samovolné vypinání TOSHIBA A3OOD

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
Adlik

Příspěvekod Adlik » 19 úno 2010 19:14

MadaFaka píše:Brecet rozhodne nebudu a ani se nezlobim,jenom my vadi lide,kteri misto toho,aby se na chvili zamysleli a zacali samostatne uvazovat,zas*raji forum hloupymi dotazy,na ktere si v prvnim prispevku sami odpovi.
Chapu ovsem,ze mysleni nektere lidi opravdu boli.Ale nezabrani mi to v tom,abych ti odpovedel tak,jak jsem to udelal.
Krome toho do stylu,jakym pisu,ti nic neni,ja se k tvemu tvemu taky nevyjadruji.A co si o sobe myslim,to uz ani nebudu komentovat.
A jestli nechapes vyraz 'dej si facku' jako 'prober se a zacni myslet',tvuj problem.Mel bys byt vdecny za jakoukoliv radu a ne se hned urazet.
Asi by to chtelo trochu sebereflexe...

Hloupý dotaz? Já jsem si na něj odpověděl? Ani jsem si nevšiml. Já se neurážím a za rady jsem rád, tak nevím, co zkoušíš :) Když už jsi u toho myšlení, zamysli se nejdříve sám nad sebou, než to tady spasíš. Kdy se jaké i/y píše ve slově mi/my? Pro Tebe malý návod.

"Při psaní zájmen my a mi je nejdůležitější uvědomit si, jestli zájmeno zastupuje pouze jednu osobu nebo jestli se týká více osob. Pokud mluvíme o 2 a více lidech, musíme napsat Y. Jestliže se věta vztahuje na jednu jedinou osobu, píšeme I měkké. Pokud si toto při psaní slohové práce, dopisu nebo smsky uvědomíme, nemůže se stát, že bychom v těchto zájmenech udělali chybu." (www.mojecestina.cz)

Normálně se to bere na základní škole, ale ty jsi tenkrát asi chyběl. Stejně by Tě to mohlo ale v životě přivést do trapné situace, tak se to radši douč a dej si na to pozor. :)

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Re: samovolné vypinání TOSHIBA A3OOD

Příspěvekod MadaFaka » 19 úno 2010 19:35

Adlik píše:pak se vypnul, to jsem pochopil, že to asi nepobral a přehřival se
- myslim,ze sis odpovedel

Ja uz jsem si na tebe nazor udelal a ty muzes byt na sebe pysny,ze jsi mi v 30+ radku textu nasel chybu.
Ja si myslim,ze neni zadna ostuda pri rychlem psani nekam,kde to neni moc podstatne udelat ojedinelou chybu.Nesmi jich byt samozrejme moc...
Ty si asi myslis neco jineho,me to nevadi.Ale je mi jasne,kam by dalsi diskuze s tebou vedla.
Takze ti preju hezky vecer a az zase budes chtit s necim poradit,klidne napis.

Btw kdyby se nekomu nechtelo hledat chybu,na kterou pan Adlik upozornuje, tak je to v '...jenom my vadi lide...'.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

lukycrust
guru
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 19 úno 2010 19:45

nič v zlom,len už ste trocha OT... :arrow:
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

Adlik

Příspěvekod Adlik » 19 úno 2010 19:52

Jasný :) Tak mi prosím poraď ještě MadaFaka jaký jsou normální teploty při používaní notebooku :) ano? nezapomeň to okořenit ještě nějakou hláškou.

lukycrust
guru
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 19 úno 2010 19:56

každá značka,ako aj každý model má teploty rozličné,...všetko to záleží od navrhnutého chladenia atd. .ale podľa mňa by teploty,už pri tom surfovaní na nete,nemal prekročiť 50 °C
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 19 úno 2010 20:13

lukycrust: Myslim,ze jsi to nenapsal moc stastne,ted zase kazdy kdo ma pres 50°C bude psat,ze se mu prehriva ntb...
Ty teploty muzou byt velice ruzne,zalezi to samozrejme na vyrobci,ale taky na tom,jak si kazdy uzivatel nastavi power management,u vetsiny notebooku si muzes nastavit,jakym zpusobem se ma ntb chladit- kdo ma rad ticho,nastavi si tichy rezim a vetrak se spousti pri vyssich teplotach.Takze porovnavat teploty ma cenu jen u stejneho modelu a pri stejnem nastaveni a cinnosti.
Jinak kdyz napises 'surfovani na nete'- je taky obrovsky rozdil,jestli uzivatel cte neco na wikipedii,nebo si pousti HD videa treba na youtube.
Pri techo cinnostech muzou byt teploty diametralne odlisne,ale neznaly uzivatel to bude pokladat za 'surfovani na nete' a bude psat,ze ma vysoke teploty.
Obecne bez ohledu na nastaveni se teplota cpu v klidu pohybuje +- mezi 40-60°C, gpu o neco vyse.
V zatezi kdyz ma cpu 60-65°C (mozna az 70°C),je to v pohode.
U gpu mohou byt teploty vyssi,treba az do 80°C.
Zalezi samozrejme taky na tom,jak vykonne ma ntb komponenty.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

lukycrust
guru
Příspěvky: 743
Registrován: 24 dub 2008 08:33
Bydliště: Vranov n/T

Příspěvekod lukycrust » 19 úno 2010 20:29

tak to,že teploty môžu byť rozličné som napísal aj ja,všetko to závisí od navrhnutého chladenia...

