ASUS F3M series

notebooky Asus a vše kolem nich
LC_Black
občas něco napíše

ASUS F3M series

Příspěvekod LC_Black » 20 úno 2008 09:07

Ahojte všici, takže k mému problému, mám notebook ASUS F3M a měl jsem na něm XPčka - všechno funguje jak má a bez problémů. Ted jsem přešel na Visty 32 bite a nemůžu to pořádně rozchodit!!! Pořád se to kouše a zamrzává, hlášení že grafický adaptér neodpovídá a byl obnoven!!

Asi špatný ovladače na grafiku!!! Už jsem stáhnul hormadu ovladačů a pořád to stejné!!! Nevíte co stím????

1.5 GB RAM , NVIDIA GeForce Go 6100

Každá rada drahá :idea: notebook je cca 1 rok co jsem ho kupoval.

polo

Příspěvekod polo » 20 úno 2008 09:54

Skusal si tahat oficialne drivery zo stranok asus, pripadne nespominali na asus daky problem tipu ze na vistu treba novy bios...Inac neoficialne ovladace najdes tu http://www.laptopvideo2go.com/ ale musi stiahnut aj INF subor odpoedajuci driveru a hodit ho do rozpakovaneho driveruako crack)

LC_Black
občas něco napíše

Příspěvekod LC_Black » 20 úno 2008 10:06

No přímo od ASUS stránek jsem tahal všechny drivery - maj to celkem dobře vyřešený a ještě když jsem tam měl XPčka tak mi jejich utilitka ASUS live update - nebo jak se to jmenuje stáhla novej BIOS a flashovala - ale to bylo cca měsíc po koupi a to je už pomalu rok provozu :-) jiný BIOS zatím ne - nebo aspoň nevím jestli je nějakej na stránkách ASUS ne.

Jinak mrknu na ten odkaz a skusím stáhnout co se dá - už od pondělí hledám všechno možný :-)

LC_Black
občas něco napíše

Příspěvekod LC_Black » 20 úno 2008 10:11

polo píše:Skusal si tahat oficialne drivery zo stranok asus, pripadne nespominali na asus daky problem tipu ze na vistu treba novy bios...Inac neoficialne ovladace najdes tu http://www.laptopvideo2go.com/ ale musi stiahnut aj INF subor odpoedajuci driveru a hodit ho do rozpakovaneho driveruako crack)

Tak z těchto stránek v odkazu jsem už stahoval ovladač ale nepoužil jsem ten INF soubor :roll: to skusím z nova a přidám to s tím INF souborem, ale zjistím až dneska večír po práci, dnes jsem se stím NB netahal :-D

LC_Black
občas něco napíše

Příspěvekod LC_Black » 21 úno 2008 06:57

Tak ovladače nefungovali - :-( počítač se pořád zasekává - jediný co jsem dokázal tak jsem zkombinoval několik ovladačů do hromady (nahradil soubory co dělali problém za jiné) nyní počítač nabootuje, zavede systém a žádnou chybu o grafice nehází - jen se cca do minuty zasekne :shock: no koukám na aktualizace a je tam navýběr stažení aktualizace ovladačů NVIDIA na grafiku, na řadič HDD, na síťovku, prostě komplet na celý chipset. Jenže než to začnu stahovat tak dojde k tomu záseku - snad až to budu zkoušet jiný den po Xté tak se zadaří aspoň postupně ty aktualizace postahovat. Jinak nevím :cry: jedině hodit XPčka zase a hned po záruce to prodat :roll:

polo

Příspěvekod polo » 21 úno 2008 09:24

Ako prve musis vzdy instalovt chipset a radic disku az potom vsetky sistemove zariadenia(Kamarat ma ten book s vistou a nema ziadny problem)

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 21 úno 2008 09:29

to LC_BLACK přečti si pravidla fora, nekopíruj 2x pod sebe příspěvěk který je nad tvým a hlavně nepiš 3x pod sebou ... použij tlačítko EDIT !
Toshiba R600-10W

LC_Black
občas něco napíše

Příspěvekod LC_Black » 21 úno 2008 11:59

SORRY - opravím - tak neopravím - nevím jak by to šlo smazat :-(

Jinak odpověď na použít ovladače chipsetu jako první : ANO použil jsem, po použití těchto ovladačů to najde grafiku, HDD řadiče jiný, síť a další.....
Problém nastal až po použití onech ovladačů.

Ještě otázka na POLOa :wink: jakou verzi BIOSu má tvůj kámoš na NB?? Flashoval ho již? Ještě když jsem měl XPčka tak mi prográmek live update stáhnul automaticky novou verzi biosu a nainstaloval.(zda to nemá pro visty nějakou chybku - Xpčka fungujou OK).

polo

Příspěvekod polo » 21 úno 2008 12:08

Ako poznam toho experta tak urcite nie nevie ani ze bios sada fleshnut,live update nepouziva ani niektore ine softy od asusu...

LC_Black
občas něco napíše

Příspěvekod LC_Black » 21 úno 2008 14:22

Jsem zkoušel nahrát starší BIOS a to už nelze - ono jak je tam ten nejnovější tak to dál nepustí :-) tak tedy budu zkoušet dál ten windows update a hledat řešení v ovladačích.

Tak jsem postoupil trošku dál.......Na čistý HDD jsem opět instaloval Visty a záth nastal až po spouštění programu Splendid - tudíž jsem to odinstaloval a už NB nezatuhává.

Grafická karta vypadá v pořádku - ve vůastnostech rotuje logo NVIDIA.

Ale je problém !!!!!

Pokud dám zapnout AERO, nebo šetřič bubliny (3D rendering ) Tak doojde k zátuhu a obraz se rozmaže

Nebo pokud pustím hru šachy - pouští se v okně to jdou v pohodě a krásně ale jakmile se dá do fullscreen tak se zas obraz rozmaže a zatuhne NB. :-( :roll: :roll: :roll: už fákt nevím co dál....

Zpět na „notebooky Asus“