Externí monitor k M10-11U

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Externí monitor k M10-11U

Příspěvekod ooojee » 01 dub 2010 22:57

Ahoj,
mám ntb Toshiba M10-11U http://il.computers.toshiba-europe.com/ ... ID=1058407 a rád bych si k němu koupil tento monitor http://www.mironet.cz/24quot-lcd-benq-g ... i+dp97725/ . Potřeboval bych ale poradit, zda-li to bude fungovat v rozlišení 1920x1080 a jestli to stačí připojit přes VGA, nebo je potřeba si sehnat nějakou redukci?

Popřípadě jaký jiný monitor byste mi doporučili?

Díky za odpovědi :wink:

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 01 dub 2010 23:33

notebook nemá DVI nebo HDMI ? Tahat tohle rozlišení přez Dsub může být problém... často je obraz rozmázlej, protože analogový výstup je hodně náchylnej na rušení..
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Příspěvekod ooojee » 01 dub 2010 23:37

Já se v tom právě nevyznám a nerad bych koupil něco špatně. Co bys mi teda poradil? Monitor s nižším rozlišením?
TOSHIBA Tecra M10-11U/ C2D P8400/ 14" WXGA TB/ 3GB/ NVQ 150M 256MB/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ FPR/ W7 Ultimate 32bit

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 01 dub 2010 23:43

pokud nemá notebook jinou možnost výstupu ( DVI, HDMI -> nevím, nekoukal jsem na specifikaci, to musiš vědět ty :wink: ), tak nižší rozlišení no... bezpečně by mělo jit 1680×1050
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Příspěvekod ooojee » 01 dub 2010 23:47

Takže, pokud zapojím přes VGA monitor s rozlišením 1680×1050 tak by žádné rozmazání nastat nemělo? Pochopil jsem to tak správně?

btw ntb má pouze VGA :cry: , jinak jak funguje ta redukce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22670 to předělá ten signál?

Dik za odpověd
TOSHIBA Tecra M10-11U/ C2D P8400/ 14" WXGA TB/ 3GB/ NVQ 150M 256MB/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ FPR/ W7 Ultimate 32bit

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 01 dub 2010 23:57

Blbě jsi tu redukci pochopil... to není DSUB -> DVI , ale DVI-> DSUB ( z digitálu udělá analog, z analogu digitál nejde... ), takže tobě je na prd... hodně lidi tu psalo, že je Full HD rozmázlý, některým zase funguje.. 1680×1050 jde přenést snad na všem v pohodě ...
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Příspěvekod ooojee » 01 dub 2010 23:59

djmicho píše:Blbě jsi tu redukci pochopil... to není DSUB -> DVI , ale DVI-> DSUB ( z digitálu udělá analog, z analogu digitál nejde... ), takže tobě je na prd... hodně lidi tu psalo, že je Full HD rozmázlý, některým zase funguje.. 1680×1050 jde přenést snad na všem v pohodě ...


Diky :wink: a neznáš nějaký kvalitní monitor s tím rozlišením 1680×1050?
TOSHIBA Tecra M10-11U/ C2D P8400/ 14" WXGA TB/ 3GB/ NVQ 150M 256MB/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ FPR/ W7 Ultimate 32bit

djmicho
guru
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 02 dub 2010 00:08

spíš bych prvně zkusil na nějakém 24" monitoru jestli to rozlišení nepujde.. můžeme tu polemizovat, jestli to bude mázlý nebu nebude, ale nejlepší to bude vyzkoušet :wink: jinak 24" se v takovým rozlišení nedělaj max 19"... Takže doporučuju vyzkoušet a pokud pujde, tak vesele koupit tu 24" a pokud ne, tak nějakou 19" potvurku s menším rozlišením :wink:
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Příspěvekod ooojee » 02 dub 2010 01:09

djmicho píše:spíš bych prvně zkusil na nějakém 24" monitoru jestli to rozlišení nepujde.. můžeme tu polemizovat, jestli to bude mázlý nebu nebude, ale nejlepší to bude vyzkoušet :wink: jinak 24" se v takovým rozlišení nedělaj max 19"... Takže doporučuju vyzkoušet a pokud pujde, tak vesele koupit tu 24" a pokud ne, tak nějakou 19" potvurku s menším rozlišením :wink:


