Rozdil mezi AMD Turion a Athlon
Rozdil mezi AMD Turion a Athlon
Cau. Jaky je rozdil mezi Turion X2 a Athlon X2 ??
Ktery z nich je lepsi a proc. diky
Ktery z nich je lepsi a proc. diky
odpoved
nie som odbornik ale mam athlon x2 a ten kuuuri ako divi minule som ho mal na 85 stupnoch a kamos ma turiona x2 a ten ledva dal na 70stupnoch co je pre athlon skoro beyna pracovna teplota pri dakej strednej zatazi-trebars kukanie filmu, a co s toho vipliva????vecsia telota-vecsie otacki ventilator vecsie spotreba
isibne bi som bral Core2 duo a ked nie tak Turiona x2 ale atholna nie i ked su to vcelku good procesori ale nie do Notebookov
isibne bi som bral Core2 duo a ked nie tak Turiona x2 ale atholna nie i ked su to vcelku good procesori ale nie do Notebookov
Hloupost, jsou to dobre procesory... to ze mas 85°C je chyba notebooku, bud je to nejakej nekvalitni paskvil a ma mizerne udelany chlazeni nebo je to na reklamaci, pze tam mas nejaky problem, nejspis spatne aplikovanou teplovodivou pastu. Jinak AMD procesory v notebookach maj podobnou spotrebu jako Intely. Stejny procesor totiz muze mit ve dvou ruznych notebookach naprosto diametralne odlisne teplotni vysledky. V jednom notesu muze mit v zatezi maximalne 60°C a v druhem 70°C a to mluvim jak o AMD, tak i o Intelu. Zalezi proste jak dobre je to chlazeni v danem notesu vyresene.
já jsem zatím jen zkoušel teploty při počítání super pi mod, otevření asi deseti souborů najednou, z toho nějaký prezentace, atd. ntb byl už v provozu asi čtyři hodiny ten den a teplota se nevyšplhala nad 55 stupňů. Tak nevím jestli mám tak dobře vyřešené chlazení, nebo je chyba v programu. (everest ultimate edition)
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400
now: DELL E6400
Jihlavanka ... hmmm voní hezky
.:.:
Né celkově HP compaq má celkově promyšlený systém chlazení ... taky neosazují takové monstra jako jsou gf8600gt atd a servis také luxus ... můj stařík od HP jede furt jak hodinky ...
> ale takové Paviliony to je xindl ... kámoě ho musí po několika hodinách hraní musí vypínat atd
.:.:
Né celkově HP compaq má celkově promyšlený systém chlazení ... taky neosazují takové monstra jako jsou gf8600gt atd a servis také luxus ... můj stařík od HP jede furt jak hodinky ...
> ale takové Paviliony to je xindl ... kámoě ho musí po několika hodinách hraní musí vypínat atd
Toshiba R600-10W
Athlon X2 ma menej odpadoveho tepala ako Turion(Turiony az po TL60 maju 90nm vyrobny proces a Athlon X2 ma 65nm a k tomu ma mensi pocet tranzistorov,ma osekane niektore jednotky v core), ako pisali to ze mas vyssiu teplotu je chyba vyrobcu booku a nie CPU ten praveze naopak menej hreje...
Turion je ale vykonejsi...
Turion je ale vykonejsi...
CPU Athlon X2 tk 55
paani nie som odbornik hmm ale 85 stupnovto je us podla man dost a ked pustim test prime 95 skoro az 90_???? myslim ze kto ma rozum uzna to . nie____?????