Dobrý den,
mám problém s mou T61. Pokud dojde k úplnému vybití baterie, notebook "umře". Tozn. po připojení adaptéru neindikuje ani adaptér ani nabíjení (diodami).
Na nějakém zahraničním fóru jsem vyčetl, že pomáhá, když se odpojí adaptér, vyndá baterie a několikrát se stiskne tlačítko pro zapnutí. (http://www.masnick.com/2007/09/07/the-s ... k-to-life/)
To jsem vyzkoušel a opravdu. Notebook se vrátí mezi živé. Okamžitě indikuje jak připojený adaptér, tak nabíjení baterie.
Nicméně je tato procedura otravná - netušíte někdo, čím je to způsobeno a jak se s tím vypořádat?
Díky za odpovědi
DoDo
ThinkPad T61 - po vybití nereaguje
Osobně bych doporučoval nenchávat notes úplně vybít, až "umře". Systém se vypne při provozu a neřekl bych, že by z toho byl zrovna nadšený. Nechal bych v notesu nastavené vypínání či hibernaci při 10% baterky, aby měl ještě nějakou šťávu na to se uspat a nenastaly tyhle problémy.
Lenovo ThinkPad T420s, Core i5, 16GB RAM, Samsung SSD EVO 840 500GB, Lenovo X200, IBM X31-dead
No ono to moc dobre nejde ho nenechat vybit. Na mem Lenovu R500 se po cca 3.5 roce s originalni baterkou a win vista nedalo notes uspat. Teda dalo, ale celou noc to nevydrzel, zacal po nekolika hodinach pipat, az umrel uplne, ale vzdy sel dobit.
MacBook Pro 15"
Lenovo TP R500 P8400 @ 2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, Vista Bsnss / Ubuntu 12.04
Lenovo TP R500 P8400 @ 2.27GHz, 2GB, 160GB, 15.4" WSXGA+, M82XT, Vista Bsnss / Ubuntu 12.04
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“