Sony Vaio VPCEB1S1E/WI
Záruka by v rámci EU měla být beze změn, doprava pošta či nějaká přepravní společnost. Náklady nebudou velký. Rozhodně se to vyplatí než kupovat to, co prodává naše slovutná sony.cz. Taky doporučuju koukat na e-bay, tam se můžou objevit ještě levněji a seriózních prodejců je dost. Takhle jsem koupil na japonským webu parádní předsádku pro foťák, kterou oni exportujou jen do US. Tak to šlo do US a odtud mi to přišlo do Londýna. I s dopravou -cestou kolem světa- to vyšlo mnohem levněji než to kupovat u nás. (Totéž s redukcí na telefon přes e-bay z Hong Kongu.) Klávesnici by asi šlo vyměnit, ale to bych neřešil. Zvykneš si rychle, kde co je. Za ten display to rozhodně stojí. (Pokud píšeš deseti, tak to ani nepoznáš.) Na UK koncovku se dá za pár korun koupit malinká redukce nebo stačí odštípnout a dát tam normální českou zásuvku za 25 kč. Adaptér je většinou multi-volťák, takže je fuk, jestli do něj jde 110 či 220V.
Neodstipavat, vzdyt je tam klasickej Mickey-Mouse...nebo jen jeho usi...takze se da bez problemu koupit kablik a vypada to stejne, pripadne lepe, nez original
Na eBayi se da koupit hromada veci. Pravda ze zcela novy nb bych tam nekupoval...vetsina Sonaku co jsem tam videl byla dost pochybnych. Napriklad kdyz vysel Z, tak se tam prodavaly verze se supersilnym procesorem. Co tam ovsem nebylo receno, ze za tu cenu clovek koupi topne teleso, ktere bezi permanentne s vetrackem na maximu na 80C
Ze zarukou jsem bohuzel drive slysel v CR nejake problemy, kdy servis mezinarodni neuznaval. Ale treba se to jiz za tech par let zmenilo.
Na eBayi se da koupit hromada veci. Pravda ze zcela novy nb bych tam nekupoval...vetsina Sonaku co jsem tam videl byla dost pochybnych. Napriklad kdyz vysel Z, tak se tam prodavaly verze se supersilnym procesorem. Co tam ovsem nebylo receno, ze za tu cenu clovek koupi topne teleso, ktere bezi permanentne s vetrackem na maximu na 80C
Ze zarukou jsem bohuzel drive slysel v CR nejake problemy, kdy servis mezinarodni neuznaval. Ale treba se to jiz za tech par let zmenilo.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Diky moc za info chlapi. Asi ho objednam z Francie, kde to vychazi uplne nejlevneji. Je zajimavy jak se za jednotlivy komponenty ty ceny lisi. Neco tam maji levneji a neco zase treba drazsi a celkove to hodi uplne jinou cenu
Jeste mi zajima jedina vec jestli ten adapter je automaticky dodavanej k notebooku (zadara) nebo jestli se musi koupit zvlast v sekci accessories (150€ na franc. sonystyle)? Podle vseho to vypada ze se kupuje zvlast ale nerad bych pak mel dva
Jeste mi zajima jedina vec jestli ten adapter je automaticky dodavanej k notebooku (zadara) nebo jestli se musi koupit zvlast v sekci accessories (150€ na franc. sonystyle)? Podle vseho to vypada ze se kupuje zvlast ale nerad bych pak mel dva
Jsem si na 99,5% jisty ze je soucasti baleni. Vetsinou pri zaverecnem objednani mas vypsano vse co bude v baleni (vcetne baterie, adapteru, ...)
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
Jo uz to tu vidim. Mas pravdu je tam (v nemcine netzteil ). To me potesilo. Po zkouknuti nemecky a franc. klavesnice bych to nakonec vzal z toho nemecka.
crazy franc. klavesnice http://www.tunisko.com/fotky/tunis-jazy ... esnice.jpg
Taky mam otazku jak je to potom s Windows? Musim je preinstalovat ceskou verzi nebo si tam muzes nastavit normalne cestinu se vsim vsudy?
crazy franc. klavesnice http://www.tunisko.com/fotky/tunis-jazy ... esnice.jpg
Taky mam otazku jak je to potom s Windows? Musim je preinstalovat ceskou verzi nebo si tam muzes nastavit normalne cestinu se vsim vsudy?
kusty: ano ve francii nb nekupovat protože mají azerty klávesnici. muselo by se to pak ve win premapovat.. ale i tak se da když píšes fšema10 bych řek. ale zase kvuli par korunam si vrtat koleno (klavesnici).. a btw u EB pujde myslim dokupovat barevné klávesnice takže později si můžeš dokoupit CZ layout..
windows je asi tak nejmenší problém, dá se nainsalovat určitě i language pack..
nechci ti kazit radost ale zadny evropsky sonystyle ti to neposle (neproda). i kdybys tam prijel tak si ho budeš muset nechat nafakturovat na svojí adresu ale nepovolej ti jinou než GB
edit/update:
a ebay bych se v tomto případě vyvaroval, normálně tam nakupuju drobnější věci ale co sem koukal na CW tak oproti BestBuy cena šílená. popis konfigurace podivnej, bál bych se toho.. leda vygooglit na nějakém foru ověřeného prodejce. NB není levná věc a refund je tušim omezenej cca 150 $
windows je asi tak nejmenší problém, dá se nainsalovat určitě i language pack..
nechci ti kazit radost ale zadny evropsky sonystyle ti to neposle (neproda). i kdybys tam prijel tak si ho budeš muset nechat nafakturovat na svojí adresu ale nepovolej ti jinou než GB
edit/update:
a ebay bych se v tomto případě vyvaroval, normálně tam nakupuju drobnější věci ale co sem koukal na CW tak oproti BestBuy cena šílená. popis konfigurace podivnej, bál bych se toho.. leda vygooglit na nějakém foru ověřeného prodejce. NB není levná věc a refund je tušim omezenej cca 150 $
HP 6720s T5470 upg: 4GB RAM, 320GB 7200RPM HDD, baterie K.O. po 6 m
Language pack nevim moc jak (legalne), pokud nebude mit Win7Ultimate. Nejjednodussi by byla reinstalace systemem v jazyku, ktery chces.
