HP notebooky s 3G modulem

Chcete se vyjádřit k nějakému článku na NOTEBOOK.cz? Zde máte prostor.
CeCo

HP notebooky s 3G modulem

Příspěvekod CeCo » 11 pro 2007 22:09

Ste si isti, ze do tej karty pojde vsunut aj ina SIM karta nez Vodafone? Lebo HP 2300 Broadband whatever je blokovana len pre operatora Vodafone a HP 2310 whatever pre Cingulair... (tuto problematiku som riesil asi s 5 ludmi od HP v SR, s 2 v CR a nejaky mail zabludil aj do zahranicia a takyto je vysledok)

http://h18000.www1.hp.com/products/quic ... 94_na.HTML

C

MaPoCz
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 14 pro 2007 10:14

Re: HP notebooky s 3G modulem

Příspěvekod MaPoCz » 14 pro 2007 10:19

WWAN modul dodavany v CR bude "Agnostic", tedy univerzální pro provoz s kterymkoli operatorem.

MaPoCz

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 pro 2007 19:22

Vies mi dat jeho part-number? Lebo momentalne neviem najst ziaden part number, ktory by bol "agnostic", jediny v CR predajny modul ma P/N GG590AA a ten je blokovany na Vodafone... (nehladiac na to, ze okrem 2510p a 2710p nemaju notasy u nas vobec usposobenu dosku na pripojenie WWAN modulu).

Btw, pozdravujte Petra Svobodu a celu PSG diviziu ;)

C

MaPoCz
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 14 pro 2007 10:14

Příspěvekod MaPoCz » 20 pro 2007 09:32

Ta vec je pomerne jednoducha - notebooky se deli na dve skupiny:

prvni - patri tam ty ktere lze upgradovat pomoci AMO kitu (AMO = After Market Option - příslušenství které se da koupit kdykoli samostatne) - napr. tedy zminovane 2510p/2710p/6910p.

druha - sem patri ty notebooky, ktere mohou mit WWAN instalovan z vyroby a sem patri dalsi modely, u kterych ale nelze pouzit AMO kit.

Objednaci cislo pro AMO kit by melo byt:
GG590AA#AC3 HP 2300 Broadband Wireless XP/VS ALL

MaPoCz

CeCo

Příspěvekod CeCo » 20 pro 2007 10:47

No neviem v Quickspecoch na www.hp.com sa spomina povacsinou:
HP hs2300 HSDPA Broadband Wireless Module (Vodafone) GG590AA#AC3 (genericky sa spomina len pri 6910p - preco rovnaky P/N pre rozne produkty?)
To iste pre PartSurfer - "HP 2300 Broadband Vod Wireless Card"

Ten Vodafone tam nejako nekoresponduje s tym, co pises (teda "all")...

C

MaPoCz
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 14 pro 2007 10:14

Příspěvekod MaPoCz » 21 pro 2007 20:02

Proveroval jsem to, melo by to byt spravne.
WWAN modul je stejnej pro vsechny operatory, lisi se jen ve fw a nekteri operatori maji udelany vlastni dialer.

MaPoCz

Lockhard
sběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 10 bře 2008 16:01

Příspěvekod Lockhard » 02 dub 2008 17:46

Dobrý den, omlouvám, že obnovuji již postarší thread, ale chtěl bych se zeptat na nějaké novější informace ohledně HP notebooků s 3G modulem pro ČR (nejlépe "Agnostic"). Již jsem se snažil najít nějaké info na netu, ale většinou jsem narazil pouze na hlášku "Bezdrátová technologie HP 3G Broadband Wireless (vybrané modely/vybrané země)".
Jak je to tedy u běžně prodávaných produktů?

Nejvíce by mě zajímala podpora 3G modulu u http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54082 Hewlett-Packard 6510b (KE132EA), který by mi konfiguračně nejvíce vyhovoval.
Lze tento model později upgradovat pomocí AMO kitu?

Předem děkuji za odpověď!

MaPoCz
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 14 pro 2007 10:14

Příspěvekod MaPoCz » 02 dub 2008 19:48

Ne, 6510b dodatecne upgradovat nelze.

Dodatecny upgrade je mozny u notebooku nc6400, 6910p, 2510p a tabletu 2710p.

Vhodne reseni pro vas bude WWAN PCMCIA karta nebo USB modem.

