Ahoj, mám dotaz. Doma mám WIFI připojení, kdy od routeru ze střechy mně vede síťový kabel, který je zastrčen v síťovce PC. Nyní jsem si pořídil NTB Acer 5220 a tento bych chtěl zasíťovat s tím PC a propojit na Net. Existuje nějaké zařízení, které by to umožnilo ?( PC připojený na síťovce a NTM na WIFI) NTB chci mít připojený v bytě bezdrátově, prostřednictví WIFI ?
P.S. Jsem pololaik, takže když nějaká odpověď, tak prosím i s odkazy na výrobek. Děkuji.
Wifi + zasíťování PC a notebooku
http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/ ... 21061.html
Doma provozuji ASUS WL-520g. Na jedné straně WAN a na druhé domácí Wifi. Konfigurace webovým rozhraním, ale pozor na to, aby vám na tom nesurfovalo půl baráku. Nicméně nejlepší je přijít do obchodu a říct co chcete a oni už poradí co je vhodné. A to samé platí pro internetový obchod.
Doma provozuji ASUS WL-520g. Na jedné straně WAN a na druhé domácí Wifi. Konfigurace webovým rozhraním, ale pozor na to, aby vám na tom nesurfovalo půl baráku. Nicméně nejlepší je přijít do obchodu a říct co chcete a oni už poradí co je vhodné. A to samé platí pro internetový obchod.
Bydlím v domě, kde je to samý důchodce Ti už mají jiné problémy. S tímto zařízením a nebo jemu podobném, půjde tedy připojit jak PC do síťovky tak i notebook přes WIFI ? Ve městě je sice obchod s PC komponenty, ale pochybuji, že někdo tam má takové odborné znalosti. Jinak ta síť se dá poté i zabezpečit ne ?
P.S. Studoval jsem zde již jiné odkazy, ale našel jsem diskusi o připojení pouze na WIFI, ale můj případ, kdy chci připojit i PC jsem nebyl schopen najít. Jak píši, jsem laik amatér a rád bych před zakoupením toho zařízení věděl, co mám v obchodě požadovat, aby to vlastně vůbec chodilo. Tak dík za snahu.
P.S. Studoval jsem zde již jiné odkazy, ale našel jsem diskusi o připojení pouze na WIFI, ale můj případ, kdy chci připojit i PC jsem nebyl schopen najít. Jak píši, jsem laik amatér a rád bych před zakoupením toho zařízení věděl, co mám v obchodě požadovat, aby to vlastně vůbec chodilo. Tak dík za snahu.
Ten router, který používám umožňuje připojit tuším 5 PC a počet uživatelů wifi mi není znám. Musel bych ho otočit a to se mi nechce. Momentálně mám na něm připojen stolní PC a dva notebooky (wifi). Zabezpeční skryté SSID, filtrování MAC adress, pevné IP a WPA.
Jo a taková drobnost. To co tady popisuji nenahradí ten router co máte na střeše. Asi.
Jo a taková drobnost. To co tady popisuji nenahradí ten router co máte na střeše. Asi.
Prostuduji to a něco podobného koupím. Největší problém bude zřejmě s mým poskytovatelem, jelikož má blokované síťové karty. Připojení je nakonfigurováno pomocí DHCP serveru. Když programem SMAC přepíši adresu MAC, mělo by připojení teoreticky fungovat. A nebo ten router tu MAC nějak naklonuje sám ?
Jak funguje router nevím. Jestli používá svou MAC adresu, nebo je jenom přeposílá. Já mám osobně jen jednu IP od poskytovatele a toť vše. V případě ,že má vlastní MAC adresu tak to bude sranda. Tady jsem našel takové hezké dohadovaní na toto téma. http://www.dsl.cz/forum-o-adsl/vlakno-1 ... -MAC-adres
Naposledy upravil(a) xmarek dne 25 pro 2007 11:36, celkem upraveno 1 x.
xmarek píše:Jak funguje router nevím. Jestli používá svou MAC adresu, nebo je jenom přeposílá. Já mám osobně jen jednu IP od poskytovatele a toť vše. V případě ,že má vlastní MAC adresu tak to bude sranda.
Tak to asi bude, jelikož my zde máme všichni sdílenou IP adresu a MAC je poté přidělena tím DHCP serverem od poskytovatele. Alespoň já to takhle chápu.
MAC nemůže být přidělována ta je pevně svázaná se síťovou kartou. Tu tam zapíše výrobce. Jistě dá se to různě šidit, že se vydávám za jinou aby mě nemohli najít. Jinak DHCP přiděluje dynamicky IP adresy, aby si je uživatel nemusel nastavovat. Má to výhodu v tom, že pokud máte veřejné IP tak poskytovateli trvale nevisí ve vzduchu nepouživané IP. MAC adresy mají tu výhodu, že se pevně svážou s počítačem, ale samozřejmě se to dá obejít.
Jo, tak takhle přesně to mám já. U poskytovatele mám nahlášeny dvě MAC adresy, které jsem měl v PC, obě dvě jsou funkční. Notebook mám nový, takže adresu síťovky nemám zatím nastavenou a tak je připojení nefunkční. Vzhledem k tomu, že s poskytovatelm je moc špatná řeč , snažil jsem se přepsat MAC adresu síťovky v notebooku na adresu siťovky, kterou mám v PC. Přepsal jsem ji programem SMAC 2.0, kdy adresa se přepsala. IP jsem dal poté přiřadit serverem DHCP, ale je zajímavé, že síťovka se sice vyhledala, ale rychlost je cca. 5 Kb, takže to vlastně nejde. Nevím proč ? Pozná nějak ten server rozdíl mezi síťovkou která je v PC a notebooku i když jsem přepsal MAC ?
P.S. Mohl bych kontaktovat poskytovatele, ale s jeho pružností, mně nastaví síťovku nejdřív za měsíc Má zde u nás dominantní postavení, takže jsem rád, že jsem vůbec připojen. (videon Znojmo)
P.S. Mohl bych kontaktovat poskytovatele, ale s jeho pružností, mně nastaví síťovku nejdřív za měsíc Má zde u nás dominantní postavení, takže jsem rád, že jsem vůbec připojen. (videon Znojmo)