Nastaveni klavesnice
Nastaveni klavesnice
Ahoj,mam jeden maly problem.Na mem notebooku(Sony Vaio VGN-FW11E) mam prohozene Z a Y.Teda spíš bych řekl,že jsem zvyklý ze stolního PC a vůbec ze všech PC obecně,že Y mám vždy dole a Z nahoře.A na tomhle notebooku si nějak nemůžu zvvyknout na to,že je to naopak.Nebo teda možná bych si i zvykl,ale proč,když je to všude obráceně:)Můj dotaz je tedy jasný:dá se nějak klávesnice nastavit aby to bylo obráceně?Možná je to naprosto triviální,každopádně jsem s tímto ještě nesetkal,takže netuším.Díky moc za každou odpověď,snad mi pomůžete.Ahoj,Lukas.
Máš pravdu- je to jednoduché. Nepíšeš, co máš za systém, takže obecně pro windows: Ovládací panely- místní a jazykové nastavení. A teď nastává drobný rozdíl- XP: Jazyky- podrobnosti, Vista: klávesnice a jazyky- změnit klávesnice- obecné. Na tomto místě si můžeš vybrat různá rozložení a zvolit způsob jejich přepínání.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
Toshiba Satellite A200-1ZB
Díky za odpověď,hrál jsem si s tim docela dlouho,ale nenarazil jsem na žádnou klávesnici,která má to Z nahoře a Y dole.Možná by stačilo jen upravit nějakou klávesnici,kterou mám v tom seznamu,jenže to mi systém nepovolí.Nějak si s tím nevím rady,ale každou pomoc vřele vítám:-).Díky Lukas.
EDIT:ještě k tomu systému,tak mám Visty
EDIT:ještě k tomu systému,tak mám Visty
Tak díky všem za pomoc,problém byl uspěšně vyřešen.Stačilo změnit výchozí jazyk zadávání a tam už byla na výběr i klávesnice se Z nahoře.Když jsem ji tedy vybral,nic se nedělo a klávesnice psala dál jako předtim a tak jsem pro jistotu vymazal všechny ostatní klávesnice v tom výběru.A když se stále nic nedělo zkusil jsem restart PC a už to šlo jak má.Takže všem moc děkuju za pomoc při hledání řešení.Díky Lukas.
Jako poslední řešení by šlo natvrdo přemapovat klávesy jak chcete. Dělá se to buď v registrech nebo jsou na to utility, návodů je na googlu dost "Remap keyboard"
http://vlaurie.com/computers2/Articles/ ... yboard.htm
http://vlaurie.com/computers2/Articles/ ... yboard.htm
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]