orgasmic píše:Ty jsi asi spadl z visne. 90°C v notebooku neni v pohode. Dochazi k velkemu zahrivani i okolnich komponent a klesa zivotnost notebooku.
Nechapu jak muzes srovnavat teploty desktopu a notebooku, Ty jsi vazne Janek. Asi jsi jeste nevidel PC skrin zevnitr
Nechytraci tady zase tak moc
Mam Qosmio F50 vic jak rok (koupil jsem ho asi tyden pote co se v ČR zacal prodavat). Hraju velmi casto narocne hry, ktere mi vytezuji grafiku na maximum. Bezne mam 90-100°C (vic jak 101°C jsem nevidel a ani pri teto teplote nedoslo k zadnymu vypnuti) treba i 4 hodiny v kuse a notebooku neni absolutne nic. Funguje uplne bez problemu a pochybuju ze se nejakej problem behem tech 3 let objevi (to mi totiz konci zaruka
) a to dostava v mych rukach pekne zabrat (graficky samozrejme)
. Pouzivam chladici podlozku Zalman NC-2000, bez ni je to celkem o hubu a rozhodne bych to nikomu nedoporucoval. Pouze 1 jsem podlozku nezapnul a po pul hodine se notebook sam vypnul z duvodu prehrati, takze asi tak
Pokud jde o samovypinani, jedna se urcite o teploty jinych komponent. Grafika je delana na 100°C a vic bez ohrozeni funkcnosti. Proste je dulezita podlozka, ktera nechladi jen grafiku, nybrz cely notebook a o to jde predevsim. Bez podlozky mam kurzorove sipky pri zatezi jak panvicku na smazeni, pri pouzivani podlozky jsou minimalne o 50% chladnejsi (na grafiku to ma minimalni efekt, taky je to ten posledni komponent co potrebuje chlazeni).
Musim priznat ze lepsi investici sem tenkrat ani udelat nemohl, absolutni spokojenost...dokonce i v dnesni dobe mi vykonem postacuje jako nahrada deskop a minimalne pul roku zadnej deskop kupovat nebudu
Existuje vubec lepsi notebook