Záchrana dat na FW11
Záchrana dat na FW11
Dobrý den, vlastním VAIO FW11M a po určité době od vyřešení mého problému s displejem( viz. dřívější vlákno) jsem narazil na problém další a to hlavně softwarový. Jednoho krásného večera jsem si chtěl zapnout notebook ale při najíždění Vist se stala nějaká pro mě nedefinovatelná chyba a Visty nejdou spustit, při najíždění do systému notebook najede do Sony recovery center. Disky pro obnovu mám, dle návodu jsem si je hned při prvním spuštění pořídil. Avšak trápí mě hlavně to, že data uložená na disku nemám jak dostat z toho pekelného stroje...funkce recovery data nefunguje což taky nevím proč tak vůbec nevím co s tím je....v obchodě mě s tím nejspíš pošlou do prčic, že to je softwarová chyba a na to že se reklamace nevztahuje...Poradí mi někdo jak zachránit má data? děkuju za odpověď. PS: Recovery centrum nabízí obnovu systému ale jen za podmínky že bude formátovat harddisk a to v žádném případě nechci dokud nevytáhnu z něj mé data.
k tomu vyndání hdd: neporuším tim nějaké garanční podmínky tím že vytáhnu hdd, připnu ho na pc a přetáhnu data? Bude mi platit i nadále záruka na tento notebook?
vzhledem k tomu že sice ve stolních pocitacich se jakstaks vyznám a dovolím si v nich hrabat, tak ale co se týče notebooku si moc jistý nejsem , nikdy sem se do notebooku nesnažil vniknout natož z něj tahat nějaká "střívka". takže určitě bude třeba nějaké redukce, nebo nějakého šuplíku nebo ne?No ikdybych to nezvládl tak snad se nějak doberu ke kýženému výsledku, s kamarády dáme hlavy dohromady a nějak to vykutíme..
Jinak obnovu systemu udelat umim to taky udělám ale až budou cenná data v bezpečí nejlépe na nějakém přenosném hdd
Předem děkuji za odpověď
vzhledem k tomu že sice ve stolních pocitacich se jakstaks vyznám a dovolím si v nich hrabat, tak ale co se týče notebooku si moc jistý nejsem , nikdy sem se do notebooku nesnažil vniknout natož z něj tahat nějaká "střívka". takže určitě bude třeba nějaké redukce, nebo nějakého šuplíku nebo ne?No ikdybych to nezvládl tak snad se nějak doberu ke kýženému výsledku, s kamarády dáme hlavy dohromady a nějak to vykutíme..
Jinak obnovu systemu udelat umim to taky udělám ale až budou cenná data v bezpečí nejlépe na nějakém přenosném hdd
Předem děkuji za odpověď
Krevety píše:O zaruku uz si prisel jen tim, ze se ti zbortila puvodni instalace windows
Co tim chtel basnik rici...?

Obecne vzato servisy vymenu disku pomoci dvirek dole na notebooku za zasah do zaruhy nepovazuji. Ovsem je to Sony, tak si clovek nemuze byt jist nicim.
Kazdopadne pokud nejsi uplny patlal (t.j. neurves sroubek), tak ho bez problemu vyndas, aniz by si nekdo neceho vsimnul. Ja takto rozebral cely notebook a verim, ze by si toho v servise ani nevsimli. Zadne "plomby" vevnitr nejsou.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
to snad ne, snad software neni soucasti zaruky prece...a to je snad kazdeho vec jaky si tam da soft ne? podle toho co jsi mi napsal jsem to pochopil tak ze software je soucasti zaruky a ze kdyz sem ho "pokazil" ( ikdyz on se zesr.l sam) tak ze jsem porusil zarucni podminky. Timpadem me tak napada ze pokud si ty jejich podminky o zruseni zaruky zakladaji na tom ze kdyz me spadnou winy tak mi spadne i zaruka nemela by se teda zaruka vztahovat na windowsy jako takove jakozto nespolehlivy system?
To Metsn: patlal nejsem jen nerad dělám chytrého ve věcech kterým ne moc dobře rozumím, jak sem již psal výše tak ve stolním PC se orientuju a i provádím určité úkony, ale v notebooku se neorientuju, je to muj prvni notebook a nemám s tím zkušenosti.
PS: dvířka na hdd jsem našel úplně vklidu
To Metsn: patlal nejsem jen nerad dělám chytrého ve věcech kterým ne moc dobře rozumím, jak sem již psal výše tak ve stolním PC se orientuju a i provádím určité úkony, ale v notebooku se neorientuju, je to muj prvni notebook a nemám s tím zkušenosti.
PS: dvířka na hdd jsem našel úplně vklidu

System uplne sam od sebe nespadne
Ovsem Vista ma fajn featuru obnoveni pouze systemovych dat (XPa to myslim mely take, ovsem tam to nebehalo tak hezky). Zkousels to? To bys pak nemusel delat uplny reinstall. Ovsem tu zalohu bych udelal prve.
Jinak pokud jsi se predtim hrabal v desktopech, tak by to pro tebe mela byt hracka
Budes potrebovat ramecek na disk...doporucuju koupit na eBay nejaky za $2
A az to budes mit funkcni, tak si pak udelej zalohu celeho disku Acronisem nebo necim podobnym, abys tohle nemusel priste absolvovat.

Jinak pokud jsi se predtim hrabal v desktopech, tak by to pro tebe mela byt hracka

A az to budes mit funkcni, tak si pak udelej zalohu celeho disku Acronisem nebo necim podobnym, abys tohle nemusel priste absolvovat.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
minimalne hdd a ram smis vyndat bez ztraty zaruky urcite.
jinak myslim, ze SATA konektory jsou u 2.5 a 3.5 palcovych disku stejne, takze bys ani nepotreboval ramecek, kdybys to pripojil normalne dovnitr na nejakou volnou vetev
jinak myslim, ze SATA konektory jsou u 2.5 a 3.5 palcovych disku stejne, takze bys ani nepotreboval ramecek, kdybys to pripojil normalne dovnitr na nejakou volnou vetev
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
alfah4ns píše:minimalne hdd a ram smis vyndat bez ztraty zaruky urcite.
Presne tak, pokud ma v PC SATA disky...ja tam mel PATA ,)
Metsn píše:System uplne sam od sebe nespadneOvsem Vista ma fajn featuru obnoveni pouze systemovych dat (XPa to myslim mely take, ovsem tam to nebehalo tak hezky). Zkousels to? To bys pak nemusel delat uplny reinstall.
Tato možnost se mi v Sony Recovery centru objevila taky( obnova systému,přitom budou data na disku zachována), zkoušel jsem volit tuto feature, ale bohužel hodilo mi to nějakou chybu(opakovaně). Takže tuto variantu obnovy systému jsem vypustil ze seznamu možných....
jinak k té záloze, až zachráním tato data, tak kupuju externí hdd na který budu dávat pravidelně zálohy dat, toto jest pro mě velké ponaučení....Z chyb se člověk učí no...je tomu tak...
vencla píše:jinak k té záloze, až zachráním tato data, tak kupuju externí hdd na který budu dávat pravidelně zálohy dat, toto jest pro mě velké ponaučení....Z chyb se člověk učí no...je tomu tak...
Zaloha dat je fajn, ale doporucuji i ten uplny obraz disku. Pak totiz, kdyby Ti to opet spadlo, muzes hodit zpet celkovy stav nb pred padem...tedy nejen tve soubory, ale i nastaveni a nainstalovane programy...