Toshiba A200-1M8 BLUE SCREEN

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
tom.tom
občas něco napíše

Toshiba A200-1M8 BLUE SCREEN

Příspěvekod tom.tom » 24 úno 2008 17:44

Dobrý den. Prosím zaslání Vašich zkušenosti s blue screen u Toshiby A200-1M8. Při nákupu jsem nechal pouze rozšířit ram na 2 Gb. Instalace windows vista, office2007, skype, nod32 jinak žadný jiný software ani hardware, vše legální. Nedochází u některého z Vás s tímto ntb k opakovanému pádu systému (skoro každý den i vícekrát). Reklamoval jsem u Toshiby v Brně, vrátili mi ho po 10 dnech s tím, že žádný problém neobjevili a doporučili reinstalaci windows, což jsem provedl, nicméně výsledek žádný. U ntb pozoruji velmi časté zapínání větrání, které je navíc dost hlučné, ale je to muj první ntb, takže nemám s čím srovnávat. Pad systému se děje i pri nečinnosti na ntb. Pokud někoho z Vás napadne jak se to pokus řešit budu velmi rád.

JSpalek
občas něco napíše

Příspěvekod JSpalek » 25 úno 2008 11:17

Větrák se zapíná často normálně, přerušovaně na pár sekund. V tom asi problém není. To padání systému ale normální není. Pokud by k tomu řekněme docházelo při stajné používané aplikaci, viz třeba hra SidMeyers Railroads, kterou hraji a vždycky to po nějaké době spadne, ale samovolně při nečinnosti je to nějaký vážnější problém. Zkoušel jsi pátrat v historii systémových hlášení /chyby aplikací, HW atd/ Nepíše to nějakou kolizi?
Notebook - TOSHIBA Satellite A200-202/ C2D T5450/ 15.4" WXGA TB/ 2GB/ A2600 256MB/ 200GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ CAM/ VIS HP

NcS Sniper
píše často

Příspěvekod NcS Sniper » 27 úno 2008 16:22

Projeď konflikty hardwaru, chyby aplikací a pokud ani tam nic nenajdeš tak doporučuju mrknout jakou teplotu má procesor a v jakym stavu je pevnej disk. Přesně tohle mi kdysi dělal ntb Acer, nakonec jsem přišel na to, že to byla porucha disku. Pokud jde o hlučnost chlazení - ze začátku je hlučnější, nevim čím to je (asi se zaběhal ventilátor či co) ale teď (cca 4 mesíce po koupi) je mnohem tišší a pokud na něm nic nedělám tak se chlazení dokonce vypíná (dříve opravdu dělal to,že se ventilátor na pár sekund roztočil na max otáčky, teď už to nedělá). Jinak všem kteří na něm jedou na Vistách, serte na ně, XPčka na něm jedou jako po másle. :lol:

collins
občas něco napíše

Příspěvekod collins » 11 bře 2008 00:57

Vlastním A200 1M8 od října 2007 a také se mi občas objevovala modrá obrazovka. Později se to začalo stupňovat, až mi to začalo dělat několikrát za den, až se mi nakonec Vista vůbec nerozběhla a nešla ani opravit. Měl jsem podezření na vadné sektory HDD. Poté co jsem znova naistaloval Vistu, tak testoval HDD s prográmkem HD Tune a WD Diagnostics a ty mi ukázali, že mám na HDD vadný sektor. Poté jsem hledal všemožný soft na opravu vadného sektoru HDD a nakonec jsem našel na stránkách HITACHI prográmek Driver Fitness Test, který mi vadný sektor opravil. Je to asi 3 týdny, ale zatím se mi žádná obrazovka neobjevila a netvotří se mi další vadné sektory, tak snad to už bude v pořádku. Snad Ti to pomůže... :)

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“