Ha, koukám, že už se u recenze objevilo moje jméno, takže se nemohu schovat v anonymitě

. Samotný tvar čepičky mi tolik nevadil. Tvar je sice stejný - možná se změnil materiál (u minulého jsem měl pocit, že to strašně klouže). Jestli došlo k nějaké větší změně, bude to hlavně na straně firmware. Ostatně u minulých dellů platívalo, že je lepší smazat ten ovladač od dellu a nahrát generický od Alps, protože nemá tu šílenou akcelerační křivku.
Obecně si stojím za tím, že je to teď o něco lepší. Pokud bych to ovšem měl srovnat s tím z ThinkPadů, pořád to není ono. Nicméně při práci už jsem poprvé na dellu nepoužíval jenom touchpad a bral jsem ten "trackpoint" jako přidanou hodnotu*.
(* chce si to zvyknout na výchozí rychlost a neměnit ji - jakékoli zrychlení mění pouze tu akcelerační křivku a "trackpoint" se stává méně přesný)
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)