Metsn píše:Nerad bych se kohokoli dotknul, ale dle me clovek, ktery ma na to, aby si poridil Z, by musel byt blazen, aby si ho koupil v CR.
To, co jste napsal je absolutně zcestné. Dostat sem lepší config Zka i jakéhokoliv Vaio notebooku je buď ne-ekonomické nebo riskatní a nebo kombinace obojího, neboť modely z USA v EU neopravíte (evropské v USA naopak ano, ovšem pokud nedošlo k nějaké pozitivní změně). US keyb je už jen detail, který mne zrovna netrápí, ale nemožnost reklamace v EU je pro mě problém po zkušenostech s 5ti notesy Vaio, kdy 2 byly vráceny na 4. reklamaci.
Je zde možnost dostat "super" config (který jsem popisoval výše) z amazonu či podobných, ale to je pro mne zrovna nevýhodné, když musím platit marži prodejce (nakupuji u distribuce) a tím se cena dostane na tu českou či ještě výše.
Metsn píše:Proto jsem rikal ze politiku Sony CZ nechapu. Krom toho ze k nam dodavaji prapodivne konfigurace, vydavaji tiskova prohlaseni plna chyb.
S tím absolutně souhlasím - jeden nejmenovaný zástupce Sony co má na starosti Vaio je zřejmě lídr toho neúspěchu notebooků Vaio v česku a bohužel se to už odráží i na ostatní elektroniku.
Děsí mě, že to ještě nikomu v Sony nedošlo a nejméně 5 let jsou zde evidentní problémy se vším okolo vaio počínaje servisem, přes chyby v tisku až po desítky vrácených notebooků díky špatným specifikacím na webu (viz Z51).
Metsn píše:Prozatim mne nove Z nechava chladnym...vynecham-li plastovy palmrest, ktery se mi proste nelibi...tak se nejvice desim toho quad SSD.
V českém configu je jen DualSSD a palmrest mě osobně vyhovuje, jen chybí podle všeho fingerprint reader.
Metsn píše:Mit v nb quad SSD, kdy kdyz jeden umre, umrou vsechny mi neprijde zadna vyhra. Prvni casy, ktere k nim Sony uvadel, take nezavanely nicim zazracnym (vic jak minuta boot win7). Co je ale takova tresinka, ze pujdou pravdepodobne jen velmi tezko vymenit za neco jineho, jelikoz typ noveho Z s HDD nema mechaniku...to znamena, ze se jim do noveho Z nepodarilo vtestnat 2.5 disk + mechaniku...coz povazuji za hodne velky krok zpet oproti soucasnemu Z.
Je to klasické SSD bez krytu (neznám z hlavy označení tohoto typu, ale lze vyměnit a sehnat větší), každopádně 2,5" to není, je to užší.
Všeho všudy je to hrůza děs, ale když konkurence absolutně spí v porovnání s vaio, tak mi nezbývá nic jiného, než si zase koupit vaio. A to nejen výkon, ale i pro mne podřadný design je jak nebe a dudy oproti konkurenci...