acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
tomino007
píše často
Příspěvky: 124
Registrován: 12 lis 2016 14:16

acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod tomino007 » 30 říj 2017 15:56

Dobrý Den, zakoupil jsem si herní notebook acer predator helios 300 G3-572 a řeším následující problém:

když spustím ovladací panely a dále spustím ovladací panel nvidia tak se nikde neobjeví nabídka pro funkci optimus od nvidie na přepínání grafik (z intelu na nvidia a naopak z nvidia na intel)

můžete mi prosím pomoci jak se přepnout na z intel grafiky na nvidia grafiku, protoze mám dole v pravem dolním rohu ikonu při jejím najetí myši se zobrazí "geforce gtx 1060 neaktivní".

nainstaloval jsem ze stranek acer predator helios 300 G3-572 ovladač na intel grafiku a taky na nvidia grafiku a vzdy restartoval.

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod roman2277 » 30 říj 2017 17:47

A podporuje NTB optimus?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9097
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod orgasmic » 30 říj 2017 18:33

Optimus má. nVidia se spouští automaticky, když je potřeba vyšší výkon.
Asus ROG Strix G18

michalko58
občas něco napíše
Příspěvky: 30
Registrován: 23 srp 2017 07:56

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod michalko58 » 31 říj 2017 09:01

Ved to sa prepina automaticky, podla potreby - zvycajne pri hrach.

tomino007
píše často
Příspěvky: 124
Registrován: 12 lis 2016 14:16

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod tomino007 » 31 říj 2017 16:08

Jen nechápu proč se mi hra (mafia 2) seká při přepnutí na nvidia geforce gtx 1060 s tím, že mám physx nastaven ve hře na vysoký. Proboha vždyt je ta hra stará několik let.

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9097
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod orgasmic » 31 říj 2017 19:42

Některé starší hry mají s Optimus problém.
Zkus spustit hru s dedikovanou gpu (kliknutím pravým tlačítkem na ikonu hry a výběrem dedikované grafiky)
Asus ROG Strix G18

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod roman2277 » 01 lis 2017 13:09

Některé hry se musí natvrdo nastavit a navíc většina NTB s G sync nemá optimus.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

tomino007
píše často
Příspěvky: 124
Registrován: 12 lis 2016 14:16

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod tomino007 » 01 lis 2017 16:02

podle programu Hardware Info mám v notebooku dvě grafiky a to intel a druhá nvidia.

takže pokud tomu dobře rozumím když mám funkci optimus k automatickému přepínání grafik nebudu mít funkci G-sync a tedy bude dochazet ve hrách k tzv. efektu zvaný "TEARING"?

ještě si dovolím jeden technický dotaz:

Má vliv na výkon ve hrách nastavení možnosti napajení? (musím se přepnout z profilu "usporný režim" na "vysoký výkon"?

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod roman2277 » 01 lis 2017 18:04

HWInfo není relevantní.Jestli máš lcd s g sync,tak nemáš aktivní obě GK.Vyjímku tvoří nejdražší NTB na trhu(přepínání pomocí můstků).Cena zde nejde pod 60tis.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

tomino007
píše často
Příspěvky: 124
Registrován: 12 lis 2016 14:16

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod tomino007 » 01 lis 2017 18:36

HWInfo není relevantní.Jestli máš lcd s g sync,tak nemáš aktivní obě GK.Vyjímku tvoří nejdražší NTB na trhu(přepínání pomocí můstků).Cena zde nejde pod 60tis.


Který program je tedy relevantní abych zjistil že mám podporován g-sync, když neberu v potaz že jsem zatím ve hře mafia 2 nenarazil na tzv. TEARING?

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9097
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod orgasmic » 01 lis 2017 19:07

Jestli máš Optimus, tak G-Sync určitě nemáš.
Asus ROG Strix G18

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 10673
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Re: acer predator helios 300 G3-572 nefunkční optimus

Příspěvekod roman2277 » 01 lis 2017 19:16

Přesně tak.U levných NTB do 60kk je buď to nebo ono.(g-sync vs optimus)
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3


Zpět na „Hardware“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 32 hostů