Mezinárodní záruka

notebooky SONY (VAIO) a vše kolem nich
Lockhard
píše často

Mezinárodní záruka

Příspěvekod Lockhard » 06 dub 2008 16:48

Dobrý den, již dříve jsem si chtěl koupit notebook Sony Vaio z USA (výrazně lepší cena než v Evropě), ale nikde se mi nepodařilo najít nic o nějaké možnosti mezinárodní záruky. Začal jsem se proto poohlížet po nějakém jiném notebooku, ale čirou náhodou jsem objevil Sony International Warranty 1 year [odkaz].

Proto by mě zajímalo, zda je možné dokoupit tuto záruku na notebook zakoupený v USA nebo zda máte někdo nějaké zkušenosti/informace o mezinárodní záruce na notebooky Sony Vaio.

Předem děkuji za odpověď!

pat77rik

Příspěvekod pat77rik » 13 dub 2008 21:35

Toto jsem našel. Z tohodle je zřejmé, že rozšíření na mezinárodní záruku platí pro notebooky zakoupené v ČR. Je tedy otázka, zda-li se v USA neprodává něco podobného třeba pro EU.

"Mezinárodní záruka ke všem notebookům VAIO Vybrané oblasti, ve kterých je Servis poskytován Servis je nabízen pouze v níže uvedených zemích. Společnost Sony si vyhrazuje právo na změnu vybraných oblastí dle svého vlastního uvážení. Japonsko, Hong Kong, Tchaj-wan, Malajsie, Singapur, Austrálie, Nový Zéland, USA, Korea, Spojené Arabské Emiráty, Saúdská Arábie a Kanada. Doba platnosti Servisu Servis je platný po dobu dvanácti (12) měsíců od původního data zakoupení Výrobku. Registrujte do 45-ti dnů od nákupu notebooku."

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 13 dub 2008 22:31

Hmm, tak zrovna v těchto zemích tu záruku určitě nevyužiji (maximálně USA a Kanada). :(

Mohl by si sem hodit link na stránku, kde si to našel?

Jinak pokud by někdo věděl o záruce pro EU, tak dejte určitě vědět!

pat77rik

Příspěvekod pat77rik » 13 dub 2008 23:20

Lockhard píše:Hmm, tak zrovna v těchto zemích tu záruku určitě nevyužiji (maximálně USA a Kanada). :(

Mohl by si sem hodit link na stránku, kde si to našel?

Jinak pokud by někdo věděl o záruce pro EU, tak dejte určitě vědět!

Link uz bohuzel nemam, ale pisou to temer vsude, kde tu zaruku nabizeji. Ja jsem to videl myslim u Alzy.

Pelda
občas něco napíše

Příspěvekod Pelda » 24 dub 2008 13:55

Pokud si notebook koupíte v Evropě, máte na něj 1 rok záruku. Pokud v ČR, máte 2 roky záruku. Ale nikde sem nenašel jak funuje záruka z Ameriky. Když sem se na to ptal, tak mi napsali tohle:

Vazeny pane,
Prosim Vas pekne, aby jste nam zavolal a vybral z automaticke nabidky VAIO.
Bohuzel my Vaio nepodporujeme, ale co se tyce zaruky,
chci Vam sdelit, ze neni zadna zaruka na produkty dovezene z Ameriky.
Pokud jste to koupil v Europe, zaruka plati 1 let, zatim co v Cechach zaruka plati 2 let.
V pripade, ze ji chcete prodlouzit, existuje takova moznost na 3 az 5 let.

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 24 dub 2008 20:45

To vypadá jako odpověď z nějakého e-shopu. :D

Nicméně děkuji za informace. :wink:

Byl jsem se na to zeptat v Sony centru a tam ani nevěděli, že nějaká mezinárodní záruka na jejich produkty existuje. :lol: :roll:

Zpět na „notebooky SONY“