S temi klavesnicemi jsem na to jeste zvedav. Z toho textu se neda jiste vychapat, zda-li si clovek navoli klavesnici pri koupi, ci si pozdeji muze dokoupit jinou. Pokud je to ta druha moznost, tak jsem na to docela zvedav v praxi (nerikam ze to neni mozne )
S temi klavesnicemi jsem na to jeste zvedav. Z toho textu se neda jiste vychapat, zda-li si clovek navoli klavesnici pri koupi, ci si pozdeji muze dokoupit jinou. Pokud je to ta druha moznost, tak jsem na to docela zvedav v praxi (nerikam ze to neni mozne )
nejlepší to bude stejně z UK tam by měla být klávesnice bez blbostí jako přehláskovaný O a pod. české znaky lze vyřešit kvalitnímy polepy.Někteří výrobci je tam stejně strkaj. Podsvícení jsem viděl na nějakým videu s cesu i na Ečku.
Language pack by neměl být problém.Ani ten kabel ne pokud nebude napevno s adaptérem.Pak stačí ta přechodka za pár korun.
Proč se tomu vlastně říká EB když je to serie E? EA ani EC jsem nenašel
Ale stejně se mi líbí víc F designem i matným displejem.V grafice není velký rozdíl,ale je to škoda.E vypadá trošku jako hračka..
Language pack by neměl být problém.Ani ten kabel ne pokud nebude napevno s adaptérem.Pak stačí ta přechodka za pár korun.
Proč se tomu vlastně říká EB když je to serie E? EA ani EC jsem nenašel
Ale stejně se mi líbí víc F designem i matným displejem.V grafice není velký rozdíl,ale je to škoda.E vypadá trošku jako hračka..
Da_Vinci píše:Podsvícení jsem viděl na nějakým videu s cesu i na Ečku.
Bylo vubec EB na CESu? Vzdyt bylo predstavene az pozdeji. No ve vsech vypisech nb s podsvicenou klavesnici se zatim EB vyhybaji. A proc EB? No za prve je jeste EA a EC a za druhe i FW nazyvas FW a ne F
Jinak o legalni moznosti instalace language packu na Win7Pro/HP nevim.
Prelepy nejsou treba, vzdyt to je fakt o 15ti minutach uceni se zapamatovat si kde jsou
To Da_Vinci: Jaky je tedy postup pro objednani ze zahranici? At uz si das britsky nebo nemecky stranky Vaio vzdy je moznost rozvozu pouze regionalni. Tudiz zbyva moznost bud si tam pro nej sjet nebo by ti ho tam nekdo musel koupit a poslal ho sem. Navic ja ho chci vzit na firmu a odepsat si z nej dan, takze na fakture musi byt moje jmeno a firma. Uz to tu koumam celej den a porad to nemuzu vymyslet jak to provest nejlip Budu moc rad za jakoukoliv radu.
Prave uz od dob Vist je moznost mit vice jazykovych mutaci najednou vysadou verze Ultimate, kterou s EB vubec nenabizi.
S tou objednavkou na jmeno je to orisek, pokud nemas adresu v nektere z dalsich zemi. Mozna si tam zaletet a nechat si to poslat do hotelu Jinak moc moznost objednani na jmeno nevidim...
S tou objednavkou na jmeno je to orisek, pokud nemas adresu v nektere z dalsich zemi. Mozna si tam zaletet a nechat si to poslat do hotelu Jinak moc moznost objednani na jmeno nevidim...
já mám v UK příbuzenstvo takže já bych to nějak dal dohromady i bez pošty jezdí sem na chalupu
podle toho videa bylo ale už si nejsem jistej a nemuzu to najit..muzes mrknout leda sem jestli ho tam zahlidnes
http://www.youtube.com/watch?v=dYcSRPWo ... re=channel
jinak máš asi pravdu že to bylosoučástí vyšších verzí win...takže zbývá to tam nějak nacpat.Samostatný balíčky s jazyky by měli být k dispozici.Třeba Asus prodáva NB s Win7HP a má tam tři jazyky EN,CZ,SK
podle toho videa bylo ale už si nejsem jistej a nemuzu to najit..muzes mrknout leda sem jestli ho tam zahlidnes
http://www.youtube.com/watch?v=dYcSRPWo ... re=channel
jinak máš asi pravdu že to bylosoučástí vyšších verzí win...takže zbývá to tam nějak nacpat.Samostatný balíčky s jazyky by měli být k dispozici.Třeba Asus prodáva NB s Win7HP a má tam tři jazyky EN,CZ,SK
Mrkni sem. Multilingual User Interface Pack ma pouze verze Enterprise a Ultimate. Ja netvrdim ze to nejde, jen to nejde legalni cestou ,) Na internetu je navodu dost though...
A Sony nedava k notebooku ani backup DVD, tak pochybuju ze da jazykove balicky...
A Sony nedava k notebooku ani backup DVD, tak pochybuju ze da jazykove balicky...