Rozdil mezi AMD Turion a Athlon
Rozdil mezi AMD Turion a Athlon
Cau. Jaky je rozdil mezi Turion X2 a Athlon X2 ??
Ktery z nich je lepsi a proc. diky
Ktery z nich je lepsi a proc. diky
odpoved
nie som odbornik ale mam athlon x2 a ten kuuuri ako divi minule som ho mal na 85 stupnoch a kamos ma turiona x2 a ten ledva dal na 70stupnoch co je pre athlon skoro beyna pracovna teplota pri dakej strednej zatazi-trebars kukanie filmu, a co s toho vipliva????vecsia telota-vecsie otacki ventilator vecsie spotreba
isibne bi som bral Core2 duo a ked nie tak Turiona x2 ale atholna nie i ked su to vcelku good procesori ale nie do Notebookov
isibne bi som bral Core2 duo a ked nie tak Turiona x2 ale atholna nie i ked su to vcelku good procesori ale nie do Notebookov
Hloupost, jsou to dobre procesory... to ze mas 85°C je chyba notebooku, bud je to nejakej nekvalitni paskvil a ma mizerne udelany chlazeni nebo je to na reklamaci, pze tam mas nejaky problem, nejspis spatne aplikovanou teplovodivou pastu. Jinak AMD procesory v notebookach maj podobnou spotrebu jako Intely. Stejny procesor totiz muze mit ve dvou ruznych notebookach naprosto diametralne odlisne teplotni vysledky. V jednom notesu muze mit v zatezi maximalne 60°C a v druhem 70°C a to mluvim jak o AMD, tak i o Intelu. Zalezi proste jak dobre je to chlazeni v danem notesu vyresene.
já jsem zatím jen zkoušel teploty při počítání super pi mod, otevření asi deseti souborů najednou, z toho nějaký prezentace, atd. ntb byl už v provozu asi čtyři hodiny ten den a teplota se nevyšplhala nad 55 stupňů. Tak nevím jestli mám tak dobře vyřešené chlazení, nebo je chyba v programu. (everest ultimate edition)
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400
now: DELL E6400
Jihlavanka ... hmmm voní hezky
.:.:
Né celkově HP compaq má celkově promyšlený systém chlazení ... taky neosazují takové monstra jako jsou gf8600gt atd
a servis také luxus ... můj stařík od HP jede furt jak hodinky ...
> ale takové Paviliony to je xindl ... kámoě ho musí po několika hodinách hraní musí vypínat atd
.:.:
Né celkově HP compaq má celkově promyšlený systém chlazení ... taky neosazují takové monstra jako jsou gf8600gt atd
> ale takové Paviliony to je xindl ... kámoě ho musí po několika hodinách hraní musí vypínat atd
Toshiba R600-10W
-
polo
Athlon X2 ma menej odpadoveho tepala ako Turion(Turiony az po TL60 maju 90nm vyrobny proces a Athlon X2 ma 65nm a k tomu ma mensi pocet tranzistorov,ma osekane niektore jednotky v core), ako pisali to ze mas vyssiu teplotu je chyba vyrobcu booku a nie CPU ten praveze naopak menej hreje...
Turion je ale vykonejsi...
Turion je ale vykonejsi...
-
polo
-
polo
CPU Athlon X2 tk 55
paani nie som odbornik hmm ale 85 stupnovto je us podla man dost a ked pustim test prime 95 skoro az 90_???? myslim ze kto ma rozum uzna to . nie____?????