MaPo

Lockhard
sběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 10 bře 2008 16:01

Příspěvekod Lockhard » 03 dub 2008 17:12

Škoda, vím totiž, že v jiných zemích má model 6510b již vestavěný WWAN, respektive integrovaný HP ev2200 1xEV-DO Wireless Module (viz například [odkaz]). Proto jsem tajně doufal, že v ČR bude alespoň možnost si ho v budoucnu přikoupit.

O 6910p jsem též uvažoval, ale je zhruba o 15 - 20 000 kč dražší, což je pro mě, jakožto studenta, poměrně značný rozdíl. Je sice o 400 gramů lehčí a společně s dedikovanou grafickou kartou by byl pro mě vítaným společníkem, ale bohužel mimo mé finanční možnosti.

Nevíte, kolik přibližně stojí dodatečný upgrade (mám na mysli hlavně integrovaný 3G modul) u 6910p?

Myslíte, že je nějaká možnost, že se i v ČR začnou (nejlépe do konce tohoto roku) distribuovat 6510b s vestavěným 3G modulem (či zde bude možnost si jej později dokoupit)?

Předem děkuji za odpověď!

P.S. Možná by tento příspěvek měl patřit spíše do fóra "Výběr notebooku", ale nechce se mi tam zbytečně zakládat nový thread. Navíc se (snad) stále držím tématu a MaPo se zdá být v této problematice dosti znalý.
Naposledy upravil(a) Lockhard dne 03 dub 2008 17:14, celkem upraveno 1 x.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 03 dub 2008 17:19

6510b s WWAN do konca roka - to nikto nevie. Skor take nebude, rucali by si predaje 6910p. Ono podstata je o tom, ze ten notas musi mat druhy miniPCI (alebo miniPCI-E 1x) slot, slot na simkartu a WWAN anteny - a tie momentalne predavana 6510b u nas nema. A ci bude WWAN modul dokupeny alebo priamo z tovarne je uz vedlajsie; ked nemas slot a anteny tak v nom ten modul proste nerozbehas.

Ono najma zalezi na produktakovi v HP a rozhodnuti europskeho vedenia HP, ci WWAN verzie 6510b povoli alebo nie. Zatial to vyzera ze nie.

Upgrade pre 6910p (ktory ten slot ma, akurat nema tu WWAN kartu) - cca 5000Kc bez DPH.

C

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 03 dub 2008 17:34

co je/bude zac ten HSDPA modul v tomto 6910p? http://notebooky.alza.cz/notebook-hp-co ... d89386.htm bude to nejako limitovane na konkretneho operatora/operatorov?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

CeCo

Příspěvekod CeCo » 03 dub 2008 17:47

Ghost:
Precitaj si par prispevok vyssie ;-) MaPoCz to tam spomina... (nie, nebudu blokovane na operatorov)

C

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Damianus » 03 dub 2008 18:47

no nevim ja bych spise bral externi modul
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

MaPoCz
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 14 pro 2007 10:14

Příspěvekod MaPoCz » 03 dub 2008 19:26

Lockhard píše:Škoda, vím totiž, že v jiných zemích má model 6510b již vestavěný WWAN...[/size]


Pisu to vyse.
Jsou dve skupiny notebooku - jedny upgradovatene modulem a druhe s WWAN na desce.
6510b patri do skupiny ktera nejde modulem upgradovat. Da se pouze koupit ve verzi s WWAN jiz primo na zakladni desce (pokud je v dane zemi uvedena na trh).

MaPo

CeCo

Příspěvekod CeCo » 03 dub 2008 22:46

MaPoCz:
Nie je to nahodou tak, ze na doske je dalsi miniPCI slot + 2 anteny (iduce do monitora) a do toho slotu sa potom moze dat ten WWAN?
Tak mi to totiz logicky vychadza z HP Service and maintenance guide:
- EVDO WWAN module for use in all countries and regions except Japan and Asia/Pacific 399440-001
- Vodafone HSPDA WWAN module 448672-002
- Cingular HSPDA WWAN module 448673-002

For use with HP Compaq 6510b computer models with WWAN capability (includes WWAN
module slot)
446905-001
For use with HP Compaq 6510b computer models without WWAN capability (does not
include WWAN module slot)
446904-001

a nasledne
WWAN module removal (strana 69) na
http://bizsupport.austin.hp.com/bc/docs ... 039193.pdf

C


Zpět na „Diskuse k článkům“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 0 hostů