Mam asi tyden notebook Sony EB1S1 a narazil jsem samozrejme v nastavenich na funkci Battery care.
V pripade ze pouzivam casto notebook napojeny na nabijecku je vyhodne tuto funkci mit zapnutou? Pripadne jak nastavit jeji hodnotu.
Neboli jak se chovat k baterce a nastaveni v systemu kdyz je notebook nahrada za stolni pocitac s provozem nekolik hodin dene casto pri vetsi zatezi na CPU a GPU.
Vaio Battery Care
Jak jsem jiz psal v jinem vlaknu, myslim ze to odpovi i tobe...kdybys mel jeste nejake dotazy, ptej se
Metsn píše:...
Kazdopadne rad a doporuceni jsem cetl jiz mnoho, nerucim ze jsou vsechny na 100%, par z nich mam potvrzenych od tchana, "jehoz" firma ty baterie vyrabi Shrnul bych to takto:
- pokud ti notebook slouzi na obcasne prenaseni a nepotrebujes prilis baterie, zapni Vaio Battery Care...tak se baterie bude nabijet jen do 80% a vydrzi dele (popravde idealni pry je pouze 40%)
- pokud bude stale sedet na stole (pripadne po dlouhou dobu), vyndej baterii z nb, dej ji do ziplocku a do lednicky
- snaz se nevybijet casto baterii az do nuly (urcite nedelej zadne cykly, jak uvadeji nektere navody)
Toto samozrejme plati, pokud se s tim chces...ehm delat. Je fakt, ze original Sony baterie jsou predrazene (jako vsechno prislusenstvi), ale me predstava omezovani se mi nevoni, takze nabijim do 100% a vybijim do 0% Po roce a 2 mesicich kazdodenniho skoro celodenniho uzivani je na tom ma baterie takto:Kód: Vybrat vše
Battery:Battery Information
Battery ID Sony Corporation
Manufacturer Sony Corporation
Serial Number
Chemistry Lion
Long Term 1
Design Capacity 59500
Last Full Charge 46190
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Zkusenost nemam, ale ocekavam ze to bude pomerne minimalni, pokud je baterie venku z notebooku. Pokud chces cisla, ocekavam ze na tom bude kazda baterie trochu jinak, tak to budes muset zkusit
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64