nelze instalovat jakýkoli OS na Sony Vaio VGN-AW21S

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
DennyRuzicka
občas něco napíše

nelze instalovat jakýkoli OS na Sony Vaio VGN-AW21S

Příspěvekod DennyRuzicka » 19 čer 2009 11:51

Dobrý den,

před několika dny jsem koupil tento notebook. Předinstalované byly Win Vista, ale ihned jsem přeinstaloval na Win7. Bohužel na Win7 ještě nejsou dodělané ovladače, proto jsem se chtěl vrátit k Win Vista. Ale když jsem je nainstaloval (k NTBKu nebyly přibaleny, tak jsem použil svou verzi, kterou jsem měl doma) nešly nainstalovat ovladače na grafickou kartu. Proto jsem chtěl obnovit původní Windows, klasicky, přes F10. To jsem zkoušel dvakrát, jednou když jsem odinstaloval Windows - to mi poté psalo něco jako "boot missing, press CTRL+ALT+DEL to restart" a když jsem nainstaloval Win7 a opět stiskl při startu F10 objevilo se toto:

Kód: Vybrat vše

http://img401.imageshack.us/img401/5667/aaaw.jpg

Xgamer
občas něco napíše

Příspěvekod Xgamer » 19 čer 2009 12:54

Skús nabootovať inštalačné DVD win 7 a daj že opravit zavadzač, ale niečo v tom zmysle tam je
FSC Esprimo Mobile M9400:CPU:T5450(2x1.66GHz) GPU:X3100 RAM:4 GiB HDD:500GB OS:Debian Testing 64bit

jahe

Příspěvekod jahe » 01 črc 2009 20:49

Denny vysvětlení je docela prosté. instalace Vist původně instalovaná na skryté particii je upravená pro tenhle stroj a od normálního se může i dost lišit. I jiní výrobci jako HP tohle dělá aby sytem pracoval s HW a s dalšími předinstalovanými programy. Proto může vzniknout tento problém. Řešení je buď se obrátit na VAIO podporu a NB jim dát k reinstalaci, nebo mít sice vlastní Visty, ale krabicové a doufat, že seženeš následně z Vaio podpory všechny potřebné ovldače. Já mám AW31S ale hned jsem si udělal RV disky a ještě přes Acronic jsem si udělal obraz disku pro podobné problémy.

Zpět na „notebooky SONY“