Wifi + zasíťování PC a notebooku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
sutyn
občas něco napíše

Wifi + zasíťování PC a notebooku

Příspěvekod sutyn » 25 pro 2007 00:47

Ahoj, mám dotaz. Doma mám WIFI připojení, kdy od routeru ze střechy mně vede síťový kabel, který je zastrčen v síťovce PC. Nyní jsem si pořídil NTB Acer 5220 a tento bych chtěl zasíťovat s tím PC a propojit na Net. Existuje nějaké zařízení, které by to umožnilo ?( PC připojený na síťovce a NTM na WIFI) NTB chci mít připojený v bytě bezdrátově, prostřednictví WIFI ?

P.S. Jsem pololaik, takže když nějaká odpověď, tak prosím i s odkazy na výrobek. Děkuji.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 25 pro 2007 09:06

WiFi router. :wink: Témat o WiFi routerech je tu HAFO hledej.
tento účet již není aktivní.

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 25 pro 2007 10:25

http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/ ... 21061.html
Doma provozuji ASUS WL-520g. Na jedné straně WAN a na druhé domácí Wifi. Konfigurace webovým rozhraním, ale pozor na to, aby vám na tom nesurfovalo půl baráku. :D Nicméně nejlepší je přijít do obchodu a říct co chcete a oni už poradí co je vhodné. A to samé platí pro internetový obchod.

sutyn
občas něco napíše

Příspěvekod sutyn » 25 pro 2007 10:48

Bydlím v domě, kde je to samý důchodce :lol: Ti už mají jiné problémy. S tímto zařízením a nebo jemu podobném, půjde tedy připojit jak PC do síťovky tak i notebook přes WIFI ? Ve městě je sice obchod s PC komponenty, ale pochybuji, že někdo tam má takové odborné znalosti. Jinak ta síť se dá poté i zabezpečit ne ?

P.S. Studoval jsem zde již jiné odkazy, ale našel jsem diskusi o připojení pouze na WIFI, ale můj případ, kdy chci připojit i PC jsem nebyl schopen najít. Jak píši, jsem laik amatér a rád bych před zakoupením toho zařízení věděl, co mám v obchodě požadovat, aby to vlastně vůbec chodilo. Tak dík za snahu.

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 25 pro 2007 11:02

Ten router, který používám umožňuje připojit tuším 5 PC a počet uživatelů wifi mi není znám. Musel bych ho otočit a to se mi nechce. :D Momentálně mám na něm připojen stolní PC a dva notebooky (wifi). Zabezpeční skryté SSID, filtrování MAC adress, pevné IP a WPA.
Jo a taková drobnost. To co tady popisuji nenahradí ten router co máte na střeše. Asi. :D

sutyn
občas něco napíše

Příspěvekod sutyn » 25 pro 2007 11:19

Prostuduji to a něco podobného koupím. Největší problém bude zřejmě s mým poskytovatelem, jelikož má blokované síťové karty. Připojení je nakonfigurováno pomocí DHCP serveru. Když programem SMAC přepíši adresu MAC, mělo by připojení teoreticky fungovat. A nebo ten router tu MAC nějak naklonuje sám ?

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 25 pro 2007 11:31

Jak funguje router nevím. Jestli používá svou MAC adresu, nebo je jenom přeposílá. Já mám osobně jen jednu IP od poskytovatele a toť vše. V případě ,že má vlastní MAC adresu tak to bude sranda. :D Tady jsem našel takové hezké dohadovaní na toto téma. :D http://www.dsl.cz/forum-o-adsl/vlakno-1 ... -MAC-adres
Naposledy upravil(a) xmarek dne 25 pro 2007 11:36, celkem upraveno 1 x.

sutyn
občas něco napíše

Příspěvekod sutyn » 25 pro 2007 11:34

xmarek píše:Jak funguje router nevím. Jestli používá svou MAC adresu, nebo je jenom přeposílá. Já mám osobně jen jednu IP od poskytovatele a toť vše. V případě ,že má vlastní MAC adresu tak to bude sranda. :D

Tak to asi bude, jelikož my zde máme všichni sdílenou IP adresu a MAC je poté přidělena tím DHCP serverem od poskytovatele. Alespoň já to takhle chápu.

xmarek
píše často

Příspěvekod xmarek » 25 pro 2007 11:43

MAC nemůže být přidělována ta je pevně svázaná se síťovou kartou. Tu tam zapíše výrobce. Jistě dá se to různě šidit, že se vydávám za jinou aby mě nemohli najít. :D Jinak DHCP přiděluje dynamicky IP adresy, aby si je uživatel nemusel nastavovat. Má to výhodu v tom, že pokud máte veřejné IP tak poskytovateli trvale nevisí ve vzduchu nepouživané IP. MAC adresy mají tu výhodu, že se pevně svážou s počítačem, ale samozřejmě se to dá obejít. :(

sutyn
občas něco napíše

Příspěvekod sutyn » 25 pro 2007 12:26

Jo, tak takhle přesně to mám já. U poskytovatele mám nahlášeny dvě MAC adresy, které jsem měl v PC, obě dvě jsou funkční. Notebook mám nový, takže adresu síťovky nemám zatím nastavenou a tak je připojení nefunkční. Vzhledem k tomu, že s poskytovatelm je moc špatná řeč , snažil jsem se přepsat MAC adresu síťovky v notebooku na adresu siťovky, kterou mám v PC. Přepsal jsem ji programem SMAC 2.0, kdy adresa se přepsala. IP jsem dal poté přiřadit serverem DHCP, ale je zajímavé, že síťovka se sice vyhledala, ale rychlost je cca. 5 Kb, takže to vlastně nejde. Nevím proč ? Pozná nějak ten server rozdíl mezi síťovkou která je v PC a notebooku i když jsem přepsal MAC ?

P.S. Mohl bych kontaktovat poskytovatele, ale s jeho pružností, mně nastaví síťovku nejdřív za měsíc :x Má zde u nás dominantní postavení, takže jsem rád, že jsem vůbec připojen. (videon Znojmo)

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 25 pro 2007 12:53

stímhle by mohl pomoct jedině uživatel JimmyJames. Protože jak to tak čtu tak tomu všichni opravdu moc "rozumíme" :D :D
tento účet již není aktivní.

Zpět na „Hardware“