Zdravím, mám Tecru cca od dubna, ale měl jsem tam předinstalované Visty Bussiness, které obsahovaly veškeré ovladače a aplikace přímo od Toshiby. To že mi žraly přes 900MB paměti, to bylo vzhledem k tomu, že to byly Visty celkem normální. Nyní jsem ale přeinstalovával PC a protože jsem měl problém s nějakými aplikacemi, které nechtěly pod Vistou šlapat, tak jsem nahodil Windows XP Profesional - použil jsem přiložené CD od výrobce, takže se tam nainstalovaly veškeré ovladače a utility, zbytečnosti jako Google Desktop jsem odinstaloval, nastavil svůj oblíbený vzhled ala Win98 a ať dělám co dělám, respektive nic nedělám a koukám, že v klidovém stavu si to bere kolem 800, 850MB z operační paměti, což se mi na XPčka zdá poněkud přemrštěné, čekal bych spíše číslo kolem poloviny z této hodnoty.
Vzhledem k tomu, že mám paměť 3GB a nikdy jsem se nedostal výše než nad 2,5GB, tak mě to nějak moc netíží, ale je to celkem divné, tak by mě zajímalo, aby uživatelé NB Toshiba a Windows XP dali vědět, jak to vypadá u nich a zda jsou to naprosto normální hodnoty.. Když vzpomenu na můj dnes již 3 roky starý Asus, který i ze všemi utilitami od výrobce žere něco kolem 380MB, tak si říkám, že by v Toshibě neuměli třeba pořádně odladit ovladače?
dík
Tecra A10, Windows XP a přes 800MB paměti v klidovém stavu?
Tecra A10, Windows XP a přes 800MB paměti v klidovém stavu?
Toshiba Tecra A10-11M
Intel Core 2 Duo P8400, 2,26 GHz
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
MS Windows 7 Professional 32bit
Intel Core 2 Duo P8400, 2,26 GHz
Intel GMA X4500HD
3072 MB (DDRII, 800Mhz)
MS Windows 7 Professional 32bit
no je to docela dost, me to bere tak 650MB s operou (20tabu),icq,gom player a nejake dalsi blbosti.
ale nejsem si ted jisty,jestli taskmanager ukazuje vyuziti vcetne pameti sdilene grafiky,tam by moh byt zakopany pes.
ale jak rikam,nevim to a nechce se mi to ted zjistovat![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ale nejsem si ted jisty,jestli taskmanager ukazuje vyuziti vcetne pameti sdilene grafiky,tam by moh byt zakopany pes.
ale jak rikam,nevim to a nechce se mi to ted zjistovat
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
jo a jeste bych dodal,ze mam ale povypinane nektere toshibacke utility, ktero jsou samy o sobe dost velkym zroutem ram, takze nakonec kdyz zapocitam i tohle se mi zda tech 800MB v poradku.
btw sry za 2 prispevky pod sebou,ale nejak mi nefungovalo 'upravit' a nechtelo se mi to resit...
btw sry za 2 prispevky pod sebou,ale nejak mi nefungovalo 'upravit' a nechtelo se mi to resit...
Naposledy upravil(a) MadaFaka dne 17 led 2010 03:29, celkem upraveno 1 x.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site
Albert Einstein
Albert Einstein
Jestli to nijak nezpomaluje počítač a není tam virus, tak bych to neřešil. Jsou větší problémy na světě. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“