jn, podstatná nevýhoda macbooku je nemožnost NBD záruky. Což už vzhledem k ceně stroje a použití považuji téměř za samozřejmost (dell 3 roky NBD v základu, HP a Lenovo mají 3 roky klasické záruky, upgrade na NBD cca 1k)
u macu mi taky vadí absence kláves home/end pg up/down, které alespoň já osobně při editaci textu dost používám.
naopak chválím použití nvidie 9400m, výkon pěkný, žere málo (výdrž 6h), fajn je taky podsvícená klávenice. Další věcí je, že macbook prakticky nejde používat zavřený při práci, vzhledem ke konstrukci chalzení. Takže něco takového, jako že přijdeš, cvakneš do docku a jedeš na externích periferiích, si musíš nechat ujít (ostatně to ale taky není business notebook, že)
u lenova mi trochu vadí fn v rohu misto ctrl a neoddělené šipky, pokud mám brát do úvahy klávesnici (to fn mi ale vadí asi nejvíc), dobrá věc je přepínatelná grafika (u modelů vybavených i dedikovanou), je možnost vyššího rozlišení (1440x900), dock, ultrabay (možnost sekundárního sata disku nebo baterie (3články) místo mechaniky, fajn je 3letý zákl. servis + upgrade na NBD za 1k, osvětlení klávesnice pomocí led ve víku, výborná věc je taky zkosená přední hrana, která vůbec netlačí, jako mínus vidím absenci digitálního výstupu grafiky na těle, to jde pouze přes dock
u dellu je fajn NBD již v základu, navíc Dell se vyznačuje tím, že NBD je skutečně NBD, u lenova, hp, se občas stane, že NBD trvá pár dní. Podsvícená klávesnice s pro mě ideálním rozložením (široký levý shift, nízký, široký enter, oddělené šipky, ins/del/home/end...etc v samostatném bloku vrpavo nahoře, to je ale otázka osobních preferencí)
možnost 1440x900, možnost vlastní konfigurace, docku, druhé baterie pod notebook, displayport na těle, případná grafika boužel nejde přepínat
HP až tak moc neznám, taky je možnost 1440x900, taky je možnost za 1k 3r NBD, podsvícení/osvětlení klávesnice bohužel není, případná dedikovaná grafika nejde přepínat,, možnost docku, druhé baterie pod notebook, digi výstup z grafiky opět pouze přes dock
jo a jedna velká nevýhoda Lenova - nemám ho