tak som sa dosť potešil správe, že notebook hneď v daný deň odošlú do Prahy do autorizovaného servisu, a takéto "drobné" chyby odstránia do 14 dní. Ja notebook využívam každý deň v škole, takže dosť ma nasrdilo, keď mi notebook prišiel po MESIACI (presne 30 dní pokiaľ prišiel domov). Medzi tým ešte boli nejaké problémy so zamestnancami alzy, ktorí nechceli odoslať notebook na našu adresu, ale chceli aby sme si preň išli 600km sami. O to väčší šok som ale zažil, keď som doma otvoril krabicu, zapol notebook a prečítal si na reklamačnom protokole, že uskutočnili výmenu ventilátora. Pomyslel som si že to tá klávesnica robila tým, že sa niečo prehrievalo, ale aj tak mi to nešlo do hlavy. A keď som niečo začal písať, chyba bola tá istá. Okamžite v ten deň sme zavolali priamo do autorizovaného servisu (už nie do alzy, ktorá sklamala na plnej čiare) a tam nám povedali, že nasledujúci deň si príde pre notebook kuriér. Čiže som ho zas zabalil a notebook teraz cestoval do Poľska. Odtiaľ mi však už prišiel po piatich pracovných dňoch aj s vymenenou klávesnicou. Fungujem na ňom teraz už 2. mesiac a všetko ide ako má :) . Takže jednoznačne ho pošli na reklamáciu, a tam ti to spravia. Dúfam že som ti pomohol :wink:

Instinkt
občas něco napíše

Příspěvekod Instinkt » 14 kvě 2012 10:45

Díky moc za odpověď, teď ntb ještě potřebuju, ale za mesic už bych ho tam dat mohl... Problém možná bude jinde, ntb mi při troše neopatrnosti spadl nedavno na zem a ustipl se kousek plastu okolo zastrčky na nabiječku, tak snad nepřijdou s mechanickou zavadou :D . Kupoval jsem ho v alfacompu tak ho dam tam, snad bude s nimi lepší zkušenost než v Alze :) jinak problém co popisujše je uplně přesný, pokud to začne "naplno", tak je ntb bez ext. klavesnice nepoužitelný.
Díky za rady, jak bude možnost hned pojede do alfy a uvidíme co s tím udělají.

Python.P
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Python.P » 14 kvě 2012 10:48

spadl ? -> mechanické poškození, co čekáš :? musíš doufat v dobrýho technika kterej bude mít náladu pomáhat ;)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Instinkt
občas něco napíše

Příspěvekod Instinkt » 21 kvě 2012 21:19

No tak čekám, že když je vada uplně jiného charakteru a projevovala se i dříve že to nemá vliv ;) . Ale chápu, že jim je proti srsti dělat cokoliv zadarmo, v záruce, i když jsem ji zaplatil v ceně ntb... Pokud budu mít prasklý displej u mobilu a budu reklamovat spatnou baterku nebo tlacitka tak to taky ocividne nema nic spolecneho...

No uvidíme jak to dopadne. Přes zkoušky ho potřebuju ale po zkouškách ho tam dám a uvidím. Určitě se podělím o zkušenosti.

Instinkt
občas něco napíše

Příspěvekod Instinkt » 30 říj 2012 12:25

Takže (sice později, ale) jak jsem slíbil, píšu zkušenosti s reklamací. Notebook jsem zanesl tam kde jsou ho koupil, v mojem případě alfa.cz a reklamoval výše uvedenou vadu. Reklamační pracovník měl plno keců kolem prasklého plastu šasi, tak jsem se mu snažil vysvětlit, že nereklamuju prasklý plast, ale nefunkční klávesnici. Asi po 5 minutách rozhovoru, kdy si každý snažil protlačit svoji pravdu řekl, že on reklamaci neuznává, ale že to pošle na posouzení servisu. Pro mě to znamenalo pouze že to nemusí být opraveno do 30ti dnů, což jsem byl ochoten podstoupit. Po 29dnech mi přišla sms, že vada byla uznána a produkt opraven a je připraven k vyzvednutí. V reklamačním protokolu bylo uvedeno, že byla vyměněna klávesnice a harddisk. Milé překvapení bylo i to, že mi vyměnili celou prasklou část, takže notebook byl jako nový.

Tolik k reklamaci klávesnice, takže pokud někdo má stejný problém a i třeba nějaké mechanické poškození tak pokud je notebook ještě v zíáruce tak se nebojte a směle reklamujte. :)

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“