Kvalita a technologie displeju
Kvalita a technologie displeju
Displej je spolecne s klavesnici nejdulezitejsi casti notebooku v kategorii "pro praci" (narozdil od parametru jako vykon graficke karty a dalsi zcela nepodstatne veci kterym se venuje vetsina recenzi).
Kvalita displeju obecne klesa. Jedinou svetlou vyjimkou je dnes asi IBM/Lenovo kteri pouzivaji IPS technologii pod obchodnim nazvem FlexView u rady T (a drive i u vybranych modelu R) a to pouze u 15" v SXGA+ nebo UXGA rozliseni.
Existuji i dalsi vyrobci kteri pouzivaji lepsi displeje (tedy IPS nebo MVA/PVA) ?
Kvalita displeju obecne klesa. Jedinou svetlou vyjimkou je dnes asi IBM/Lenovo kteri pouzivaji IPS technologii pod obchodnim nazvem FlexView u rady T (a drive i u vybranych modelu R) a to pouze u 15" v SXGA+ nebo UXGA rozliseni.
Existuji i dalsi vyrobci kteri pouzivaji lepsi displeje (tedy IPS nebo MVA/PVA) ?
-
- občas něco napíše
Puppy píše:XGA na 15" je (dle meho nazoru) naprosto priserne. XGA maximalne do 12" na 15"ku SXGA+
Jsem opravdu rád, že píšeš "dle mého názoru". Drtivá většina uživatelů bude s XGA šťastná, protože jemnější rastr (větší rozlišení) je pro běžné uživatele doslova k ničemu (zase můj názor ) Jistě, na filmy je to prima, ale ve hrách už to většinou horko těžko zvládá grafika a při práci to velkým přínosem (opět podle mě) není.
-
- občas něco napíše