Satellite P200D-11L

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
Viki07
občas něco napíše
Příspěvky: 2
Registrován: 11 led 2008 10:33

XP

Příspěvekod Viki07 » 11 led 2008 15:31

Z vistou osobne nemam ziaden problem, ale pri praci pouzivam jeden soft, ktory funguje OK na XP, ale nekorektne na vista a tu je problem. Takze v podstate je to problem toho softu a instalacia XP je zatial jedina cesta ako to viem vyriesit. NB este nemam, az v pondelok, preto zistujem, ci tam v pohode pojde nahodit XP a kde zohnat drivery na XP.....

mouse
občas něco napíše
Příspěvky: 32
Registrován: 20 lis 2007 23:59

Příspěvekod mouse » 11 led 2008 21:54

Síťový zdroj je opravdu dost velký, hold tento NB není zas tak přímo zaměřený na mobilitu a dá se to tedy Toshibě odpustit. Na boční vývod napájecího konektoru - já to beru spíše jako výhodu, vše je po ruce a nemusím neustále lézt dozadu za tento velký NB - každý má ale jiné nároky.
Zvuk lze nastavovat ovladači Realtek (různé možnosti nastavení vč.prostorového zvuku) - je možno ze stránek www.toshiba.cz stáhnout uživatelskou příručku.
Naposledy upravil(a) mouse dne 17 led 2008 22:29, celkem upraveno 1 x.

mouse
občas něco napíše
Příspěvky: 32
Registrován: 20 lis 2007 23:59

Re: XP

Příspěvekod mouse » 11 led 2008 22:41

Tak instalace XP, zkusím vysvětlit, snad na něco nezapomenu:

- instalace je možná pouze XP/SP2 a výše (zkoušel jsem s nižšími - a to nefunguje)
- instalovat pokud možno na čistý disk bez předchozích ovladačů - nebo disk rozdělit na oddíly a instalovat do zvoleného oddílu (ze zkušenosti funguje lépe na disku s formátováním NTSF - rychle, pozor - formátováním ztratíte všechna data na disku, pokud chcete mít Visty i XP na jednom disku - (tak to jsem nezkoušel) možno použít sofistik.programy jako je PartitionMagic ap. a naformátovat to a rozdělit disk v něm).
- připravit si ovladače XP: stáhnout ze stránek Toshiba z podobného modelu P200 (PSPB6), potřebujete následující:modem driver, sound driver, webcam driver,SD utilites,wireless Lan driver,bluetooth, flash media driver,acoustic silencer, Lan realtek, a hlavně display driver Ati (přímo ze stánek Toshiba - nikde jinde to nestahujte - sedí to na tyto modely p200 je to dost velký na stahování) a případné programy jako je DVD plyer,bluetooth monitor,bluetooth stack. Další ovladače stánout ze stránek http://www.amd.com/gb-uk/Processors/Tec ... 49,00.html - to jsou ovladače na procesor - stánout ovladače na XP.
Nainstalovat nejlépe z CD či DVD XP/SP2 a vyšší, pak v ovládacích panelech-system-hardware-správce zařízení --- postupně doinstalovat ovladače tam kde buď chybí nebo aktualitovat. Doporučuji začít s instalací ovladačů na procesor (AMD). Ovladače Touch pad ze stránek Toshiba nestahujte - jsou chybné i pro Vistu, v pohodě stačí ovladače z instalace XP. Pokud byste chtěli instalovat program na regulaci otáčet CD-DVD tak v XP to asi fungovat nebude běhá to jen na Vistách. Po instalaci vám asi zůstane ve správci nedoinstalovaná sběrnice SMbus, tento ovladač je právě v ovladači display driver Ati - nutno to udělat ručně - tam kde se to nainstalovalo - tak navolit příslušný driver - (postupně to odklikat myší).
Ještě poznámka: driver na update bios 1.2 nestahujte - neinstalujte, já to udělal a rozhodil jsem si intervaly na větráčky (jsou hlučnější), takže kdyby někdo udělal kopii svého biosu na P200D a poslal mi ho tak bych byl rád.

drystone
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 11 led 2008 14:28

Příspěvekod drystone » 13 led 2008 14:53

A všem hrál subwoofer hned bez nějakého nastavování? Byl jsem ve "Správce zvuku Realtek HD. Nastavoval jsem zvuk stereo i Dolby, ale ze subwooferu ze spodu nevyšla ani hláska...
Jinak poslouchám rock a metal a ty reproduktory někdy chrčí, i při malé hlasitosti. Při větší hlasitosti je to kolikrát lepší. Ekvalizér mám plochý defaultní.

Registrovali jste notebook u Toshiby?

mivlak
guru
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 15 led 2008 09:30

mouse: acoustic silencer? ty to používáš? první věc, kterou jsem odinstaloval :lol:

jaký je soft na to aby se mi ukazoval jak moc je stlumený zvuk, když točím kolečkem? po první instalaci xp mi to fungovalo, ale teď jak jsem přeinstalovával, tak už mi to nejde...

jo, hned první den jsem ho registroval
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

mouse
občas něco napíše
Příspěvky: 32
Registrován: 20 lis 2007 23:59

Příspěvekod mouse » 15 led 2008 21:14

acoustic silencer - program na ztlumení jednotky CD/DVD - není to nezbytně nutný program pro OS. Kolečko na ovládání hlasitosti mi funguje úplně normálně v XP - automaticky se zobrazuje regulace zvuku v programu na ovládání zvuku v XP i v Media plyer i v dalších programech pro video jako je např. Toshiba DVD ap. Toshibu A200 plně neznám takže nemůžu sloužit, budou tam asi jiné drivery, na ty v XP nelze spoléhat, je nutné mít ty správné od Toshiby.

