Pískání notebooku Sony VAIO EB1M1E
jo je to takový slabý pískání . . . když je v místnosti denní hluk (lidská řeč nebo slabě puštěný rádio) tak je to slyšet jen když dáš ucho ke klávesnici, ale běda pokud pracuješ v noci v úplně tiché místnosti . . . dělá to jen při provozu na baterku a připadá mně, že je to slyšet ještě víc, pokud připojím bezdrátovou myš přes USB

zdravím, tento notebook jsem před časem koupil, taky mi pískal - nejdřív jsem myslel, že se to naučím ignorovat, ale při práci v noci to opravdu nešlo...
takže nakonec to dopadlo takto:
- 1.reklamace - výměna větráčku - problém přetrval
2.reklamace - trvala trochu déle, ALE notebook mi vrátili s tím, že byl v laboratoři sony, kde vyměnili kondenzátory na základní desce + kompletně vyčistili vnitřnosti a voalá - nepíská! (dali mi taky omluvný dopis údajně od ředitele sony pro evropu, ale kdo ví kdo to psal
)
důležité je, že pískání není normální vlastnost jak jsem původně myslel, ale je to řešitelný problém, takže pokud možno - reklamovat! Stojí to za to
- teď už mi na něm vadí jen malá výdrž (uvažuji o 5000mah baterii) a vybíjení i při vyplém zařízení (bohužel asi neřešitelné...)
takže nakonec to dopadlo takto:
- 1.reklamace - výměna větráčku - problém přetrval
2.reklamace - trvala trochu déle, ALE notebook mi vrátili s tím, že byl v laboratoři sony, kde vyměnili kondenzátory na základní desce + kompletně vyčistili vnitřnosti a voalá - nepíská! (dali mi taky omluvný dopis údajně od ředitele sony pro evropu, ale kdo ví kdo to psal

důležité je, že pískání není normální vlastnost jak jsem původně myslel, ale je to řešitelný problém, takže pokud možno - reklamovat! Stojí to za to

- teď už mi na něm vadí jen malá výdrž (uvažuji o 5000mah baterii) a vybíjení i při vyplém zařízení (bohužel asi neřešitelné...)
-
- občas něco napíše
Uživatel Pepsi ve vedlejším tématu zveřejnil tento odkaz:
. . . myslíte, že se to týká i tohoto modelu??
Pepsi píše:Pokud jsi ještě nevyřešil problém s tím pískáním, podívej se na tohle:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P2 ... l?ansid=33
. . . myslíte, že se to týká i tohoto modelu??

taaak
. . .
aktualizoval jsem BIOS na verzi R0300Y8, který mně nabízel VAIO update. Po restartu jsem vlezl do BIOSu a skutečně se tam objevila položka v menu Advanced "CPU C3/C6 Support", která byla povolena - enabled. Tak jsem ji vypnul, restartoval a od té doby už na baterku nic nepíská. Ale pozor . . vypozoroval jsem osobní poznatek. Nepíská vůbec při napájecím režimu "Rovnováha". Při plném výkonu - (schéma napájení "Plný výkon"), kdy jede procesor na svou nejvyšší frekvenci si notebook popiskuje při surfování po netu - tedy při spuštěném internetovém prohlížeči a to jen někdy
. . . jináč je potichu . . .
hurrráááá
takže aktualizujte!! . . . a nereklamujte
. . . a děkujeme uživateli Pepsi za jeho hodnotný příspěvek do diskuze!
edit: . . . k čemu je přesně ta funkce C3/C6 support ?? . . .

aktualizoval jsem BIOS na verzi R0300Y8, který mně nabízel VAIO update. Po restartu jsem vlezl do BIOSu a skutečně se tam objevila položka v menu Advanced "CPU C3/C6 Support", která byla povolena - enabled. Tak jsem ji vypnul, restartoval a od té doby už na baterku nic nepíská. Ale pozor . . vypozoroval jsem osobní poznatek. Nepíská vůbec při napájecím režimu "Rovnováha". Při plném výkonu - (schéma napájení "Plný výkon"), kdy jede procesor na svou nejvyšší frekvenci si notebook popiskuje při surfování po netu - tedy při spuštěném internetovém prohlížeči a to jen někdy

takže aktualizujte!! . . . a nereklamujte

edit: . . . k čemu je přesně ta funkce C3/C6 support ?? . . .