je tomu pár týdnů,co jsem si zakoupil tento krásný kousek.Počítač chci používat tak jako všechny předchozí pouze na hudební tvorbu v Reason,Ableton,Cubase,Audition,a mnoha dalších hudebních VST a DAW softem.
K tomuto modelu je dodávána Vista 32 bit v rámci Recovery disku (jak jinak taky).
Mým přáním ale hlavně potřebou je na laptopu mít XP-64 bit.(lépe si s tímto systémem rozumím a vím přesně,kde co najít a jak s ním pracovat).Na mnoha fórech jsem hledal návod jak toho dosáhnout,ale po týdnu pokusů a bádání jsem se výsledku nedočkal.
Prosím proto,jestli by někdo mohl popsat,nebo případně mi poslat postup,jak postupovat.Nejlépe co nejkonkrétněji,v tzv.jazyku pro "lamy"

report z Everestu je zde: http://www.easy-share.com/1904948283/VGN-NS21Z.txt
https://www.yousendit.com/download/dVly ... cElLSkE9PQ

1)BIOS
V notebooku je Aptio verze Biosu,kde mám možnost jen změnit odkud se bude bootovat a čas.Ano pouze tohle.Nic víc tam nemůžu upravovat.Hlavní problém mám s Bios,kde neumím vypnout či zapnout volbu pro SATA řadiče.A proto se ptám,jak,čím a který bios do počítače nahrát abych si mohl upravovat jednotlivé volby.Potřebuju tedy soubor ".ROM".Ten ale dostanu odkud?Podařilo se mi stáhnout všelijaké utility,ale výsledek žádný.Jo jeden snad byl-po pokusu přehrát BIOS mi přestala fungovat klávesnice a nechtěl vypnout počítač ani po 15 min. tudíž následovalo tvrdé vypnutí od sítě a baterie.Pak v klidu,ale beze změny.
2)ÚPRAVA INSTALACE
může mi někdo poradit,kde sehnat odpovídající ovladače pro XP-64bit pro mou sestavu?Případně pokud existuje nějaký driver pack,tak jak ho integrovat i za pomoci nLite.Ono většinou to mám v různých ".exe" souborech (pro grafiku např.:9-4_xp64_dd_ccc_enu.exe,a pro kameru : RIDCAM-15458600-XP.EXE pro chipset : IATA88CD.exe).Kdy a kam mám tedy jednotlivé soubory a ovladače integrovat?V nLite se mi nabízí-
a)Opravné balíčky,pluginy a aktualizace
Sem můžu přidat pouze soubory (exe,cab,7z,zip,rar,entries,ini).Soubory typu "RIDCAM-15458600-XP.EX" mi to vezme v pohodě,ale ostatní už ne(resp.příjme,ale při konečné tvorbě ISO mi to ukazuje nevyhovující hlášky:hxfsetux.exe a xaudio.exe-toto není předpokládaný typ opravného balíčku).
b)Ovladače
Sem mohu přidat pouze soubory ".inf".No a ty vezmu odkud?Podle několika návodů jsem rozbalil ".exe" soubory a v některých se však soubor ".inf" nenachází.Takže jak můžu tyto soubory získat?
Jde mi hlavně o to,že je potřeba zahrnout do prvotní instalace XP SATA DRIVER,protože mi to jinač nenajde disk.Nejsem si ale jistý,zdali mám správný pro mou sestavu a hlavně kam ho v nLite přidat.Popř. jakou má tento soubor podobu,protože se na netu nabízí mnoho podob od ZIP,který má 5MB až po EXE s pár kB.To ze mě dělá lamu

Koneckonců jsem nahodil do instalace vše co jsem postahoval (jakože drivery pro tento hardware a XP64 kompatibilní),k tomu se určitě přimotalo něco,co bylo pro jiné modelové řady Sony Vaio.Udělal ISO a to pak hodil na placku.Zkusil jsem to teda rozjet.Ovšem bez změn v BIOSu,protože se tam neumím dostat.Zkončil jsem tedy jako mnoho ostatních u nechutně pípajícího compu,ve kterém se nešlo nikam hnout.Po restartu PC nenašlo vůbec nic,jen se rozsvítilo Vaio a hláška o tom,že není nainstalován operační systém.
Moc by mě tedy zajímalo,jak,čím a kterým BIOSem u tohoto modelu můžu provést tyto změny.
konkrétní SATA driver a ovladač pro kontroler (což je prý taky potřeba)
Jak sehnat a setřídit drivery a umístit v nLite do instalace XP 64-bit pro tento model (prosím pouze pro tento,protože by v tom byl zase zmatek)
V mém prvotním plánu bylo,mít v compu Visty 64-bit i XP 64-bit,ale budu rád pokud zůstane u XP64 bit.Pokud by to nebyl až takový problém,tak mi můžete připsat i postup k tomuto,ale nechci zase přehánět a vymýšlet šílenosti....
Díky moc za Váš čas a pomoc
exponite http://www.myspace.com/exponite