R61i
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
R61i
Dobrý den,
mám následující notebook:
ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
A měla bych prosím následující dotaz:
1. jak si mám prosím vytvořit instalační CD, abych si případně v nutnosti mohla pohodlně přeinstalovat Windows (mám Vistu). Bohužel v návodu to není a pokud se podívám do notebooku, je to anglickým jazykem.
2. musím si (pokud ano, odkud) odněkud stáhnout nějaký kancelářský balíček, abych tam měla Word, Excel atd.?
Děkuji pěkně předem za vaši trpělivost a odpověď.
S pozdravem smiesek
mám následující notebook:
ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
A měla bych prosím následující dotaz:
1. jak si mám prosím vytvořit instalační CD, abych si případně v nutnosti mohla pohodlně přeinstalovat Windows (mám Vistu). Bohužel v návodu to není a pokud se podívám do notebooku, je to anglickým jazykem.
2. musím si (pokud ano, odkud) odněkud stáhnout nějaký kancelářský balíček, abych tam měla Word, Excel atd.?
Děkuji pěkně předem za vaši trpělivost a odpověď.
S pozdravem smiesek
-
- píše často
1.Instalacni CD netreba vytvaret, na disku je skryta particie, ve ktere je ulozena instalace Win + ThinkVantage + ostatnich programu (pri startu staci zmacknout modre tlacitko a uz to nebehne do "predesktop" a tam se vybere co je potreba. Ale jinak se CD vytvari v programu Rescue & Recovery.
2. Ano je potreba. Zdarma napriklad OpenOffice.org, komercni MS Office.
2. Ano je potreba. Zdarma napriklad OpenOffice.org, komercni MS Office.
MacBook Pro 13'3/2,4GHz/4GB RAM/HDD 250GB/GPU nVidia 320m/Mac OS X Snow Leopard 10.6.4 + Magic mouse
Ne, přes predesktop area (modré tlačítko při startu) se dá provést obnovení. Vapálit záchranná média je nutné we win (nadíbka windows->ThinkVantage->Create Recovery Media, vybrat Recovery Discs, jsou potřeba 2, první stačí CD, druhé DVD).
//dovolím si dát odkaz z jiného threadu http://img249.imageshack.us/my.php?image=sendhr0.jpg
//dovolím si dát odkaz z jiného threadu http://img249.imageshack.us/my.php?image=sendhr0.jpg
Po nás potopa!
Jo, dole je třeba zaškrtnou Create a set of product recovery disc now a potvrdit. Nepamatuju si jestli po tomto kroku následuje eště něco, nebo rovnou výzva na vložení média a program začne vypalovat. Mě to vypálilo 3 dvd, ovšem na 1. přišel obraz, který se vejde na cd, takže je pravděpodobně možné 1. disk cd a další dvd.
-
- píše často
Pta se, zda ci prejete zvysit bezpecnost zadanim hesla k Vasemu uctu. Ano x Ne. Pokud ma notebook i ctecku otisku prstu, lze pak nasledne nastavit prihlasovani do Win pomoci programu Finger print software (z baliku ThinkVantage) = neni treba vypisovat heslo, ale staci otisk prstu.
MacBook Pro 13'3/2,4GHz/4GB RAM/HDD 250GB/GPU nVidia 320m/Mac OS X Snow Leopard 10.6.4 + Magic mouse
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
PetrVavrik: děkuji za Tvou odpověď a trpělivost
(záloha proběhla úspěšně)
Ještě mi dovolte 2 otázky:
1. nyní si daná CD + DVD schovám a ty by měli sloužit pro případnout novou instalaci Visty, ano?
2. na ploše se mi nachází ikona s názvem "Nainstalujte dodatečné aplikace". Prosím co si mám pod tímto představit, co se nainstaluje?
Děkuji všem za Vaši trpělivost se začátečníkem
(záloha proběhla úspěšně)
Ještě mi dovolte 2 otázky:
1. nyní si daná CD + DVD schovám a ty by měli sloužit pro případnout novou instalaci Visty, ano?
2. na ploše se mi nachází ikona s názvem "Nainstalujte dodatečné aplikace". Prosím co si mám pod tímto představit, co se nainstaluje?
Děkuji všem za Vaši trpělivost se začátečníkem
-
- píše často
1. ano, system by se mel nainstalovat do takoveho stavu, ve kterem byla zaloha vytvorena. Pripadne pouzit factory restore - po stisknuti modreho tlacitka (obnoveni do tovarniho nastaveni, tzn. tak jako kdyz byl notebook novy)
2. nemam poneti co se doinstaluje, zkuste a zrejme system nabidne co si prejete nainstalovat za doplnky
2. nemam poneti co se doinstaluje, zkuste a zrejme system nabidne co si prejete nainstalovat za doplnky
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
PetrVavrik: děkuji za odpověďi
Ještě mi dovolte otázky:
1. jak jste vyřešili registraci Microsoft Office 2007.
Jestli se to zadává někde jinde... jelikož jsem to tam měla předinstalované, zbývá mi pouze registrace pomocí keye. Ten zadávám správně, že stačí pustit např. Word a tam jej dát?
Pokud ano, stejně mi to hlásí následující, a to ať se tam pokouším dávat různé kody (snad rozumíte co myslím, nerada bych to tu rozepisovala do podrobna).
2. je potřeba při novém notebooku nechat na poprvé vybít úplně baterku a nebo si to s něčím pletu? Jde o to, jestli se nějak stabilizuje výdrž notebooku, pokud bude zaplý pouze na baterku.
Děkuji pěkně předem za odpověďi
Ještě mi dovolte otázky:
1. jak jste vyřešili registraci Microsoft Office 2007.
Jestli se to zadává někde jinde... jelikož jsem to tam měla předinstalované, zbývá mi pouze registrace pomocí keye. Ten zadávám správně, že stačí pustit např. Word a tam jej dát?
Pokud ano, stejně mi to hlásí následující, a to ať se tam pokouším dávat různé kody (snad rozumíte co myslím, nerada bych to tu rozepisovala do podrobna).
2. je potřeba při novém notebooku nechat na poprvé vybít úplně baterku a nebo si to s něčím pletu? Jde o to, jestli se nějak stabilizuje výdrž notebooku, pokud bude zaplý pouze na baterku.
Děkuji pěkně předem za odpověďi
Naposledy upravil(a) smiesek dne 12 říj 2007 10:30, celkem upraveno 1 x.
to je nastavenie citacky odtlackov prstov. ked si tam priradis heslo do win k dvom roznym otlackom prstov tak uz by sa to objavovat nemalo (je tam aj video ako tu citacku pouzit). potom sa ti este objavi nastavenie TPM chipu a client security ale to sa da vypnut.
pouzit FPR je imho pohodlnejsie ako pisat pri prihlaseni meno a heslo.
pouzit FPR je imho pohodlnejsie ako pisat pri prihlaseni meno a heslo.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“