Tak jsem ted vyzkousel pres VGA pripojit LCD televizi s rozlisenim 1920x1080 a zadny rozmazani jsem nezaznamenal. Takze pujdu do nejaky 24 palcovy fullHD :)
TOSHIBA Tecra M10-11U/ C2D P8400/ 14" WXGA TB/ 3GB/ NVQ 150M 256MB/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ FPR/ W7 Ultimate 32bit

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 02 dub 2010 08:42

Urcite vem nejaky s digitalnim vstupem, muze se hodit pozdeji.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Příspěvekod ooojee » 02 dub 2010 08:53

zivan píše:Urcite vem nejaky s digitalnim vstupem, muze se hodit pozdeji.


jj to urcite, vemu tenhle lidi ho celkem chvali :) http://www.alza.cz/benq-g2420hd-d140524.htm
TOSHIBA Tecra M10-11U/ C2D P8400/ 14" WXGA TB/ 3GB/ NVQ 150M 256MB/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ FPR/ W7 Ultimate 32bit

DaAnimal
občas něco napíše
Příspěvky: 19
Registrován: 07 říj 2008 21:53

Příspěvekod DaAnimal » 02 dub 2010 11:22

Přesně tenhle monitor mám jako externí k notebooku Qosmio F150 maximální spokojenost. Mám ho připojení přes HDMI, zkoušel jsem to i přez VGA ale obraz byl hodně rozmazlí, a ještě jakoby přeskakoval.
Toshiba Qosmio F50-108 / Intel® Core™2 Duo P8400 2,26Ghz, 3GB DDR2 800Mhz, 320GB 5400 rpm, 9700M GTS 512MB DDR3, Vista Home premium

ooojee
občas něco napíše
Příspěvky: 11
Registrován: 09 úno 2009 17:51

Příspěvekod ooojee » 02 dub 2010 11:28

DaAnimal píše:Přesně tenhle monitor mám jako externí k notebooku Qosmio F150 maximální spokojenost. Mám ho připojení přes HDMI, zkoušel jsem to i přez VGA ale obraz byl hodně rozmazlí, a ještě jakoby přeskakoval.


Čím je způosbený to rozmázání? Kvalitou kabelu nebo to VGA je na to už moc slabý. Já jsem zkoušel ke svému ntbku připojit přes VGA 22 palcu 1920x1080 LCD TV a nic rozmazaný nebylo. Čím to je? Chci si koupit nějaký LCD s 1920x1080, který bude připojený přes VGA a nechci aby to bylo rozmazaný :(
TOSHIBA Tecra M10-11U/ C2D P8400/ 14" WXGA TB/ 3GB/ NVQ 150M 256MB/ 250GB 5.4k/ DVD/ WF/ BT/ FPR/ W7 Ultimate 32bit

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 02 dub 2010 12:04

Analogovy prenos je nachylny na ruseni - cim vyssi rozliseni, tim vyssi moznost problemu. Muze vadit neodstineny kabel, reproduktory v blizkosti, dalsi zarizeni na stejne zasuvce...atd. Nebo je problem primo s prevodem signalu v notebooku nebo monitoru.

Ty mas na grafice digitalni signal, ten prevedes na analogovy, posles do monitoru a ten si ho zase prevede na digitalni a zobrazi. Problem muze nastat jak u tech prevodu, tak pri analogovem prenosu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

javak810i
guru
Příspěvky: 1308
Registrován: 03 črc 2009 16:34
Bydliště: Roztoky u Prahy

Příspěvekod javak810i » 02 dub 2010 12:33

No já jsem Full HD pře VGA zkoušel a přišlo mi to ok. V porovnání s HDMI jsem viděl nepatrný rozdíl jen z velké blízkosti. Hlavní věcí je mít kvalitní kabel.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 7 hostů