Příspěvekod swarm » 13 čer 2007 21:02
skejpa: Tvrdim , že procesor je v notebooku nejvíc naddimenzovaná součástka.
ALT+TABy: ty přece vůbec nejsou o procesoru, tam je jenom potřeba přesunout kus RAM (často právě z disku)
- komprese: já teda zas tak často neripuju video a nekomprimuju v RARu, abych tady ocenil nějaký výhody....myslim, že další lidé taky ne (tohle jsou vlastně jediný dvě věci, kde uznám, že se někomu lepší procesor může hodit...pak už leda nějaký rendering v modelovacím software a nebo nějaký MATLABy atd....všechno to je specializovaný soft).
- hry: bavíme se tady o ubohé mainstreamové grafice, která nesahá ani po kotníky dnešní špičce. U té špičky už bych se o omezení procesorem mohl bavit. U nějaké GF8600 určitě ne. Půlku doby, co jsem hrál na tom ACERu TDU, jsem měl nastavenou natvrdo frekvenci 1GHz a přiznám se, že si toho nešlo ani moc všimnout. Pochybuju, že to bude znát někde mezi 2.0 a 1.8 nebo kolika.
A nemusíš se bát, že bych tu neviděl ty rozdíly kdyby byly. Teď zrovna mám už týden notes s Core2 Duo T7500 a stejně si stojim za tim, co jsem napsal.
Ale jako nemá cenu do toho víc rejpat. Obrázek už si musíte udělat sami. Na netu je i tak hodně informací. Kdo hledá, vždycky něco najde.
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)