mivlak
guru
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 16 led 2008 07:22

já ten silencer ještě nepoužil, nebyla ho potřeba, dvd se mi nezdá hlasité, už jsem vypaloval i v hodině a nic nebylo slyšet... já jsem chtěl toho nainstalovat co nejméně ať je to co nejrychlejší a asi jsem na něco zapoměl, teď na to už prdím, ale jak ho budu předávat, tak si dám záležet aby to tam bylo
DELL VOSTRO 1500

T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

drystone
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 11 led 2008 14:28

Příspěvekod drystone » 21 led 2008 21:32

Takže nevím jak vy, ale já tam subwoofer nemám. Bohužel, zvuku by to určitě pomohlo.
Přes ty dírky je jen zevnitř nalepená nálepka...

matlo
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 27 lis 2007 17:35

Příspěvekod matlo » 21 led 2008 23:01

ak chcem downgradnut na XP mam najprv downgradnut bios na XP, alebo to staci neskor? Pred instalaciou mam vycistit disk alebo staci pocas instalu, ked budem delit disk na casti? thx.

mouse
občas něco napíše
Příspěvky: 32
Registrován: 20 lis 2007 23:59

Příspěvekod mouse » 22 led 2008 22:11

S biosem není třeba nic dělat - nechápu úvahu proč. Pokud se chceš zbavit win Vista tak lze přeinstalovat z orig.cd na XP. Pokud přitom rozdělíš disk při instalaci z cd XP tak přijdeš o data na disku. Pokud chceš nechat na disku win Vista tak je nutno disk rozdělit jinými programy např. PartitionManager ap., pak do dalšího oddílu disku nainstalovat XP. Dá se to ale udělat taky jinak, ale to jsme v říši linuxu. Záleží co tam chceš mít a jak to chceš mít.

drystone
občas něco napíše
Příspěvky: 4
Registrován: 11 led 2008 14:28

Příspěvekod drystone » 25 led 2008 23:00

Co říkáte na rychlost ztlumování disleje??? Toshiba Flash Cards....?

A co jste dělali s tou registrací notebooku u Toshiby :?:

Kapr73
občas něco napíše
Příspěvky: 3
Registrován: 27 led 2008 12:25

Příspěvekod Kapr73 » 27 led 2008 12:40

Zdravim uzivatele zdejsiho fora.
Rozhoduji se nezi timto ntb a variantou s C2D (P200 1BA). Zajimalo by me, zda lze ocekavat delsi vydrz u C2D verze, nebo jiz v dnesni dobe neni rozdil ve vydrzi amd vs. intel znatelny.
Co jsem zatim ntb porovnaval, ma verze s intelem vyhodu v pritomnosti subwooferu, hd-dvd mechaniky a nizsi hmotnosti.
Tento tyden mela jit navic (verze 1BA) o 2k kc s cenou dolu: odkaz.
Dale bych byl rad, kdyby se nekdo z majitelu mohl vyjadrit k nasl. vecem:
- maximalni uhel otevreni notebooku
- zda je mozno zjistit, jestli integrovane bt podporuje a2dp profil (s ntb bych pouzival tyto sluchatka, mam sice verzi sluchatek s adapterem a2dp->3,5mm jack, ktery ale neprida na kvalite zvuku ani ergonomii)
- pritomnost volne hdd pozice (vzhledem k 4200rpm hdd bych rad system hodil na sata ssd - ceny uz jsou relativne prijatelne...)

mouse
občas něco napíše
Příspěvky: 32
Registrován: 20 lis 2007 23:59

Příspěvekod mouse » 27 led 2008 22:38

P200 1BA bude lepší, je to ale o ceně - rozdíl dělá cca 10 tis oproti P200D, co se týče spotřeby - tak si myslím, že to bude stejné, zvlášť pokud chceš investovat do SSD disku ušetříš energii a budeš tam mít disky dva, P200D tam sice místo na dva disky má ale není tam připojení. Co se týká procesoru, tak nevidím rozdíly, makám tady jak na C2-duo tak na AMD64 mobile. Žroutem je procesor, graf.čip a disk, a čím větší LCD tak to žere. Taky jsem si to maloval, ale myslím, že dva disky je trochu luxus, myslím, že to toužené zrychlení ani moc nepocítíš, já ho vyměnil za 7200ot, taky jsem zvažoval SSD ale je to dost o ceně - zatím málo GB a drahý. Věřím, že sluchátka tam půjdou, taky si je chci koupit, myslím, že ale bez redukce tam nic nenacpeš.

Elo
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 30 led 2008 13:27

Příspěvekod Elo » 30 led 2008 13:29

Mel bych takovej dotaz nekde jsem tu cetl ze tento typ ma moznost 2 hdd ale neni tam pripojka ta se da dokoupit nebo jsem to jen spatne pochopil ?

mivlak
guru
Příspěvky: 1278
Registrován: 22 říj 2007 22:41

Příspěvekod mivlak » 30 led 2008 14:03

jó, tu přípujku ti tam myslím dají v autorizovaném servise toshiba, to je proto, aby sis to tam nedával sám a oni za to měli penízky... jinak napiš do chg, tam ti poradí :wink:
DELL VOSTRO 1500

T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT


Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 10 hostů