kvalita displaye u IBM T60 14"
kvalita displaye u IBM T60 14"
Nazdar lidi, pokud nekdo ma tento notes, muzete mi napsat vas nazor na kvalitu displaye ? Zejmena pri bocnim pohledu a pohledu zhora. Konkretne mne zajima verze s 14" 1024*768 dpi. Diky za pripadne info.
Re: kvalita displaye u IBM T60 14"
T2000 píše:14" 1024*768 dpi
to je nejaka technicka novinka?
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Re: kvalita displaye u IBM T60 14"
Sorry, nejak me to ujelo automaticky
Ale ten display by mne zajimal, u 15" je pry IPS typ, ale jak je to u 14" ? Z teto recenze jak jsou porovnavany obrazovky R50 a T60, tak to vypada docela blbe pro T60.
//Krevety: nepouzivame vicenasobne citace, neni-li to nutne a uz vubec necitujeme predchozi prispevek, dekuji
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Ale ten display by mne zajimal, u 15" je pry IPS typ, ale jak je to u 14" ? Z teto recenze jak jsou porovnavany obrazovky R50 a T60, tak to vypada docela blbe pro T60.
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
//Krevety: nepouzivame vicenasobne citace, neni-li to nutne a uz vubec necitujeme predchozi prispevek, dekuji
14" nebrat protoze neni IPS (bez ohledu na rozliseni), takze hnus. Jak ma vypadat displej je treba na techto fotkach: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=25987
Rozliseni 1024x768 je na 14" i 15" desive (nutno videt - pak pochopis), pokud na nem trvas je asi zbytecne kupovat ThinkPad a staci libovolny Acer/Asus/Premio/Prestigio/Umax ...
Vsechny TN displeje jsou naprosto hrozne bez ohledu na vyrobce notebooku, nechapu jak muze nekdo neco takoveho v roce 2006 nabizet. Notebook jsem vybiral asi rok (a kvalita displeje bylo jedno z hlavnich kriterii). Jedine co jeste slo bylo Sony Vaio VGN-BX197XP, ale to je 17" notebook s lesklym displejem.
Je temer zdrcujici, ze v soucasne dobe neexistuje krome IBM/Lenovo ThinkPadu rady T a toho jednoho velkeho Sony modelu jiny vyrobce, ktery by nabizel notebook s pouzitelnym displejem (byl snad kdysi jeste nejaky Asus). Hlavne ze se kazdy predhani v nepodstatnych pitomostech jako herni graficky adapter ...![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Rozliseni 1024x768 je na 14" i 15" desive (nutno videt - pak pochopis), pokud na nem trvas je asi zbytecne kupovat ThinkPad a staci libovolny Acer/Asus/Premio/Prestigio/Umax ...
Vsechny TN displeje jsou naprosto hrozne bez ohledu na vyrobce notebooku, nechapu jak muze nekdo neco takoveho v roce 2006 nabizet. Notebook jsem vybiral asi rok (a kvalita displeje bylo jedno z hlavnich kriterii). Jedine co jeste slo bylo Sony Vaio VGN-BX197XP, ale to je 17" notebook s lesklym displejem.
Je temer zdrcujici, ze v soucasne dobe neexistuje krome IBM/Lenovo ThinkPadu rady T a toho jednoho velkeho Sony modelu jiny vyrobce, ktery by nabizel notebook s pouzitelnym displejem (byl snad kdysi jeste nejaky Asus). Hlavne ze se kazdy predhani v nepodstatnych pitomostech jako herni graficky adapter ...
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Toz nevim no, 14" jsem chtel kvuli mensi velikosti a rozliseni 1024x768 kvuli spatnemu zraku. Par NB s timto LCD jsme uz v ruce mel, to rozliseni bylo vyhovujici. Uznavam ze na 15" jsou uz ty pixely velke.
Add kvalita displaye, meli jsme tu Asus M6A, a ten mel display opravdu spickovy, temer srovnatelny s mym stolnim FS s MVA technologii (P19-2). Pozorovaci uhly neskutecne, proste nadhera. Bohate staci, verim ze ten IPS bude jeste dal, ale zase ta cena..![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Add kvalita displaye, meli jsme tu Asus M6A, a ten mel display opravdu spickovy, temer srovnatelny s mym stolnim FS s MVA technologii (P19-2). Pozorovaci uhly neskutecne, proste nadhera. Bohate staci, verim ze ten IPS bude jeste dal, ale zase ta cena..
Jenze to je prave ono, me nejake takove nepodstatne (a presto asi drahe) pitomosti nezajimaji. K cemu 120 GB disk a 2 GB RAM kdyz to nema displej na ktery se da divat. Cena noveho IPS panelu co se pouziva v ThinkPadech je kolem 500 USD, to prece neni zase tolik aby to muselo byt jen od jednoho vyrobce.CeCo píše:Puppy:
2, Su (aj preto) sakra drahe - tie modely by boli dost nepredajne (najma ak by tam mali byt este veci typu X1600 a pod.).
Az budu potrebovat novy notebook tak musim zase utratit kolem 65k za T60/T61 jen proto, aby to melo normalni displej. Pritom nepotrebuji zrovna nejrychlejsi procesor ani graficky adapter (naopak, i ted bych mel radsi integrovany protoze mene zere a topi - predevsim kvuli tehle pitomosti se totiz spousti vetrak) ani posledni model WiFi/EVDO karty apod.
Chapu ze to posunuje cenu trochu vyse, ale stale je pro mne prijatelnejsi notebook s "nehernimi" parametry a normalnim displejem nez opak. A hrozne je na tom predevsim to, ze zakaznici ty strasne displeje vubec akceptuji. Latka vseobecne prijatelne nekvality se totiz posunuje neustale dolu, takze proc by se vyrobci vlastne snazili ...
Tomu se mi nechce moc veritT2000 píše:Add kvalita displaye, meli jsme tu Asus M6A, a ten mel display opravdu spickovy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“