MadaFaka píše:u vetsiny notebooku si muzes nastavit,jakym zpusobem se ma ntb chladit- kdo ma rad ticho,nastavi si tichy rezim a vetrak se spousti pri vyssich teplotach


to si myslel,ako riadenie spínania a otáčok vetráčiku???

ja väčšinou času fungujem na podtaktovaným CPU na 850MHz a u mňa teplota zťažka prekročí teplotu 35 - 37 °C aj pri sledovaní videa...a keď som napísal,že pri surfovaní na nete tak som nemyslel sledovanie videa na youtube...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 19 úno 2010 20:47

Tak u toho Lenova tem teplotam verim,ale vetsina notebooku tak nizkych teplot nedosahne.
Ja to prave myslel tak,ze nezalezi jenom na tom,jak (fyzicky) vyrobce navrhnul chlazeni.
Vyrobce taky nastavi teploty,pri kterych se spousti vetrak a na jaky stupen.Takze chlazeni je treba navrhnuto dobre,ale vyrobce chce,aby ntb byl tichy,tak nastavi spousteni vetraku na vyssi teplotu,cili ntb ma vyssi teploty.Krome toho spousta vyrobcu umoznuje nastavit,jak se ma vetrak chovat,i kdyz jen zjednodusene.To,ze to u nekterych moc nefunguje je jina vec...Ted tu mam treba pred sebou Asus UL-80Vt a u nej si muzu vybrat,ze se ma ntb chladit pasivne a opravdu to funguje.V tu chvili jsou teploty samozrejme vyssi,ale z notebooku slysim jen disk.
U nekterych (treba tve Lenovu) existuji utility,kde si muzes nastavovat jak se ma vetrak chovat pri konkretni teplote.Ale to samozrejme nepisu pro tebe,je mi jasne,ze o tom vis,kdyz tento ntb vlastnis.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

tessman
občas něco napíše
Příspěvky: 23
Registrován: 02 zář 2008 14:54

Příspěvekod tessman » 07 dub 2010 11:32

Zdravim,

nechtel jsem zakladat novy tema, tak pokracuji v tomhle.

Mam podobny problem, nejspise se mi prehriva notebook. Vlastnim Toshibu A300. Notebook je zaply min. 5 hodin denne v docela prasnem prostredi na kolejich. Chtel bych se prosim zeptat, zda lze vetrak vycistit tak,aniz bych porusil zaruku, na kterou mam cca jeste pul roku narok (Stari notebooku 1,5 roku). Posledni dobou byva notebook nalevo od touchpadu tak horky, ze na nem skoro neudrzim ruku, proto ho davam na "drivka" aby mel vice prostoru pro chlazeni, bohuzel to moc nepomaha a posledni dobou zacina i nejak divne piskat a hucet.

Teploty pri obycejnem surfovani na internetu bez prohlizeni videi se pohybuji do 55 stupnu Celsia, pri obcasnem hrani Call of Duty 4 pri rozliseni 800x600 se teplota pohybuje kolem 85 stupnu a hra se zacina trhat.

Notebook jsem jeste necistil, protoze jsem se bal, abych ho slozil zpatky, ale zase se mi nechce ho posilat do servisu jen kvuli cisteni.

Diky vsem za odpovedi.

T.

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 07 dub 2010 17:35

Jako nezlob se na me, ale bydlis na koleji (takze VS,nepredpokladam,ze bys bydlel na nadrazi) a neumis hledat nebo zavolat do servisu a celkove pouzit logiku?
Co treba oddelat kryt chlazeni (pokud tam je,tvuj ntb neznam) a chlazeni vycistit? Opatrne vyluxovat nebo vyfoukat stlacenym vzduchem?
Tim o zaruku rozhodne neprijdes, je to ten samy pripad, jako kdyz si svepomoci budes chtit pridat RAM. Nebo tam mas nejake plomby snad?
Pokud tam odsroubovatelny kryt neni, muzes udelat to same v pripade, ze se pod perforaci nachazi vetrak.Idealne to nejdriv profoukni a pak vyluxuj.
Pokud se na spodku zadne vhodne pruduchy nenachazi, zavolej si do servisu, jestli ti ho v ramci zaruky vycisti, ze se prehriva.
Myslim, ze s tim problem nebude, akorat nepocitej s tim, ze ti to udelaji na pockani. Pokud to chces na pockani a jsi ochotny za to par korun zaplatit, zavolej si treba sem: http://www.chg.cz/default.aspx.
Jeste neco?
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

tessman
občas něco napíše
Příspěvky: 23
Registrován: 02 zář 2008 14:54

Příspěvekod tessman » 07 dub 2010 17:49

O moji logiku nemusite mit strach.

V CHG jsem ho uz jednou mel, tam bych se ozval jako prvni. Slo mi o to, abych nijak neposkodil cistenim vetrak nebo nejaky ty plomby, jestli tam jsou, nevim, jeste jsem ho nerozebiral.

Nicmene, dekuji za odpoved, hezky den.

MadaFaka
píše často
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 07 dub 2010 18:10

Tak plomba by asi byla videt i z venku a jeste jsem nevidel ntb, ktery by mel kryt chlazeni zaplombovany. Ale nejlip by ti to rekli asi v tom servisu.
Proto zminka o logice.
Mechanicky bys to poskodit mohl, ale to bys musel byt velky jelito, cili pokud to budes delat s citem, nemuze se nic stat.
Jediny problem pri vysavani muze byt staticka elektrina, hodne se o tom mluvi, ale nikdy jsem s tim problem nemel a ani nikoho takoveho neznam.
Jeji vznik se da ale omezit a pokud s vysavacem nebudes jezdit primo po desce apod., nemel by byt problem.
Good luck.
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 12 hostů